Ünlülerin detoks rotası

Bu yaz için herkesin aklı hem arınıp zayıflayacak hem deniz tatili yapacak sağlıklı yaşam destinasyonlarında. İşte pandemi dönemi ve sonrası için Türk ve Avrupa sosyetesinin favori detoks rotası...

Haberin Devamı

Ünlülerin detoks rotası

Mozart diyarında arınma

Mozart’ın doğduğu Avusturya’da yer alan Vivamayr kliniği, pandemi döneminde Avrupa jet-seti kadar Türk sosyetesi tarafından da ilgi gördü. Geçmişte 2 kez ziyaret ettiğim klinik özellikle pandemi döneminde Hollywood yıldızlarından, global moda markalarının sahiplerine kadar birçok ünlü ismi ağırladı.
Salzburg’da iki farklı merkezi bulunan kliniğin kanımca en keyifli lokasyonu Altaussee gölü kenarında olanı. Yüksek dağların eteğine kurulmuş ahşap klinik yerel mimarisi, manzarası ve göl üstü iskelesinde sunduğu güneşlenme alanıyla hem keyif hem de şifa dolu. Mayr tıbbı denilen bağırsak sağlığı üzerine tedavi alternatifleri sunan klinikte, holistik yöntemlerle besin duyarlılığı testleri de yapılıyor. Kliniğin yöneticisi Dr. Sepp Fegerl ve ekibi alerjiler, yüksek tansiyon, kilo sorunları ve daha birçok rahatsızlığa Mayr tıbbının beslenme programı ve tedavi yöntemiyle alternatif çözümler sunuyor.

ZİHİN DETOKSU

Haberin Devamı

Tam kapanma dönemi sonrası Türkiye’de önereceğim detoks kliniği ise Bodrum’daki Six Senses Kaplankaya. Otel tam anlamıyla bir arınma üssü.

Ünlülerin detoks rotası

10 bin metrekarelik alanda Dr. Ranjan Kapoor yönetiminde sunulan terapiler Hindistan, Tayland ve İngiltere gibi dünyanın farklı yerlerinden gelen ünlü ve uzman terapistler tarafından sunuluyor.
38 farklı terapi odasının bulunduğu merkezde uyku programları, kilo kontrolü, vücut ve zihin detoksu, bağışıklık güçlendirmesi ve Watsu denilen havuz içi su terapisi gibi birçok bütünsel uygulama sunuluyor.
Otelin sürdürülebilirlik felsefesi kapsamında tüm bu süreçlerde sıfır plastik kullanılıyor.
Deniz ve güneş keyfine paralel yaşayacağınız bu arınma süreçlerinin sonunda ise Kanadalı şef John Bakker’ın otelin bahçesindeki zeytin ağaçlarından elde ettiği yağlar ve otelde yetiştirdiği organik sebzelerle yaptığı yemeklerle kendinizi sağlıklı bir şekilde şımartabilirsiniz.

Haberin Devamı

JAMES BOND’UN İZİNDEN

60 odalı kliniğin hemen yanındaki ahşap villalar ise VIP konaklamak isteyen ya da kalabalık bir arkadaş veya aile grubuyla gelmek isteyenler için ideal.
Yemekler ise o hep korkulduğu gibi aç bırakacak türden değil. Örneğin marine bonfile, trüf mantarlı sebzeler, taze somon, süt kokan taze keçi peyniri benim diyetimdeki lezzetlerden sadece birkaçıydı.
Klinikte size özel belirlenen tedavi programının dışında doğa aktivitelerine katılmanız da oldukça önemli. Göl etrafındaki parkur, Hitler’in 2. dünya savaşında yağlı boya tablolarını sakladığı tuz madenleri ve binlerce yıllık buzullarla kaplı dağ mağaraları trekking yaparak ulaşabileceğiniz mesafede.
Parkurda yürürken James Bond filmi olan “Spectre”nin başrol oyuncusu Daniel Craig’in filmde kaçıp saklandığı o meşhur göl evini ve karlar içinde yuvarlandığı dağları görmeniz de mümkün.

Haberin Devamı

 TATİLDE AYURVEDA

Bodrum’daki bir diğer arınma alternatifi ise Caresse Otel’in içinde açılan Dharma isimli merkez. Türkiye’deki ihtisasının yanında Hindistan’ın en prestijli üniversitelerinden Gujarat Ayurved’de eğitim alan Dr. Buğra Öktem yönetimindeki merkezde bu yaz ayurvedik eğitim ve uygulamalar ile detoks programları yer alacakmış.
Bu arada Caresse Bodrum’un yeni genel müdürü Avrupa’daki diğer otel müdürlüklerinden tanıdığım Alex Mousios’a olmuş. Yunanistan’ın Paros adasının ikonik mekanlarından Barbarossa Restaurant da bu sezon aynı otelde yer alacakmış. Carresse’nin sahibi Volkan Büyükhanlı misafirlerine uluslararası hikayeleri olan hem sağlık ve hem lezzet dolu bir tatil deneyimi tasarlamış.

Haberin Devamı

Ünlülerin detoks rotası

Yazarın Tüm Yazıları