İngiliz kraliyet ailesinin Noel’i

İngiltere olağanüstü Covid-19 önlemleri ve virüs mutasyonu haberleriyle çalkalana dursun, magazin dünyasının gözü geçtiğimiz hafta kraliyet ailesinin Noel kutlamalarındaydı. Pandemi yüzünden farklı şehirlere bölünen aile bireyleri, bakın nerelerde hangi mesajları verdi...

Haberin Devamı

İngiliz kraliyet ailesinin Noel’i1987’DEN BERİ İLK KEZ

Kraliçe Elizabeth, Noel’i eşi Prens Philip ile Windsor Kalesi’nde karşılarken Prens Charles ve Camilla ise Highgrove’daki evlerindeydi.

Sandringham’daki geleneksel kutlamaların iptal edilmesiyle beraber Kraliçe Elizabeth, 1987’den sonra ilk kez Windsor Kalesi’nde Noel’i karşılamış oldu.
İngiliz kraliyet ailesinin Noel’i
Sosyal medya üzerinden yayınladığı video mesajda Covid-19’a sıkça atıfta bulunarak “Hayat devam etmek zorunda” ifadesini kullandı.

“The Royal Family”, hesabından paylaşılan videoda geleneksel pozundan taviz vermeyen kraliçenin oturduğu masada sadece eşi Prens Philip’in çerçeveli fotoğrafının yer alması ise dikkat çekti.
İngiliz kraliyet ailesinin Noel’i
KARTPOSTALLI KUTLAMA
Diğer yanda Prens Harry ve eşi Meghan Markle ise Noel tatilini geçirdikleri Kaliforniya’da takipçilerine hoş bir sürpriz yaptı. Meghan’ın kurduğu “Mayhew” isimli hayvan hakları platformunun sosyal medya hesabı üzerinden oğulları Archie’yle fotoğraflarının yer aldığı bir kutlama kartı yayınladılar.
İngiliz kraliyet ailesinin Noel’i
Özel bir illüstrasyon tekniğiyle hazırlanan ve açıkçası suratlarının çok da anlaşılır olmadığı bu kartpostalda Sussex dükü ve düşesiyle oğulları uzun bir aradan sonra ilk kez bir arada görülmüş oldu.

Haberin Devamı

PLANLAR DEĞİŞTİ
Yıllardır olduğu gibi esas plan tüm ailenin Sandringham Şatosu’ndaki geleneksel kraliyet kutlamasında bir araya gelmesiydi. Pandemi sebebiyle kutlamaları iptal eden Kraliçe Elizabeth’in bu kararı sonrası Prens William ve eşi Kate Middleton’ın tatil dönemini Kate’in ailesinin yaşadığı Berkshire’de geçirmesi bekleniyordu.
İngiliz kraliyet ailesinin Noel’i
Fakat bu bölgenin de giriş ve çıkışlara kapalı olan 4’üncü seviye pandemi alanı ilan edilmesiyle planlar değişti. William ve Middleton, Noel’i çocuklarıyla beraber Norfolk’ta yer alan Anmer Hall isimli kır evinde karşıladı.
2021’in çok daha iyi bir yıl olmasına dair dileklerini sosyal medyadan aktaran çift, ihtiyaç sahiplerinin faydalanması için kurdukları yardım kuruluşlarının bilgilerini paylaştı.

Haberin Devamı

KRALİÇENİN SAĞLIK SIRLARI
Covid-19 öncesine kadar dünyanın dört bir yanına seyahat eden Kraliçe Elizabeth’in sağlık sırları özellikle pandemi döneminde merak edilen konular arasında. Buckingham Sarayı’nın eski şefi Darren McGrady, 94 yaşına basan kraliçenin sağlık sırlarını paylaştı. Şefin anlattıklarına göre sarayda iki merkez mutfak bulunuyormuş. Biri günlük servis için diğeri ise düzenlenecek yemeklerin ön hazırlıkları için.

Saraydaki davetlerdeki menüler ise Fransızca basılıyormuş. Çünkü İngiliz kültüründe Fransızca kelimeler daha iştah açıcı bulunuyormuş. Majestelerini çikolata bağımlısı olarak tanımlayan Grady, kraliçenin favori tatlısının “chocolate perfection pie” (mükemmel çikolata turtası) olduğunu söylemiş.
İngiliz kraliyet ailesinin Noel’i

Kraliçe Elizabeth’in günde dört öğün yemek yediğini ama ufak porsiyonlar halinde beslendiğinin altını çizen Grady, çikolata düşkünü olmasına rağmen kraliçenin tatlıdan sadece ince bir dilim yediğini belirtmiş. Majesteleri sabahları ise Twinings marka early grey çay içermiş. Kraliçenin hayattan zevk aldığı dört şey ise Dubonnet kokteyli, o çok kıymetli atları, çay keyfi ve Corgi cinsi köpekleriymiş.
Kraliçe Elizabeth bu tutkusunun karşılığı olarak 18 yaşından beri 30’dan fazla Corgi cinsi köpek beslemiş.

 

Yazarın Tüm Yazıları