Kargalar Sürüyle, Kartallar Yalnız uçar…

Merhabalar yepyeni bir hafta.

Haberin Devamı

Ramazan ayının ilk Pazartesi günün tüm bereketi, huzuru umarım ruhunuzda olur. Sabah saatlerinde Ay yengeç burcunda hareket edecek. Duygu ve hislerimizle hareket etmeye çalışacağımız bir zaman dilimi içerisinde olabiliriz. Sabah saatlerinde kendimizi aşırı duygusal, hassas ya da tahammülsüz bir duygu içerisinde hissedebiliriz. Olaylara karşı fazla alınganlık gösterip beklenmedik tavırlarla karşılaşabiliriz. Anne ya da baba ile ilgili bazı sorumlulukları gün içerisinde üzerinize almanız gerekebilir. İş toplantılarınızda bazı ertelenmeler ya da beklenmedik değişiklikler söz konusu olabilir. Sabah saatlerini daha fazla akış içerisinde geçirip şartları zorlamamanızı tavsiye edebiliriz. Günün ilerleyen saatlerinde 16:00’dan sonra Ay Aslan burcuna geçiş yapacak. Kendinizi duygusal anlamda toparlayabilir, hedeflerinize yönelik girişimlerde daha özgüvenli olabilirsiniz. Bu hafta etkisini oldukça hissedebileceğimiz Mars-Satürn karşıtlığı ise ilişkilerde bize oldukça farkındalık getireceği aşikâr. İlişkilerinizde şartları olduğundan fazla zorlamamanızı önerebiliriz. Kendinizi her zamankinden daha fazla hırslı hissedebilir, bugüne kadar hareket etmediğiniz konularda nasıl oldu da ben bugüne kadar durmuşum duygusunu hissedip hızlıca hareket etmek isterken olacak olan işlerinizde geciktirebilirsiniz. Bu açıların süreceği bu zaman diliminde daha fazla olan biteni gözlemleyip riskli ortamlardan ve ilişkilerinizde size zarar verebilecek insanlardan uzak durup, olayların üzerine giderek çok fazla irdeleyici tavırlar içinde olmayın. Kısaca Yaralarınızı kaşımayın, yaralarınızı kaşıyanları da sevmeye çalışmayın. Onun yerine dua edin.

Haberin Devamı

Gelelim günün Tavsiyeli hikâyesine;

Kartal, kuş türleri içinde en uzun yaşayanıdır. 70 yıla kadar yaşayan kartallar vardır. Ancak bu yaşa ulaşmak için, 40 yaşlarındayken çok ciddi ve zor bir kararı vermek zorundadır.

Kartalın yaşı 40’a dayandığında pençeleri sertleşir, esnekliğini yitirir ve bu nedenle de beslenmesini sağladığı avlarını kavrayıp tutamaz duruma gelir. Gagası uzunlaşır ve göğsüne doğru kıvrılır. Kanatları yaşlanır ve ağırlaşır. Tüyleri kartlaşır ve kalınlaşır.

Haberin Devamı

Artık kartalın uçması iyice zorlaşmıştır. Dolayısıyla kartalın burada iki seçimden birisini yapması gerekir. Ya ölümü seçecektir ya da yeniden doğuşun acılı ve zorlu sürecini göğüsleyecektir

Bu uygun yeri bulduktan sonra kartal gagasını sert bir şekilde kayaya
vurmaya başlar. En sonunda kartalın gagası yerinden sökülür ve düşer.
Kartal bir süre yeni gagasının çıkmasını bekler. Gagası çıktıktan sonra bu yeni gaga ile pençelerini yerinden söker çıkarır. Yeni pençeleri çıkınca kartal bu kez eski kartlaşmış tüylerini yolmaya başlar. 5 ay sonra kartal, kendisine 20 yıl veya daha uzun süreli bir yaşam bağışlayan meşhur yeniden doğuş uçuşunu yapmaya hazır duruma gelir.

Haberin Devamı

Dememiz o ki; Bu sıralar biraz yalnız kalmaya ihtiyacınız var. Olayları çok fazla irdelemeyin. Hayatınızdan birileri gidiyorsa size karşı görevleri bitmiştir. Sizin de ona karşı görevleriniz tamamlanmıştır. Bu yüzdendir ki; Kendi yaşamımızda sık sık bir yeniden doğuş süreci yaşamak zorunda kalırız. Zafer uçuşunu sürdürmek için, bize acı veren eski alışkanlıklarımızdan, geleneklerimizden ve anılarımızdan kurtulmak zorundayız. Ancak geçmişin gereksiz safhasından kurtulduğumuzda, deneyimlerimizin yeniden doğuşumuzun getireceği olağanüstü sonuçlardan tam olarak yararlanabiliriz. Özetle; Kartal olmak öyle kolay iş değil.     

“Geride kalanları unutmak ve önümüzde bizi bekleyenlere ulaşmak için hedefinize doğru ilerleyin”

Mutlu günler dilerim…

Yazarın Tüm Yazıları