Bunlar adama inadına yılbaşı kutlatır

KURBAN bayramlarında kurban kesenlere burun kıvıranlara ne kadar ifrit oluyorsam...

Haberin Devamı

Yılbaşı gecesi fındık fıstık, pijama terlik, televizyon falanla inceden eğlenceli bir gece geçirmeyi planlayan saf ve masum ahalimize ağızlarını doldurarak bin türlü laf edenlere de o kadar ifrit oluyorum.

 

*


Kaç defa yazıldı çizildi, kaç defa söylendi, kaç defa üzerinde duruldu... Fakat nafile! Hâlâ “Noel” ile “yılbaşı” arasındaki farkı bilmeyenler, “Müslüman Noel kutlamaz” diye ayağa kalkıyorlar.


*


Yahu sen daha “Noel” ile “yılbaşı” arasındaki farkı bilmeyen ve bir türlü öğrenemeyen cahil cühela takımındasın... Hiç kocaman hükümler vermek senin işin olabilir mi? Yürü git işine.


*


“Yılbaşı kutlamak” ne demek? Şu demek: “Koca bir yıl bitti, yeni bir yıl başlıyor” şeklinde şapşal bir gerekçeye sığınarak eğlenmek demek. Eğlenceye kılıf, bahane ve gerekçe bulmak demek... Ne var bunda kardeşim? Gülüp geçsene... Niye abartıyorsun? Niye kafaya takıyorsun?


*

Haberin Devamı


Eğlencenin şekli, dozu, dozajı, herkesin kendi meşrebine kalmış... Kimi kültür emperyalizminin oyuncaklarına teslim olur, kimi bütün o oyuncaklara burun kıvırır. Kimi tüketimin nesnesi olmaz, kimi öznesi olur. Kimi “hindi”, “kırmızı”, “beyaz sakallı dede” olayına zerre prim vermez, kimi kendini bunlara vurur. Sana ne? Seni ne ilgilendirir?


*


“Ama bu eğlencelerde Hıristiyanlığa özgü bazı motifler kullanıyor” diye mi yakınıyorsun? Otur da düşün bakalım: Niye dünyada herkes, Müslümanlığa özgü motifleri kullanmaya özenmiyor da Hıristiyanlığa özgü motifleri kullanmaya özeniyor? Bunda senin hiç mi kabahatin yok?


*


Hem sen neden sıradan ve dandik bir kutlamayı ille de bir medeniyetler savaşına dönüştürmeye bu kadar meraklısın ki? Üstelik “medeniyetler savaşı” tezine bu kadar karşıyken...


*


Hem sen neden başkalarının hayatına karışmaya bu denli meraklısın ki? Üstelik kendi hayatına karışılmasına bu kadar karşıyken?


*


“Ben gelmem bu oyunlara arkadaş” mı diyorsun? İyi. Tamam. Güzel. Gelme. Git o zaman yılbaşı gecesi otur zikir çek, namaz kıl, ibadet et, tefekkür et. Sana karışan girişen mi var? “Yılbaşı gecesi zinhar eğlenecek ve de hindi yiyeceksin! Yoksa kellen gider” diyen mi var? Kimse sana karışmazken... Sen ne hakla başkalarına karışıyorsun ki?

 

 

Haberin Devamı


Melek gibi adam nasıl terörist olurmuş?

 

 

CEMAL Uşak...


Cemaat’in has adamlarındandır. Hakikaten melek gibidir. Namazında niyazında evliya gibi adamdır. Gıybet bilmez, haset bilmez, yedi günahın yedisinden de kaçınır.

Diyaloğun ve hoşgörünün cisimleşmiş hali gibidir. Hükümetin akil adamıdır. Mazlumların dostu, zalimlerin hasmıdır. Karıncayı incitmezdir.


*


Şimdi bu Cemal Uşak, “terörist” diye aranıyormuş.


Cemaatçiler soruyor:


“Melek gibi adam nasıl terörist olur?”

 


*


Hoca Nasrettin’in “doğuran kazan” hikâyesindeki gibi konuşmak isterim:


Ey Cemaatçi kardeşim! Sen ülkenin silahlı kuvvetlerinin en tepesindeki adamın terör örgütünün lideri olabileceğine inanıyorsun da... Cemal Uşak’ın terörist olabileceğine mi inanmıyorsun?

 

 

Haberin Devamı

Çarşamba Sohbetleri’nde SOLİ ÖZEL var

 

 

Bunlar adama inadına yılbaşı kutlatır

 

NE olacak şu Putin’le aramızdaki gerginlik?


İsrail’le neden küsmüştük, neden barışıyoruz?


Musul’a neden girmiştik, neden çekiliyoruz?


Geçiş dönemi Esad’lı mı olacak, Esad’sız mı?


Yoksa Barzani, PKK’ya savaş mı açıyor?


AB bize niye çiçek atıyor, biz AB’ye niye yanaşıyoruz?


Suudi Arabistan öncülüğündeki Sünni Ordusu’nda bizim işimiz ne?


Hepsi ve daha fazlası...


Yarın SOLİ ÖZEL’le Çarşamba Sohbetleri’nde...


Aman kaçmasın.

 


Fotoğraf: Murat ŞAKA

 

 

Yine sehven

 

BAŞIM belada! “1959 yılında İsmet Paşa iktidarda değildi” düzeltmesini yaptım ama bu sefer de 1954 doğumlu Hayri İnönü’nün 1949 yılında fotoğrafının nasıl çekilebildiği sorusuyla baş başa kaldım. Onu da düzeltiyorum: Fotoğraf 1959 yılında çekildi ve İnönü iktidarda değildi. Sedat Bey! Sedat Bey! Kafam çok karışık... Galiba benim acilen izne çıkarılmam gerekiyor.

 

 

Haberin Devamı

Bunlar adama inadına yılbaşı kutlatır
 

 

E hani çatışmada öldürülmüştü?

 

 

“POLİS Dilek Doğan’ın evine baskın yaptı, Dilek Doğan çatışmada öldü.”


Devletin bize söylediği buydu.


*


Görüntüler ortaya çıktı. Gerçek hiç de devletin bize söylediği gibi değil.


*


Demek ki neymiş?


Devlet söyledi diye gözü kapalı inanmayacakmışız.

 

 

 


İsrail devleti Türkiye’nin dostudur

 


BUNU AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik söylemiş.


*


CHP, MHP ya da HDP sözcüsü böyle bir cümle kursa...


Şimdiye çoktan üşüşmüşlerdi başına trollerin akları.


*


Ama AK Parti Sözcüsü söyleyince...


Tıs yok.

 

 


Muhalefete iki tavsiye

 


BİR: Ülkenizi yönetenler, haklı ya da haksız, herhangi bir ülkeyle kapıştıklarında... Hemen gidip o ülkenin medyasına ağzını doldurarak demeçler veriyorsunuz ya... İşte bunu yapmayın.


*

Haberin Devamı


İKİ: Ülkenizi yönetenler, haklı ya da haksız, herhangi bir ülkeyle kapıştıklarında... Hemen o ülkeye koşturarak gidip bir dostluk ziyareti gerçekleştiriyorsunuz ya... İşte bunu yapmayın.

 


Ahmet Hocamız, Boynukalın’ı övdükçe

 


İŞTE bizim medeniyetimizin örnek çocuğu budur” mu demek istemektedir?


“Sen ne güzel cam çerçeve indiriyorsun çocuk” diye mi hislenmektedir?


“Gazetecileri döversen seni bakan bile yaparım” diye mi göz kırpmaktadır?

Yazarın Tüm Yazıları