Türkiye Aşkı’nda yeni sezon

Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesindeki Go Türkiye platformunda yayına başlayacak olan Türkiye’deki yabancılarla sohbet serisi “Love of Türkiye”nin yeni sezon çekimlerinde konuklarla bir araya geldim. İşte Bodrum’daki ilk bölüm çekiminden renkli anekdotlar...

Haberin Devamı

Bodrum sohbetleri

TAV Passport iş birliğinde, Milas Bodrum Havalimanı’ndaki TAV Primessclass lounge alanında çekilen bölüm için İstanbul’dan özel jetiyle gelen iş insanı Rachad Ghandour ve TRT World spor spikeri Samantha Johnson’ın yolculuğuna eşlik ettim.

Türkiye Aşkı’nda yeni sezon

Çekim öncesi konuklara Türkiye deneyimlerini sordum.

Lübnan’ın ikinci başbakanı Abdulhamid Karami ve 2004’teki bir diğer başbakanı Omar Karami’nin torunu olan Rachad Ghandour, Türkiye’yi sadece tatillerini geçirdikleri bir ülke olarak görmediklerini, İstanbul’da kurdukları şirketle turizm, enerji ve gıda alanında yeni yatırımlara hazırlandıklarını, Türkiye’nin her dönem fırsatlar ülkesi olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

İngiliz TV yüzü Samantha Johnson ise Türkiye’nin yabancı kadınlar ve turistler için güvenilir bir ülke olduğu vurgusunu yaparak Türk insanının enerjisine ve Türk mutfağına hayran olduğunu söyledi.

Her iki konuk, çekimlerin yapıldığı Bodrum’u dünyanın turizm başkentlerinden biri olarak niteledi.

8 bölüm halinde yayınlanacak “Love of Türkiye”nin yeni sezon videolarının ilkini bu perşembe Go Türkiye YouTube hesabında izleyebilirsiniz..Türkiye Aşkı’nda yeni sezon

Arda Sayıner -  Rachad Ghandour - Samantha Johnson

Kale’ye karşı lezzetler

Son Bodrum ziyaretimde keşfettiğim otel METT Bodrum oldu.

Dubai’den Sunset Hospitality markasının bir yatırımı olan otel, modern sanat galerisinin yanında beni en çok Bodrum kalesi manzaralı Isola ve bin metrekarelik dev bir teras alanına konumlanmış Ottiko isimli Uzak Doğu restoranı ile etkiledi.

Türkiye Aşkı’nda yeni sezon

Otele ziyaretimde grubun ticaret direktörü Christophe Hobeika ile grup bünyesinde otelde hizmet veren Folie isimli beach club’da buluştuk.

Haberin Devamı

Kendinizi St. Tropez’de hissedeceğiniz çok Avrupai bir mekân tasarlamışlar.

Sohbetimizde Türkiye’ye grup olarak yatırım yapmış olmanın memnuniyetini dile getiren Hobeika, “Seneye İstanbul’da da otel açıp Bodrum’da biten sezonu yine METT markasıyla İstanbul’da devam ettirmeyi amaçlıyoruz. Türkiye, turizm yatırımlarını sonuna kadar hak eden bir ülke” dedi.

Michelin geceleri

Bodrum demişken... Gastro Masa’nın kurucusu Gökmen Sözen’in Michelin yıldızlı şeflerle Be Premium Otel’de düzenlediği tadım gecelerinden birine katılarak ünlü şef Anatoly Kazakov’un hazırladığı lezzetleri deneyimledim.

Özellikle Sakhalin adasından gelen malzemelerle hazırlanmış tarifler iddialıydı. Geçen ay İspanya’dan Paco Roncero’nun lezzetlerini sunan otel, ağustos ayında İtalya’dan Anthony Genovese ve Almanya’dan Thomas Bühner, eylül ayında ise Japonya’dan Yoji Tokuyoshi’nin sunumlarıyla tadım gecelerini devam ettirecek.

Haberin Devamı

Türkiye Aşkı’nda yeni sezon

Türkiye ve yurtdışındaki sıra dışı gastronomi etkinlikleriyle tanınan Gökmen Sözen’i Bodrum markasını böylesine önemli şeflerle buluşturduğu için kutluyorum.

Bu arada Maldiv konseptli villalarıyla adından söz ettiren Be Premium Otel’e Lübnan lezzetlerini bulacağınız Persapolis isimli restoran için de uğramanız tavsiye ederim..

Türkiye Aşkı’nda yeni sezon

Anatoly Kazakov

Londra’dan Bodrum’a

Renko London sanat galerisinin kurucusu, 30 yılı aşkın süredir Londra’da yaşayan küratör ve ressam Renk Erbil’den TA Bodrum sergisinin 31 Temmuz itibarıyla Bodrum Marina Yacht Club’daki MerQez Art’ta açıldığının haberini aldım.

Serginin baş sanatçısı Devrim Erbil ile beraber Cengiz Yatağan, Samantha Louise Emery, Yiğit Yazıcı, Eva Sonaike, Çiğdem Erbil, Esra Meral ve Sina Miral’in eserlerinin yer aldığı sergi, 24 Ağustos’a kadar sürecek.

Bodrum’daki turizm sezonunun uzaması için bu tarz etkinliklerin sonbahar ve hatta kış aylarında da düzenlenmesi dileğiyle.

Haberin Devamı

Türkiye Aşkı’nda yeni sezon

Devrim Erbil
 

Yazarın Tüm Yazıları