Tezcanlı ve idealist

ABD’li siyaset kuramcısı ve yazar Thomas Paine, “Dünya vatanım, tüm insanlar kardeşim, iyilik yapmak dinim” diyor.

Haberin Devamı

Sanırım, Bilgen Öznur’un bakış açısını en iyi anlatan cümle de bu... Temel amacının kendisine ağırlık yapacak, kötü duygular uyandıracak her şeyden uzak durmak olduğunu söylemek sanırım yanlış olmaz. Bu yolda önem verdiği, dikkat ettiği, hatta özenle sakındığı birçok şey var. Liste uzun anlayacağınız. İyi hissetmenin ve korumamız gereken pozitif duyguların hayatın her alanını ve anını etkilediğini düşünüyor. Buna göre yaşıyor. “Bilgen kimdir?” derseniz, yapmak için yıkacak cesareti olan, tam bir işkolik... Üretim yapmanın ve istihdam sağlamanın verdiği hazzı omuzlardaki tüm sorumluluğa rağmen hiçbir şeye değişmiyor. Dedesinin ve babasının merak duyguları, yatırım cesaretleri ve ticari tutkuları onun kanında da var. Sırf onlardan miras bu geni düşününce bile, ‘İş hayatına birçok insandan 5-0 önde başlamış’ demek mümkün. Zaten o da bunun kıymetini hep bilmiş. İşkolik ama hayattan keyif almayı da biliyor. Pilates ve yoga yapıyor, yürüyor, ata biniyor. Fırsat buldukça da yüzüp tenis oynuyor. İnsan hayatı dinlemekten büyük keyif alıyor. İnkar edilemeyecek bir hız tutkunu. Ona göre uyku vakit kaybı. Tezcanlı bir koç ve idealist bir aslan. Dahası mı? Keyifli okumalar...

Haberin Devamı

Tezcanlı  ve idealist

 

HAYAT FELSEFESİ

 

Bence hayatın düzeni ve başarısı uzlaşmayla mümkün.

 

OTOMOBİL

 

Popçu değil araba posterlerim vardı

* Ortaokul yıllarımı hatırlıyorum da, arkadaşlarımınkinin aksine benim odamın duvarlarında ünlü popçuların yerine Audi TT posterleri vardı. İlk arabam metalik gri bir Volkswagen Passat’tı. Şimdi Mercedes A Classe kullanıyorum. Mercedes’in her zaman yeri ayrıdır benim için. Sanırım bu babamdan bana miras. Yol/adres bulma konusunda yetenekli değilim. Dolayısıyla ilk kez gideceğim yere, özel bir yemeğe veya uzun yola şoför tercih ediyorum. Ve elbette kullanamaycak kadar yorgun olduğumda da direksiyon başına geçmemeye özen gösteriyorum. İnkar edilemeyecek bir sürat tutkum var, bu da ailemde genetik ama elbette trafiğe açık yerler de hız sınırı ihlali çok özen gösterdiğim bir konu.

 

BESLENME

 

Haberin Devamı

Babamla geç öğle yemeği kaçamaklarımız ünlüdür

* Tatmak harika bir duygu, kaçırmak yerine bunun tadını çıkatmak lazım. Hafta içi kahvaltıda genellikle sadece yumurta veya meyve tüketiyorum. Hafta sonları ise daha zengin ve uzun kahvaltılar tercih ediyorum. Öğlenleri salata ve beyaz et yemeğe özen gösteriyorum. Misafirim yoksa şirkette yerim, ancak babamla geç öğle yemeği kaçamaklarımız meşhurdur. Akşam yemekleriyle aram çok iyi değil. Evdeysem, misafirim yoksa mümkün olduğu kadar az ve hafif yerim. Şarabın yanında bir parça peynir veya sadece bir parça ızgara et en keyifli akşam yemeğim. Dışarıdaysam da hafif şeyler seçmeye dikkat ediyorum. Ceviz ara öğünlerimin vazgeçilmezi. Yeni olan her tat ilgimi çekiyor. Mutfakta –telaşsız– vakit geçirmek tam bir terapi.

MEKAN

 

Haberin Devamı

İyot kokusu eşliğinde balık

 

* Ege’de büyüdüğüm için iyot kokusu ile balık yemek en sık yaptığım program. Ancak şu sıralar İzmir Mavibahçe’de açılan Kepler, kaliteli canlı müzik ve ızgara etleriyle favori mekanım. Ayrıca, Sipari ve Deniz Restoran vazgeçilmez. İstanbul’da gece Boğaz’ın ışıklarını izleyebildiğim her yeri severim. Ankara’da tercihim ise Meşe Kalkan.

SPOR

 

Taraftar sinerjisine bayılıyorum

* Tam bir spor düşkünüyüm. Düzenli olarak pilates ve yoga yapıyorum, tempolu yürüyorum, ata biniyorum. Fırsat buldukça da yüzmeye ve tenis oynamaya çalışıyorum. ‘Spor benim için mutluluğumun ve enerjimin kaynağı’ diyebilirim. Fenerbahçeliyim. Eskisi kadar fanatik değilim ama hala kalabalık ortamda maç izlerken taraftar sinerjisine bayılıyorum.

Haberin Devamı

Tezcanlı  ve idealist

 

TATİL

 

Tatil-iş birlikte gidiyor

 

* Sanayiyle uğraşıyorsanız ve ihracat ağılıklı çalışıyorsanız her tatiliniz mutlaka bir iş görüşmesine bağlanıyor. 50’nin üzerinde ülkede maden ocaklarıyla çalışıyoruz. Dolayısıyla sık seyahat ediyorum. Gittiğim her ülkede 1-2 gün dinlenmeye, şehri gezmeye ve yeni tecrübelere zaman ayırıyorum. Saf tatil yaptığım tek yer sanırım Cenevre... Yılda bir kez kayak için Alp Dağları’nda Megeve’e gidiyorum.

Tezcanlı  ve idealist

 

HOBİ

 

İnsan hayatı dinlemek de benim için büyük bir haz

* Okumak (sadece roman değil, her şeyi), notlar almak, öğrenmek, keşfetmek, tatmak, yeni tecrübeler en büyük hobilerim. Başka hayatları keşfetmek, kendi dünyamdan çıkabilmek, yeni bir tadı denemek canlı tutuyor beni. İnsan hayatı dinlemek de benim için bir hobi, büyük bir haz. Ve elbette müzik... Hayatımın merkezi diyebilirim. Gözümü müzikle açıp müzikle kapatıyorum. Hayatımın her karesinde arka fonda çalan bir müzik var. ‘En çok bunu seviyorum’ diyemem, hepsinin bendeki hissiyati bambaşka. Her türün özellerinden oluşan koleksiyonum var. Solo piyano ve keman koleksiyonlarım mevcut. ‘Ölmeden canlı dinlemeliyim’ dediğim seslerin de bir listesini yaptım.

 

KARİYER

 

Haberin Devamı

Kariyerimin temel taşı ailem

 

* DEÜ Eğitim Fakültesi’nin (Fransızca) ardından aynı ünviversitede dış ticaret ve yönetim yüksek lisansı yaptım. Ama asıl eğitimim Norm Civata’da 2 yıl görev yaptığım dış iharacat departmanında pekişti. O yıllarda ticaretin/sanayinin bağımlısı oldum. Ablam ve kardeşimle neredeyse eş zamalı olarak yönetime girdik ve sorumlulukları paylaşıp ihracatı 4 ülkeden 50’nin üzerine taşıdık. Dünyanın nerdeyse her yerine uzanabilen bir ağ kurduk. 2 ay önce de Avrupa’da ilk şubemizi açtık. Bugün Eksaş maden sektöründe tüm dünyada oldukça iyi bir marka oldu. Ailemizde herkes çocukluktan başlar iş hayatına. Üretimde, makine sesleri ve kauçuk kokusu içinde büyüdük hepimiz. ‘Üçümüzde işkoliğiz’ diyebilirim. Şu an sanayiciyim ama çocukluğumda bir banka sahibi olmanın hayalini kurardım. Hatta ailemin bana o zamanlar taktiği takma isimle bir banka bile kurmuştum. ‘Kariyerimin temel taşı, cesaretimin kaynağı eğitimimden çok ailem’ diyebilirim.

 

GÜNE BAŞLANGIÇ

 

Uyumak zaman kaybı

 

* Uyumanın vakit kaybı olduğunu düşünenlerdenim. 06.00 gibi uyanıp, günün benim için en güzel ve en sessiz saatinin tadını bir fincan kahveyle çıkarırım. Bu benim için bir ritüel. Olmazsa olmaz. Kahve sonrası sporumu yapar, en geç 07.30’da evden çıkarım.

MODA

 

Ruh halime ait bir tarzım var

 

* ‘Çok sıkı takip ediyorum’ diyemem. Aynada gördüğümü beğenmem ve kendimi iyi hissetmem önemli benim için. Dolayısıyla kendime, ruh halime ait bir tarzım olduğunu düşünüyorum.

 

TEKNOLOJİ

 

Çok da meraklısı değilim

 

* Facebook, Twitter, Instegram gibi sosyal medya ağlarını ben de kullanıyorum. Arada göz atmaya ve dünyada neler olup bittiğinden haberdar olmaya çalışıyorum. Teknolojiye çok da meraklı bir insan değilim. Sade, komplike olmayan ama hızı günümüze uygun ürünleri tercih ediyorum.

 

SEVİMLİ DOSTLAR

 

Bakacak zamanım yok

* Şu an için evimde beslediğim bir hayvanım yok. Yoğunum ve o kadar çok seyehat ediyorum ki, onu ilgisiz ve bakımsız bırakmaktan çekiniyorum.

KİMDİR?

 

Adı ve soyadı: Bilgen Öznur

 

Doğum yeri ve yılı: İzmir, 1981

 

Eğitimi: Dokuz Eylül Ünviversitesi Eğitim Fakültesi

 

İşi: Bilgen Group (Eksaş, Kimkord, Eksan) Yönetim Kurulu Üyesi

 

Burcu: Koç, yükseleni aslan

Yazarın Tüm Yazıları