Lezzetin rehberi

Haberin Devamı

BU haftaki konuğum renkli mi renkli... Bir kere iki işi birden var. Fransızca ve İspanyolca profesyonel turist rehberi. Aynı zamanda da restoran işletmecisi. İtalyan mutfağının eşsiz lezzetlerini İzmir (Konak Pier) ve Çeşme’ye (Yıldızburnu) taşıyan Mezzaluna’da Sarıket Türkay’ın ortağı. Yani Bahadır Karagöz... Her iki mesleğinin odağında da insan olduğu için olsa gerek ikili ilişkilerde son derece başarılı. Son derece kültürlü, donanımlı, konuşkan, sempatik, güler yüzlü ve sabırlı. Yüzünden tebessüm hiç eksik olmuyor. Sanki sinirleri alınmış gibi! Gözlerindeki parıltı tavırlarına da yansımış. Özetle, harika bir insan. ‘Her zaman sevdiğin işi yapamazsın. O halde yaptığın işi sev ve en iyi şekilde yapmaya çalış’ hayat felsefesiyle dikkat çeken düzgün bir iş insanı, iyi bir aile babası, aynı zamanda da sıkı bir dost. Hayatı yoğun bir tempoda koşturmaca içinde geçtiğinden işi kaçta izin verirse o saatte yatıp genelde çok erken kalkıyor. Dolayısıyla şu dünyadan en çok istediği şey uyku, biraz uyku... İşte karşınızda Türkçe anlamı ‘Hilal’ olan Mezzaluna’nın küçük patronu Bahadır Karagöz’ün çok fazla bilinmeyen ‘Sıradışı’ öyküsü...

Haberin Devamı

Lezzetin rehberi

HAYAT FELSEFESİ
Her zaman sevdiğin işi yapamazsın, o halde yaptığın işi sev ve en iyi şekilde yapmaya çalış.

OTOMOBİL
Çizildiğinde üzülmemeliyim

* İlk arabam 1993 model beyaz bir Serçe idi. 23 yaşımda ve çalışarak biriktirdiğim parayla aldığımdan benim için çok değerliydi. Şimdi 2013 model beyaz Volkswagen Golf’üm var. Bir otomobil alırken dikkat çekmeyen, küçük boyutlu, Alsancak’ın dar sokaklarında çizildiğinde üzülmeyeceğim model tercih ediyorum. Kısa mesafelerde kullandığım için orta karar konfor bana yetiyor. Trafikte sakinim, hız merakım geçmişte kaldı. Ancak kurallara uymayan ve saygısız sürücüler beni çileden çıkarıyor.

Lezzetin rehberi

Haberin Devamı

BESLENME
Bamya bana uğramasın lütfen

* Sadece hafta sonları kahvaltı alışkanlığım var. Turda iken kahvaltıya ayıracağım süre kadar fazla uyumayı tercih ederim. İçecek olarak çay, sonrasında da kahve olmazsa olmazım... Zeytinyağı, kırmızı pul biber ve kekik karışımı hoşuma gider. Ama anneannemin hazırladığındaki lezzeti bulamıyorum. Öğlenleri restoranda isem salata veya sebze ağırlıklı beslenirim. Turda isem mümkün olan en az yağlı yiyeceği tercih ederim. Akşamları kırmızı et veya balık tüketirim. Ancak otellerin açık büfelerinde bir kase çorbayla geçiştirdiğim de çok olur. Her öğünüm ara öğün gibi, yemek saatlerim düzensiz. Kırmızı et, balık ve ev yapımı patates kızartması en çok sevdiğim lezzetler. Yer elması ve bamya bana uğramasın lütfen! Pişirmeyi değil, yemeyi sevenlerdenim.

MEKAN

Lezzet, manzara ve servis

Haberin Devamı

* Mekan sahibi ve olabildiğince işimin başında olduğumdan dışarıda yeme şansım fazla olmuyor. Turda isem ve otel şehir dışında değilse bulunduğumuz yerin lezzeti ile bilinen mekanları tercih sebebim. İzmir’de en sevdiğim yer tabii ki Mezzaluna! Bir mekanda öncelikle lezzet, manzara ve servis ararım.

SPOR
Şimdilerde sörfe başladım

Lezzetin rehberi

* Spor yapıyorum ama arzu ettiğim kadar değil. ‘Zaman bulamıyorum’ diyemem. İnsan istesin, zaman bulunur. Lisede masatenisi ve basketbol oynardım. Şimdilerde bisiklete biniyorum. Rüzgar sörfüne de başladım. Takım tutmam. Fırsat yaratabilirsem crossfit (olimpik halter, jimnastik ve atletizm branşlarından öğeler kullanarak yapılan bir spor) bana göz kırpıyor gibi.

TATİL
Uzakdoğu’yu görmek isterim

* Yılda 1-2 kez tatile çıkıyorum. En fazla 1’er haftalık olabiliyor. Eşimin işi de benimki gibi sürekli başında olmayı gerektiriyor. Aynı zamanda profesyonel turist rehberi olduğum için tüm Türkiye’yi gezdim, her yeri ayrı güzel. Yurt dışında İspanya ve Fransa tercihim. Ama Güney Amerika ve Uzakdoğu’yu da görmek isterim. Dünya büyük... Deniz-güneş bana göre değil. Kültür turizmi, yeni yerler, farklı ülke ve medeniyetler tanımak en güzel tatil benim için.

HOBİ
Keman çalmayı öğreneceğim

Haberin Devamı

* İşim aynı zamanda hobim; bir tarafta gezmek, diğer tarafta gastronomi. Tarih ve mitoloji kitapları ilgimi çekiyor. Meraklı bir insanım, cevabını aradığım konularla ilgili makalelere internetten hemen ulaşırım. Hafif müzik severim. Mekanlarımda çalan müzikleri kendim

seçerim. Ancak Türk Sanat Müziği de beni etkiler. Keman çalabilmeyi çok isterdim, bir gün öğreneceğim. Eşyalara bağlanmam. Küçükken anahtarlık koleksiyonum vardı, ne oldu bilmiyorum. Bulsam hemen hediye ederim bir çocuğa.

Lezzetin rehberi


KARİYER
Zaman makinesi icat edeceğim

* Mustafa Reşit Paşa İlkokulu, Saint Joseph Fransız Ortaokulu, İzmir Tevfik Fikret Lisesi ve Dokuz Eylül Üniversitesi Turizm Otelcilik Bölümü’nü bitirdim. Fransızca ve İspanyolca profesyonel turist rehberliği yaptım, hala da devam ediyorum. 1999-2005 arası Tunus ve Türkiye’de bir Fransız seyahat acentesinin bölge müdürlüğünü yaptım. 2005’te Antalya’da seramik üzerine bir yer açtım. 2008’de iki ortağımla birlikte La Marmite Restaurant’ı (Küçük Kulüp) hizmete sunduk. 2010’dan beri de İzmir ve Çeşme Mezzaluna’nın ortağıyım. Çocukken zaman makinesini icat edip, sevdiklerini gençliklerine döndürecek bir mucit olmak isterdim, hala düşünüyorum. İlk paramı 12 yaşımda kazandım. Babamın halı mağazasında bir İsviçreliye Fransızca konuşarak halı satmış ve komisyonumu almıştım.

GÜNE BAŞLANGIÇ
Biraz uyku, tek isteğim buydu

Haberin Devamı

* İşim kaçta izin verirse o saatte yatar ve genelde çok erken, turda isem hareket saatine göre kalkarım. Ki, genelde 06:00 ile 07:00 arası olur. Restorana gidiş saatim 11:00 civarıdır. Turda isem programa göre 07:00 ile 08:00 arası grubuma hizmet vermeye başlarım. Uyku, biraz uyku, bütün isteğim buydu...

MODA
Kot-gömlek vazgeçilmez ikilim

* Klasik bir insanım. Giyimde fazla modernlik bana göre değil. Tarzım kot ve gömlek. Mümkün olduğunca rahatım. Ama resmi ortamlarda nasıl giyineceğimi bilirim. Beyaz ve mavi en sevdiğim renkler. Kıyafetlerimi kendim alırım. Alışkın olduğum birkaç marka bana yetiyor.

Lezzetin rehberi

TEKNOLOJİ
Sosyal medyada olmayan var mı

* Teknolojiye meraklıyım, yenilikleri bütçem ölçüsünde takip ederim Facebook’ta da, Twitter’da da varım. Kim yok ki? Özel hayatımı, duygularımı herkesle paylaşmayı sevmem. Ara sıra göz atarım. Doğum günlerini hatırlamak için çok işe yarıyor.

SEVİMLİ DOSTLAR
Maviş adlı muhabbet kuşumuz var

* Bugüne kadar 3 köpeğim, 1 tavşanım, 1 kedim ve keklik dahil kuşlarım oldu. Şimdilerde eşimin muhabbet kuşu var. Adı, Maviş. 5 yaşında. Hayvan sahibi olmak güzel olduğu kadar büyük bir sorumluluk. Gördüğüm her sokak hayvanını alıp besleyebileceğim büyük bir barınağım olduğunda bütün kedi ve köpekleri toplayacağım.

KİMDİR?
Adı ve soyadı: Bahadır Karagöz
Doğum yeri ve yılı: İzmir, 1970
Eğitimi: Dokuz Eylül Üniversitesi Turizm Otelcilik Bölümü
Mesleği: Profesyonel rehber, restoran işletmecisi
Burcu: Koç. Yükseleni de koç
Medeni durumu: Diş hekimi Funda Karagöz’le evli. Eşinin ilk evliliğinden Ece (13) isminde bir kızı var.

Yazarın Tüm Yazıları