Hoş geldin Haziran! Dünya adil bir yer değil, kabul et!

Günaydın yıldız savaşçıları;

Haberin Devamı

Öyle ya da böyle bir şekilde kendimizi haziran ayına atmış bulunuyoruz. Haziran ayı da hiç Haziran gibi değil. Soğuk ve serin sanki…

Mevsimlerin bile tadı yok son dönemde…

Yılların dört mevsimi bile olmuş on dört…

Hayat bir şekilde tüm şekilciliği ile devam ediyor.

Haziran ayı yılın en önemli güneş tutulmasını barındırıyor. 10 Haziran tarihinde yaşayacağım halkalı güneş tutulması artık birçok eksikliği tamamlayacak noktada olacak. İşin içinde Merkür fazlasıyla güçlü olduğu için mevsim koşullarını oldukça değiştirici bir şekilde etkiliyor. Merkür’ün hem geriliyor olması hem de yöneticisinde olması Merkür detaylı durumların manyetik yansımasını dünyamıza daha güçlü yansıtıyor demektir.

01-07 Haziran arası Mars-Plüton karşıtlığına dikkat çekmek istiyorum.

Haberin Devamı

Bu dönem birtakım konularda egosal durumlarla karşılaşacaksınız. İnsanlar sizi test edecek. Özellikle restleşmeniz gereken konular daha gündeminiz olabilir. Bazı haksızlıklar ya da adaletsizlikler içerisinde kalabilirsiniz. Bu durumda stres yaratmayın kendinize…

Bazen gitmek gerekir bazen her şeye rağmen dayanmak. Sanki bunun ikisinin arasında hangisini yapmasını gerektiğinizi birinin söylemesi lazım.

Hayır!

Akış içinde kalın.

Kimse size bir şey söylemesin ya da siz kendinize de bir şey söylemeyin.

Sadece izleyin.

AstroŞifa Ajandasından günün gündemini aldım ve paylaşıyorum.

01 Haziran Salı saat 03:12’de Güneş, Kuzey Ay Düğümü ile İkizler burcunda kavuşuyor. İyi bir dostun paha biçilmez olduğunu aklından çıkarma.

02 Haziran Çarşamba saat 16:18’de Venüs, Yengeç burcuna geçiyor. Harcayacak paranız varsa eşyaya değil deneyime yatırın. Mesela tatile gidin, kursa katılın, dil öğrenin.

10 Haziran Perşembe saat 10:52’de İkizler burcunda Halkalı güneş tutulması gerçekleşiyor. Hayatın boyunca kendini zengin hissetmek istiyorsan, ilk yapman gereken sevdiklerinle arandaki engelleri ortadan kaldırmak ve her durumda yalnız olmadığını hissetmek. Hayattaki en büyük zenginlik, biriktirdiğiniz anılar ve dostluklardır.

11 Haziran Cuma saat 04:03’te Güneş-Merkür ile İkizler burcunda kavuşuyor. İyilik yapma arzunu şarta bağlama. Vermek almaktan daha büyük bir ihtiyaçtır asla unutma.

Haberin Devamı

11 Haziran Cuma saat 16:35’te Mars, Aslan burcuna geçiyor. Önyargılarla hayatı kendine zehir etme.

20 Haziran Pazar saat 18:15’te Jüpiter, Balık burcunda geri hareketine başlıyor. Merhametli olmaktan asla vazgeçme.

21 Haziran Pazartesi saat 06:35’te Güneş, Yengeç burcuna geçiyor. Güven duy. Çevrende güveneceğin ve sana güvenen insanlar olsun.

23 Haziran Çarşamba saat 01:15’te Merkür, İkizler burcunda ileri hareketine başlıyor. Neye değer verdiğinden ve hedeflerinin neler olduğundan emin ol. Eğer yaşamdan ne beklediğin konusunda kendine karşı dürüst ve açık olursan, istediklerine ulaşman kolaylaşır.

24 Haziran Perşembe saat 21:38’da Oğlak burcunda bir Dolunay gerçekleşiyor. Kendini hep daha iyiye ulaşmak zorunda olduğuna koşullanma.

Haberin Devamı

25 Haziran Cuma saat 22:21’de Neptün, Balık burcunda geri hareketine başlıyor. Geçmişe takılıp kalma. Bulunduğun anı en iyi şekilde değerlendirerek geleceğine yön ver.

27 Haziran Pazar saat 07:28’de Venüs, Aslan burcuna geçiyor. Kendini sürekli övmekten uzak dur.

Mars Aslan geçişi ülkemizin finansal kaynaklarında artış, yeni ihale ve ortaklık girişimlerinde yakınlaşmalara sebebiyet verebilir.

20 Haziran Jüpiter Balık Retro’su halkın sağlığı konusunda üzücü gelişmelere yol açabilir, vaka sayılarında artışlar gözlemlenebilir. 25 Haziran Neptün gerilemesi yapılan yanlışların farkına varılmasını sağlayarak, yeniden bir düzenleme içerisine giriş yapılmasına etki edecektir.

Haberin Devamı

Ay Düğümleri gerilemesi ülkede demir yolu sektöründe gelişmeler yaşatabilir.

Mars Aslan geçişi ve Venüs Aslan geçişi müttefiklerimizle olan diyaloglarımızda sıcak gelişmeler yaşatabilir.

Satürn Retro’su bitene kadar halkın eğlence anlayışında kısıtlama yaratabilir.

10 Haziran Güneş Tutulması Borsa da hızlı hareketler yaşanmasına neden olabilir. Bitcoin ile ilgili şaşırtıcı gelişmeler söz konusu olabilir. Lütfen sabırlı ve sakin kalmayı deneyin. Yerli ve yabancı yatırımcı karar aşamasında etkileri değişken olacaktır. Jüpiter Retro’su altında bir miktar geri çekilme yaşatabilir fakat Neptün Retro’su spekülatif etkilere yol açabilir ve beklenenin aksine yön tayin edebilir. Kripto piyasası dalgalanmaya devam ederken yükseliş trendinde daha rahat hareketler sergilemeye çalışacaktır.

Haberin Devamı

Haziran sonu Oğlak dolunayı kısıtlanma haberleri içerebilir.

Dolar, Merkür ikizler Retro’su ile yükselişini sürdürebilir, kısa dalgalanmalarla devam edecektir. (Yatırım tavsiyesi değildir)

Jüpiter ve Neptün gerilemesi ile baskı oluşabilir ve düşüşler yaşanabilir.

10 Haziran Tutulması aşk, ilişkiler yönünden değişimlere götürecektir. Yalnızlar yeni birlikteliklere başlayarak kısa sürede evliliğe imza atacaklar.

10 Haziran Güneş Tutulması devlet yönetiminde değişikliklere götürebilir.

Kısaca hayatımızda belirli inişler çıkışlar olabilir. Ama bu asla sizin üretmeniz, paylaşmanız ya da yeni bir değişim yaratmanız için mani değildir. Dünyayı adil kılamazsınız. Bunu yapma fikri yıkıcıdır ve mutlaka yenilgi ile sonuçlanır. Pek çok insan etrafına koşuşup, adaletsizliği düzeltme çabasında. Bunların bir kısmı ortak bağımlılık geliştiren insanlar. Bir kısmı yaşayan kurbanlardır ve çok azı gerçekten azizdir. Ortak çıkarları olanlar ve kurbanlar kızgınlık, öfke, güvensizlik ve kıskançlıkla doludur. Bu kavramı kabul etmemek öfke, mutsuzluk ve gereksiz acılar doğurur. Dünya adil bir yer değildir. Eğer bunu kabul etmezseniz gelişmenizi engellersiniz. Bu daha büyük acı verir. Hayatın adil olmadığı gerçeğini kabul etmek daha objektif, Sevgi ve anlayış dolu gerçekçi davranış biçimleri yaratır. Genellikle hayatın adil olmadığını kabul edenler, etmeyenlerden daha “adil” oldukları gözlenmektedir.        Acı çekmek sonuçta bir gün biter. Doğal bir süreçtir. Âmâ neden sorusuna cevap aramak asla bitmeyebilir, üretken değildir. Bir noktada insan neden sorusunu bırakmalı, gerçeği kabul etmeli ve hayatını sürdürmelidir.

Adil olmak bile maalesef göreceli bir kavramdır. Bana göre 18 yıldır bir kamu kurumunda çok özveri ile torpilsiz çalışıp emek verdiysem ve ben terfi edemiyorsam hatta ve hatta değersizce sistemden uzaklaştırılıyorsam bu benim için adil bir davranış değildir. Benim kendi yeteneklerimi ve tecrübelerimi yok sayarak bir torpil arama ya da başka birinden bir yardım isteyerek bir yere gelmemde adil değildir. Ama sistem seni buna çağırıyordur. Başka türlü sana bunu sunmuyordur. Bu bana göre adil değildir. Karşı tarafa göre adildir.

Adalet sübjektiftir.

Ama yöneticine göre senin tecrübe ve yeteneklerinin olması pek önemli değildir. Bu senin terfi etmen için adil bir durum değildir. Yani sonuç itibariyle karşı tarafa göre benim için yapacakları bir durum adil değilken benim için adil olabiliyor. Dünya bu sistem üstüne tamimiyle kuruludur. Nereye giderseniz gidin. Hangi hayatı yaşarsanız yaşayın. Bunu mutlaka yaşayacaksınız. Hatta yaşıyorsunuzdur? Aşk hayatınız, iş hayatınız, aile hayatınız ….

Peki burada önemli olan nedir?

Bir konun açıklamasında bir önem yoktur. Adil olmuş ya da olmamış. Burada siz kendi adaletinizi nasıl sağlamayı başarmışsınız bu önemlidir. Başkalarının adaletine karşı sizde kendi değer yargılarınızı değiştiriyor musunuz?

Ne pahasına olursa olsun…

Dünyanın adil bir yer olmadığının kabul edilmesinde bir önem vardır.

Neden “adil” değil sorusu insanı çıldırtabilir. Başımıza adil olmayan bir şey geldiğinde savunma, mücadele ve depresyon hepsi çalışır. Savunma mekanizmamız, hayallerimiz ve tüm inkarlarımız hayatın adil olmadığını kabul edememekten kaynaklanıyor. Ama aslında tüm gerçekliği ile biraz sabırlı olup o adil olmayan olayı aslında yaşamanızın altındaki nedeni beklediğinizde muhteşem bir tasarımla karşılaşıyorsunuz.

Bir sebepten terfi edemiyorsunuz, bir sebepten kovuluyorsunuz, bir sebepten terkediliyorsunuz ama o sebep öyle güzel ki aslında…

O an tek hissettiğiniz canınızın yanması ve bu adaletsizlikle neden karşı karşıya kaldığınız oluyor. Allah’a güvenin arkadaşlar…Kimsenin yaptığı kimsenin yanına kalmıyor. Sizin yapmanız gereken egonuz asla ve asla vicdanınızın önüne geçmesin. Adil olanı, hakkaniyetli olanı yapın. Ağlayanın malı gülene yar olmaz… Mutlu günler dilerim…

Yazarın Tüm Yazıları