Venüs işaretini öğrenerek karşındaki insanı nasıl etkilersin?

Günaydın yıldız savaşçıları,

Haberin Devamı

Bugün hafta sonu etkinliği yaşatalım size dedim. Bu hafta sonu biraz kendi doğum haritanızı çıkartıp Venüs gezegeniniz hangi evde ve hangi burçta bulun istiyorum. 

Çünkü yeni gidişatta gördüğüm tek bir şey var. Kimse hayattan nasıl zevk alabileceğini bilmiyor. Venüs bizim hayattan zevk aldığımız konulardır.

O zaman Venüs’ü bir anlayıp haritamıza göre nasıl kullanabiliriz inceleyelim istedim. 

Venüs’ün patronu Boğa ve Terazi burçlarıdır.

Bulunduğunda mükemmel yerleşim olarak düşünülen yer 2. ve 7.evdir. 

Doğum haritamızda Venüs gezegeni, neyi sevdiğimizi ve hayatta neye değer verdiğimizi ya da hayattan nasıl zevk aldığımızı gösterir. Ayrıca, Sevgiye ihtiyacımız olan şey olarak tanımlanabilir. 

Âmâ sevgi denilen şey maddesel bir şey değildir. Venüs gezegenin içinde maddesellik vardır. Para vardır. Sahip olma anlayışı vardır. Gerçek sevgiyi buradan tanımlamak zordur. Bunu tanımlamak isterken Venüs gezegenin konumları ile sadece tanımlamanız doğru olmaz. 

Haberin Devamı

*Dünya üzerindeki maddesel anlamda verdiğiniz değer nedir?

*Ya da siz ne tür konularda bir ilgi taşıyorsunuz?

*Aşk’a ilgiyi nerden duyuyorsunuz?

*Sanat yönünüz nasıl?

*Aşk’ı yansıtma biçiminiz ya da görme biçiminiz nedir?

*İnsanlarla kurduğunuz duygusal ilişkilerde ihtiyaçlarınızı nasıl beklentiler ile karşılıyorsunuz. 

Venüs ihtiyaçlarınızı, zevklerinizi nasıl yansıttığınızı açıklar.

Romantik beklentilerinizi nasıl açıklayabilirsiniz? 

Venüs gezegenin aldığı açılar ise ilişkileri yönetme biçiminiz, aşktaki hayal kırıklıklarınızı ortaya çıkartır. Haritanızda konumlanan Venüs’ün burcuna ve kaçıncı evde olduğuna bakın. 

GENEL DEĞERLENDİRME: 

Bir kadın ya da erkek ile doğru bağlantı kurmak istiyorsanız önce kişinin Venüs gezegenine bakın. Bu ilk ilgiyi göstereceğiniz noktadır. Sonra ay burcunu baz alarak duygusal olarak yaklaşımda bulunabilirsiniz. 

Örnek: Bir kadınla tanıştınız. Venüs’ü aslan ay burcu oğlak olsun. Bu kadın güzel bir yemek ve müthiş bir jestten oldukça etkilenebilir. Onu son model bir arabayla evden alıp kaliteli bir yerde yemeğe götürüyor olmanız ve havalı bir çanta ile ilk adımı atmanız muhteşem olabilir. Sonrasındaki girişimi kurmak isterken ay oğlak kadınına direk ilişki teklifinde bulunursanız reddeder. Çünkü kendisi arkadaşlıklarında çok eğlenceli ama ilişki başladığını anladığında çok gergin ve öğretmen bir tavır belirler. Bu yüzden bu görkemde dostça yaklaşımınız ve onla kuracağınız yavaş adımlar ona kendini bunu hissettirir ve sizden uzaklaşmaz. Yoksa yaptığınız tüm ilk adım çöpe gidebilir. 

Haberin Devamı

Bu konular çok mu önemlidir? Ya da bunlara gerek var mıdır? 

Bu kısım her zaman tartışılır. Bunlardan bahsetme sebebim kendi tuzak ve açıklıklarınızda fark etmek ve ona göre daha gerçekçi hareket etmek olmalıdır. Analiz yeteneğiniz gelişir ve hayatta daha kolay ilerlersiniz. 

Bir insanı ilk adımda etkilemek ya da sevgi olarak bağlılık yakalamak için kullanılabilen bir gezegendir. Yani mesela diyelim ki bir kadın haritasında Venüs aslan. Bu demek oluyor ki ilişkilerde görkem ve onurlandırılmak çok önemli. 

Bu kadının âşık olması kişinin gücünün olması ile ilgili olabilir. Yani gösterişli bir yerde yemeğe gitmeniz gibi düşünün. Arabanın kapısını açmanız gibi. Venüs aslan beklentisi olarak size kırk yılda bir sunulacak hediyenin pahalı ve değerli olmasının önemi gibi düşünün.

Haberin Devamı

 Bakıldığında bu durum sizi cezbeder ve ilişki başlatamaya yola çıkartır. Venüs aslan kadını bu ilgi ve sevgi arsızlığını maddesel ölçütte böyle değerlendirilir. Böyle görkemli sevilmesi onun için ikinci plan olmadığını gösterir. Yüzeysellik herkese yapılabilir ama görkem onun değerli olduğu fikrine ikna eder. Âmâ daha sonrası yola çıkma biçiminize bağlıdır. Güçlü erkek mi? Sağ duyulu bir erkek mi? Venüs aslan olarak halen güçlü olması veya size imkanlar sunuyor olması sizin onurunuzla oynaması anlamı da taşıyor mu? Ya da siz burada nasıl imtihan olacaksınız? 

Venüs Boğa ve Terazi burçlarını yönetir, Balık burcunda yücelir, koç ve akrep zararlıdır ve başak burcunda düşüktür. 

Haberin Devamı

Venüs koç ve akrep burcunda; parayı ve sevgiyi kolay hızlı tüketir. 

VENÜS EVLERDE: 

Venüs 1.evdeyse; bir sıfır hayata önde başlıyorsunuz. Bu güzel bir konumlanmadır. Hangi burçta olursa olsun kullanmayı başarırsanız iyi bir durumdur. Hayat içinde çevrenizde genelde uyumlu ve güzel görünürsünüz. Birince ev de ki Venüs kişiye zarif bir fiziksel duruş verir.  Kıyafet, giyim, kuşam ve aksesuarlara özen gösterirsiniz. Sanatsal yeteneğiniz vardır. Sosyal, sevecen, arkadaş yanlısı bir iletişime sahipsinizdir.  Venüs birinci evde bulunan kişiler ilişkilerinde hassas, kırılgan ve genelde kendilerinden feda ederek bir yaşam tarzı belirlerler. 

Venüs ikinci evdeyse; İkinci evdeki Venüs daha çok maddesel konularla ilgilenir.  Ekonomik rahatlık istersiniz. Para sizler için sosyal statü artırma aracı olarak kullanılabilir. Venüs tutkusunu maddi varlığı çok iyi olan bir partner de istemenize sebebiyet verebilir. Oldukça sevgi dolu ancak sahiplenicidir. 

Haberin Devamı

Venüs üçüncü evdeyse; Üçüncü evdeki Venüs kişiye güzel ve etkileyici bir konuşma tarzı verir. Ayrıca yazarlık kabiliyeti de gelişmiştir. Şiir, roman sanatsal bir bütünle birleştirilmek istenir. Aileniz ve çevrenizdeki kişiler tarafından sevilirsiniz. Venüs’ün duygusal keşifleri ile gezintilere çıkma isteğiniz fazlaca istekli olabilir. 

Venüs dördüncü evdeyse; Dördüncü evdeki Venüs evcimen bir kişilik verir. Venüs inceliği yuva ile birleşince aile bağları iyice birbirine sıkıca kenetlenir. Özveri sizin her anınızda yer alır. Aileniz için her şeyi yapmak istersiniz.  Eviniz de davetler vermeyi seversiniz. Evinizi veya bulunduğunuz her yeri sanatsal bir zevkle tasarlayıp düzen içerisinde yerleştirmek istersiniz. 

Venüs beşinci evdeyse; çocuklarla iyi anlaşabilme yatkınlığı verir. Eğlenmeyi ve eğlendirmeyi seversiniz. Venüs burada yaşlılarla ilgilenme, bakımını üstlenme isteği de verir. Venüs merhameti sevgi ile herkesi kucaklama isteğini doğurabilir. 

Venüs altıncı evdeyse; iş yerine duygusal bir bağ ile bağlanma potansiyeli verir kişiye. Sosyal yönden sevilen biri olacaksınızdır. İstekleri geri çevirmeme huyunuz bazen sizin kullanılmanıza da sebep olabilir.  Venüs altıncı evde evcil hayvan sevme konusunda büyük bir merhamet sağlar. Hayvan beslemek istersiniz. 

Venüs yedinci evdeyse; toplum önünde sevilen sayılan bir kişi olmanıza kolaylık verir. Tatlı diliniz ile herkesin gönlünü kazanabilirsiniz. Ortak organizasyonlar da aranılan kişi olmanızı sağlar. Tartışmak yerine kolayca çözüme gitmek istersiniz. Bu davranış bazen de zararla ayrılmanıza sebep olmuş olabilir. 

Venüs sekizinci evdeyse; maddesel yaklaşım verebilir kişiye. Maddi güvenceli bir ilişki isteyebilirsiniz. Miras ve eşten gelecek kazançlar konusunda şans verebilir size.  Tutkulu yapınız sekizinci ev derinliği ile birleşince kıskançlık seviyeniz yükselebilir. Krizleri çok iyi yönetirsiniz. Eş ‘in varlıkları ile ilgili uyum çok önemlidir. 

Venüs dokuzuncu evdeyse; Venüs yabancı dilleri öğrenme konusunda sizlere yardımcı olur. Kolay kavrama yeteneği verir. Venüs doğası ile uzun yolculuklara çıkma isteğiniz fazla olabilir. Eğitim hayatınız da başarılar sizinle olabilir. Venüs sanatı ilahi konular la birleşince felsefe, sosyoloji konularında ilgi odağı haline gelmenize olanak sağlar. 

Venüs onuncu evdeyse; Venüs öncelikle başarılı bir kariyer sahibi olmanıza yarımcı olur. Daha fazla sanatla veya estetiksel bir meslek sahibi olmak istersiniz. Eğer başka meslek seçseniz bile genellikle hobi olarak mutlaka sanatın bir dalıyla ilgilenirsiniz. Karşıdaki kişiler sizi zarif, çekici tutkulu olarak görebilirler. Mevki, statü ve kariyer basamaklarını emin adımlar la atmanıza yardımcı olur. 

Venüs on birinci evdeyse; Venüs sosyal organizasyonların en iyi yöneticilerinden biri olmanızı sağlar. Sanatsal yönünüz bu alanda sizlere başarı getirecektir. Arkadaş çevreniz de de sevilen ve her zaman istenilen bir kişi olursunuz.  Öncelikle arkadaşçı bir ilişki içerisine girersiniz. Hem eğlenmek hem de evlenmek ikisi bir arada yürümesini istersiniz. 

Venüs On ikinci evdeyse; Venüs duygularınızı kendi içinizde yaşama isteği verebilir. İçinize kapanık bir davranış sergilersiniz. Sevgi ister ve beklersiniz, yalnız bu isteği dile getirmek de zorlanırsınız. Bazı kavrayışları karşınızdaki kişiden beklersiniz.  Bilinçaltına attığınız her duygu sizi iyice içinize kapanık bir hale getirebilir. Hüznü içinizdeki umutla yenmek istersiniz. Bazen bu davranış iyice yalnızlaşmanıza sebep olur.  Kolay kırılan bir alınganlık sergileyebilirsiniz. Herkesi kendiniz gibi görmeniz yanılmanıza sebep olabilir. 

VENÜS GEZEGENİNİ NASIL TEDAVİ EDERSİN? 

Size ve sadece Venüs gezegenine özel bir püf nokta paylaşıyorum. 

Karşınızdaki insanla daha iyi iletişim kurmak için haritasında Venüs gezegenine bakın ve hangi burçtaysa aşağıda sizin için paylaştığım bilgileri okuyun. 

Venüs KOÇ: Onlara dürtüsel, aniden her şeyi değiştirebilecekmiş gibi olan yönünüzü gösterin. Ne istediğiniz konusunda açık olun ve onları tahmin oyunları oynamak zorunda bırakmayın. Yoksa hevesleri kaçar.  İlgilerini kaybetmelerini istemediğiniz sürece aşırı tereddüt etmeyin. Kendinizi müsait kılın, coşku gösterin ve onlarla eğlenin. En çok güldüğü insanla olmayı seçer. Dış görünüşe ve bakıma önem verirler. 

Venüs BOĞA: Onlara şefkatli, istikrarlı yönünüzü gösterin. Duygularınız konusunda ciddiye alın ve onlara aceleci olmadığınızı gösterin, Güvenmek zormuş gibi görünmeyin ve kendilerini rahat hissetmelerini sağlayın. İlişkilere acele etmezler, taahhütte bulunduklarında romantik bir partner beklerler. 

Venüs İKİZLER: Onlara ilginç, araştırmacı, eğlenceli yanınızı gösterin. İyi bir sohbeti sevdikleri için onlarla konuşmak ve ilgi alanları ve hobileri hakkında sorular sormak için kolay olun. Sarılmayın veya onları bir ilişkiye sokmayın. Partnerleri ile arkadaş olmak isterler. Yüzeysel insanlardır. Aşık olmalarını beklemeyin. Peşlerinden asla koşmayın. Koşuyorsanız da belli etmeyin.

Venüs YENGEÇ: Onlara nazik ve sevgi dolu yanınızı gösterin. Açık olun ve duygusal olarak bağ kurmak için kolay olun. Tahmin edilemez olmayın veya kendilerini güvensiz hissetmelerine izin vermeyin. Sevgi dolu, tatmin edici, istikrarlı ilişkilere ihtiyaçları var. 

Venüs ASLAN: Onlara çekici, şehvetli yönünüzü gösterin. Size bir şeyler gösterdiklerinde dikkatli olun ve etkilenin. Onları görmezden gelmeyin beğenildiğini ve önemsendiğini hissetmeleri gerekir. Eğlenceli, uyumlu ve sadık olun. Hemen taahhüt vermeyebilirler ama yaptıklarında yüksek beklentileri vardır. 

Venüs BAŞAK: Onlara güvenilir, pratik yönünüzü gösterin. Dikkatli olun ve onlara önem verdiğinizi basit yollarla gösterin. Onların eleştirel tarafında gücenmeyin. Gereksiz görünse bile gerçekten sadece yardım etmeye çalışıyorlar. 

Venüs TERAZİ: Onlara nazik, rahat tarafınızı gösterin. Nazik ve adil olun, çünkü bir ilişkiye uyum sağlamaya istekli olduklarından, ancak eşit bir ortaklık arayın. Açıkça iletişim kurun ve onlara zaman ayırın. Agresif veya kaba olmayın bunlar ani kesintilerdir. 

Venüs AKREP: Onlara tutkulu, yoğun yönünüzü gösterin. Aşık ciddi olun ve onlarla güçlü bir şekilde duygusal olarak bağ kurmaya çalışın. Kusursuz olmayın ve tatmin olmalarını bekliyorsanız taahhüt vermeye istekli olun. Yoğun ilişkiler aradıklarını anlayın. 

Venüs YAY: Onlara oyuncu, gönülsüz,umursamaz yanınızı gösterin. Açık fikirli olun ve onlarla yeni deneyimler arayın. Acele etmeleri için acele etmeyin ya da çok çabuk ciddileşmeyin. Bu bağlanmak istemediklerinden değil, sadece kararın kendilerine ait olduğunu hissetmeleri gerekiyor. Bağımsızlığa ihtiyaçları var ve eğlenceli ilişkiler istiyorlar. 

Venüs OĞLAK: Onlara esprili ve hedefe yönelik yönünüzü gösterin. Gerçekçi olun ve onlara sadece kısa vadede değil, size de güvenebileceklerini gösterin. Kararsız veya sığ olmayın. Aşık yavaş olabilirler ama romantizmin tadını çıkarmaya isteklidirler. 

Venüs KOVA: Onlara ilginç, soğuk yönünüzü gösterin. İletişim kurarken açık fikirli olun ve onların ne kadar benzersiz olduklarını görmenizi istedikleri için zihinlerine ilgi gösterin. Etrafta kalmalarını istiyorsanız onları kontrol etmeye çalışmayın. İlişkiler arkadaşlıklara benzer olabilir. 

Venüs BALIK: Onlara romantik, şefkatli yönünüzü gösterin. Nazik olun ve sizi tanımalarına izin verin. Bazen bu insanlar biraz kafa karıştırıcı olabileceğinden, iletişim konusunda sabırsızlanmayın. Hassasiyetlerini kabul edin ve sizi incitmekten korkabileceklerini anlayın. Sadece sevgi dolu olun ve akışa devam edin.

Yazarın Tüm Yazıları