Etrafınıza ışık saçın, kendinizle kavga etmekten vazgeçin

Günaydın herkese. Meşhur kanlı ay tutulmasını arkada bıraktığımız bu yepyeni haftayı keyifle geçirmeyi umut ediyorum.

Haberin Devamı

O zaman bakalım ne var ne yok gökyüzüne diyoruz.

Ay sabahın ilk saatlerinden itibaren balık burcunda seyrediyor olacak. Eskiye dair ne varsa bugün zihnimizi ve geçmişteki yaşantılarımızı tekrar bize hatırlatacak gibi gözüküyor.

Kariyerinizde kendinizi göstermek istediğiniz konularda yaşadığınız yoğunluk sizi hafta başında gergin hissettirebilir. Özellikle iş yaşantınızda mücadele etmeniz gereken konular ön planda olacak. Aynı zamanda karşılıklı yardımlaşma ve fedakârlık konularıyla ilgili yaşamımızda yepyeni bir sayfa açmanın da yollarını arayacağız.

Bunun yanı sıra hakkımızı görmezden gelen, bizi kullanmaya çalışan, her yaptığımız işte kusur arayan kişilere karşı da ani bir tavır değişikliğine gidebilir ve onları görmezden gelebiliriz. Dolunay etkisiyle olayları pek anlamadan dinlemeden ani sert tepkiler vermekten çekinmeli ve sınandığınızın bilincinde olarak hareket etmelisiniz. Gelecekteki planlarınızı gerçekleştirmek için ikna gücünüzü her zaman ön planda tutmalısınız.

Haberin Devamı

Artık hayatımızdaki olumsuzluklardan sıyrılmamız gerekli. Motivasyonunuzu azaltan şeylerden uzak durun. Olumsuzluklarınızdan, problem gördüklerinizden söz etmeyin. Olumsuz gördüğünüz insanları ve olayları tanıyın. Bizler şikâyet etmekten sorun ve problemlerimizi tanıyıp çözüm bulma yoluna gidemiyoruz maalesef!

Bunları tanırsanız mesafenizi ve duruşunuzu ayarlamanız mümkün olur. Ve canınız artık hiç kimse sıkamaz. Bu aynen yüksek bir binanın balkonundan bakarken aşağı çok sarkmamak ve tedbir almak gibidir. Böyle bir dönemi olumsuzluklarla geçirmeyi tercih ederseniz baş aşağıya çakılmakta mümkündür.

Gelelim günün tavsiyesine;

Mary McGuire-Wien ve eşi uzun zamandır Long Island’a taşınmayı düşünüyorlar ve bir yılı aşkın süredir zevklerine göre bir ev arıyorlardı. Ancak baktıkları evler ya çok konforsuz ya da satın alamayacakları kadar pahalıydı. Yine umutsuzca ev aradıkları uzun bir günün ardından evlerine dönmek için yola çıkan çift trafiğe takıldıkları yerde bir ev görürler. Tadilatta olduğu anlaşılan bu eve bakarken yanlarına bir adam yaklaşır ve “Merhaba, acaba evle mi ilgileniyorsunuz?” der. Tadilatta olduğu için pencereleri bile doğru düzgün görünmeyen eve baktıklarını söyleyen Mary hikâyenin kalanını şu sözlerle anlatıyor:

Haberin Devamı

“Normal bir aile olsa evle ilgilenmezdi ancak ev sanki bizim ihtiyaçlarımıza cevap vermek için inşa edilmiş gibiydi! Benim yoga seanslarım ve eşimin resim hobisi için son derece elverişli olan alanı ile ev bizim için ideal görünüyordu”

Bu kısa ve anlamlı hikâyeyi okuduğunuzda umutsuzca ev arayan çiftin doğuştan şanslı olduğunu düşünebilirsiniz ancak işin doğrusu pek de öyle değil. Çünkü çiftin arayışlarının mutlu sonla bitmesini sağlayan şey şanstan ziyade onların ön yargıdan uzak ve açık fikirli olmalarıydı. Ayrıca kendini şanslı olarak tanımlayan insanlar, köşe başında onları bekleyen tatlı sürprizlerin varlığına inanmaktan vazgeçmedikleri için depresyon ve suçluluk duygusu gibi sorunları çok daha az yaşıyorlar. Bu yüzden kendinizi şansa hazırlayın. Hayatınıza dair uzun vadeli planlar yaparken detaylara çok girmeyin. Sakin olun ve gevşeyin. Aşırı titiz ve kontrolcü olmak büyüyü bozar, hatta hayatın size getirebileceği mutlu sürprizlerin önünü kesebilir. Bu yüzden kendinizi germeden akışta kalmaya ve hayatın size sunduğu seçenekleri reddetmeden önce denemeye çalışın. Özetle, şanslı hissetmek ve daha önemlisi şanslı bir hayat yaşamak için, şansın büyük ikramiye gibi sizi bulmasını beklemeyin; siz ona koşun! Kaderinizle bağlantınızı kurun… Faydasını göreceksiniz. Çünkü dünya içerisinde olan biten her şeyin bir nedeni vardır ve hatalarınız size hayat yolculuğunuzda daima destek olur.

Haberin Devamı

Mutlu bir gün, keyifli bir hafta dilerim…

Yazarın Tüm Yazıları