TÜRKİYE VAZGEÇMİYOR

Geçtiğimiz hafta Raffles Otel İstanbul Genel Müdürü Christian Hirt ile bir araya geldik. Tam bir Türkiye sevdalısı olan Hirt, Türk halkının mücadele gücüne hayran olduğunu söyleyerek pandemiye rağmen ülke turizmine dair güzel haberler verdi. İşte detaylar...

Haberin Devamı

TÜRKİYE VAZGEÇMİYOR

Özlediğimiz hareketler

Yıllarca Türkiye’ye gelen yabancı restoran zincirlerinin haberlerini okuduk.
Şimdi vereceğim haber ise yabancı bir yatırım olmasına rağmen dünyada ilk kez ülkemizde kurulup ikinci şubesini Avrupa’da açacak olan Isokyo isimli Uzak Doğu restoranına ait.
Christian Hirt’in anlatımına göre Raffles Otel İstanbul’un kendi girişimi olan markanın Türkiye’deki başarısı üzerine İspanya’da bir şubesi açılacakmış.
Yani globalleşen ve yakında başka ülkelerde de göreceğimiz bu restoran markasının eğer bir nüfus cüzdanı olsaydı doğum yeri olarak Türkiye yazacaktı.
Bu gelişme yabancı gastronomi markalarının doğup büyümesi için İstanbul’un doğru bir destinasyon olduğunun açıkçası net bir kanıtı.

Haberin Devamı

TÜRKİYE VAZGEÇMİYOR

Bir milyon otel

Turizm dünyasına dair bir diğer güzel gelişme ise pandemiye rağmen 100 milyon TL’lik bir yatırımla kurulan Shall We Go isimli online rezervasyon sitesine dair.
Bu platformu ilk gördüğümde ismi, logosu ve renkleriyle yabancı bir girişimin Türkiye ayağı olduğunu düşünmüştüm.
Meğerse iş insanı Ahmet Cemil Yıldırım’ın kurduğu yüzde yüz yerli sermayeli bir turizm girişimiymiş.
Yıldırım “Yabancı rezervasyon siteleri Türkiye’deki seyahat acentelerini oldukça mağdur etmişti. Kimseyi mağdur etmeden ama halen kullanıcılara avantajlar sunacak şekilde Türkiye ve yurtdışındaki otelleri bir araya getirdik” diyor.
Platformda incelenebilecek tam bir milyon otel bulunuyor. Alın size hafta sonu yasaklarında vakti geçirmeniz için bir aktivite daha. İncelemek için bir milyon otel! Platform Türkiye otelleri dışında pandemi sonrası yurtdışında gidebileceğiniz otelleri şimdiden araştırmak ve erken rezervasyon için ideal bir kaynak olabilir.

TÜRKİYE VAZGEÇMİYORAhmet Cemil Yıldırım

Haberin Devamı

ŞEHİRDE DETOKS

İki çocuğunun da İstanbul’da doğduğunu söyleyen Christian Hirt, 8 yıldır Türkiye’de turizm alanında çalışıyor. Bu süre boyunca Türkiye’deki birçok olayı deneyimleyen turizmci “Türkler mücadeleden vazgeçmiyor. Bu bence genlerinizde var. Her şeye rağmen turizm endüstrisi üretmeye ve ayakta kalmayı başarıyor. Böyle bir güçte ve inançta başka bir millet görmedim” diyor.
Tüm bu gücün turizm yatırımcılarını da halen Türkiye’ye çektiğini söyleyen Hirt, 2021’de dünyanın en ünlü sağlıklı yaşam markalarından birini yatırımcı olarak Raffles Otel İstanbul’a getireceklerini belirtti. İstanbul’un göbeğini Avrupa’nın en iddialı “şehirde detoks” merkezlerinden biri haline getireceklermiş.

Haberin Devamı

TÜRKİYE VAZGEÇMİYORChristian Hirt

Nihayet çağdaş bir alternatif

Bir diğer iç açıcı turizm haberi ise Sultanahmet’ten. Pandemi döneminde tarihi yarımadada açılan tek otel yatırımı olan Aya Otel, bölgedeki geleneksel mimariye sahip otellerden farklı olarak bölgeye çağdaş bir soluk getirmiş.
Lens Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Mert Kutlu’nun projelendirdiği otelde kendimi Paris’in Le Marais veya Milano’nun Corso Como bölgesinde hissettim.

TÜRKİYE VAZGEÇMİYOR

Hem tarihin tam içinde hem de Contemporary İstanbul sergisinden fırlamışçasına çağdaş sanatçıların eserleriyle dolu sıra dışı bir otel olmuş.
Tüm bu dikkat çekici mimari ise Mert Kutlu’nun ABD’nin meşhur mimarlık okullarından Pratt Institute’den mezun kız kardeşi mimar Hazal Akgün’e ait. 9 odalı otelin en üst katında loft olarak tasarlanmış suite ise en iddialı oda.
Deniz manzaralı Aya Fish Lounge restoran ve otelin en alt katındaki kav alanı ise konaklayanlar için lezzet dolu duraklar. Kav alanında gezerken 11. yüzyıla kadar Bizans imparatorları tarafından kullanılan “Magnum
Palatium” isimli sarayın özenle korunmuş kalıntılarına da bir göz atın derim.

 

Yazarın Tüm Yazıları