İşim ve ailem

HAYATA bakış açısı işte bu iki sözcükte gizli. Dolayısıyla sorumluluklarını mecburiyetten değil, içinden geldiği ve istediği için yapıyor.

Haberin Devamı

Kendince iki önemli sorumluluğu var. Biri işi, diğeri ise ailesi. Aydın Trafo’nun 3’üncü kuşak yöneticisi Emre Tüjümet, “İşimi elimden geldiğince iyi yapmaya çalışırım. Çünkü iyi yapmadığımı düşündüğümde bu bana huzursuzluk verir. Tabii ki hayatta her şeyi kontrol edemeyebilirsiniz. İstem ve kontrol dışı şeyler olduğunda bunları da sakin karşılamak gerektiğine inanırım. Ailemle keyifli vakit geçirmeyi, güzel hatıralar biriktirmeyi çok severim. Yaşam felsefemi de bu çizginin üstüne kurdum” diyor. Tüjümet deniz tutkusuyla da dikkat çekiyor. Bulduğu her fırsatta yelken, dalış veya sörf yapan Emre Tüjümet, deniz ürünlerine de özel ilgi duyuyor. Yoğun iş temposundan fırsat buldukça mutfağa giren Tüjümet, deniz mahsullü makarnasıyla hayran bırakıyor. Emre Tüjümet’in bir başka tutkusu ise müzik. Sadece dinlemekle kalmayan Tüjümet aynı zamanda sıkı bir baterist. Dahası mı? Buyurun o halde...

Haberin Devamı

 İşim ve ailem

HAYAT FELSEFESİ
Sorumluluklarımı yerine getirmeye gayret ederek bu doğrultuda mutlu ve huzurlu yaşamak.

 

OTOMOBİL
Güvenlik ve konfor yeterli

* İlk arabam 1995 model bordo bir Renault Broadway’di. Şimdi 2013 model lacivert 3.16 BMW kullanıyorum. Bir arabadan beklentim güvenlik ve konfor. Genelde sakin bir sürücüyüm. Çünkü böylesi hem daha güvenli, hem daha stressiz.

 

BESLENME
Çiğ deniz ürünlerine bayılırım

* Genelde işyerimde gevrek peynirle kahvaltı yaparım. Hafta sonları bu ikiliye zeytin, reçel ve bal da eklerim. Öğlenleri fabrikada yemekte ne varsa işçilerle beraber onu tüketirim. Akşamları hafif yemeye gayret ediyorum. Çorba+salata favorim. Ara öğün olarak akşam üstü meyve atıştırırım. Çiğ deniz ürünlerine bayılırım. Mutfakta farklı ve güzel lezzetlere imza attığımı düşünüyorum. Özellikle deniz mahsullü makarnada iddialıyım. Çok iyi yaparım. Tadan herkes de çok beğenir.

Haberin Devamı

 İşim ve ailem

MEKAN
Dekorasyon, tabak
bardak çok önemli

* Farklı sunumları olan balık restoranlarını tercih ederim. İzmir’de Langaza ve Fırın Vourla,İstanbul’da Spago ve Ulus 29, Ankara’da Yosun, Patmos’ta Apocalypsis, Leros’ta Milos favori mekanlarım arasında. Gittiğim işletmede en çok dekorasyon, tabak ve bardağa dikkat ederim. Dekorasyon restoranın tarzını, tabak ve bardak ise nasıl bir yemek yiyeceğinizi gösterir.

 

SPOR
Yelken, dalış, snowboard

* Yazları yelken ve dalış, kışları da snowboard yapıyorum. Futbolla çok iç içe değilim ama Galatasaray’ı destekliyorum.

 

TATİL
Her bayram dinlenirim

* Bayramları tatil olarak değerlendiriyorum. Yurt dışında İtalya ve Yunan Adaları’nı, yurt içinde ise Marmaris ve çevresini tercih ediyorum. Tatil benim için huzur ve rahatlama demek.

Haberin Devamı

İşim ve ailem

HOBİ
Yelken yapıyor
bateri çalıyorum

* Yelken aynı zamanda hobim. Fotoğrafçılıkla da ilgiliyim. Fırsat buldukça macera ağırlıklı kitaplar okurum. Müzik de hayatımın ayrılmaz bir parçası, bayılırım. Bluetooth hoparlörle dolaşır ve bulunduğum her yere müziği götürürüm. Bateri çalıyorum. Koleksiyona girer mi bilemiyorum ama hayattan hatıra topluyorum. En büyük hobim ise iki çocuğum ve eşimle kaliteli zaman geçirmek.



KARİYER
Gönlümde doktorluk yatıyordu

* Sırasıyla Mehmet Akif Ersoy İlkokulu, Özel İzmir Türk Koleji ve İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde okudum. Mezun olduktan sonra aile şirketimiz Aydın Trafo’da çalışmaya başladım. İlk olarak muhasebede görev yaptım. Sonrasında yurt içi ve yurt dışı satışta çalıştım. Son olarak genel müdürlük görevini üstlendim. Aynı zamanda EGİAD Uluslararası İlişkiler Komisyonu’ndan Sorumlu Yönetim Kurulu, TÜGİAD’da da Sicil Disiplin Kurulu Üyesi’yim. Çocukken doktor olmak isterdim. İlk paramı ilkokulda okurken bir arkadaşımla dergi çıkarıp sokakta tanımadığımız kişilere satarak kazandığımı hatırlıyorum. Hikayelerin, şakaların ve çizimlerin olduğu bir dergiydi. Kırtasiyede çoğaltıp ciltletmiştik.

Haberin Devamı



MODA
Şık ve rahat olmalı

* Modayı çok yakından takip ettiğimi söyleyemem. Genelde şık ve rahat giyinmeyi severim. Mavi ve tonlarından hoşlanırım. Kıyafetlerimi kendim seçerim.

İşim ve ailem


TEKNOLOJİ
Günde 5 dakika ayırıyorum

* Teknolojiyle aram orta karar. Sevdiğim şeyler konusunda takip ediyorum. Örneğin ilgi alanıma girdikleri için fotoğraf, tekne, denizcilik ve müzikle ilgili gelişmeleri kaçırmamaya çalışıyorum. Twitter hesabım yok. Facebook’ta varım ama sadece izleyiciyim. Günde 5 dakikadan fazla zaman ayırmam.

 

SEVİMLİ DOSTLAR
Belki bir kuş alabilirim

* Şu an için baktığımız bir evcil hayvanımız yok. Kuş almayı düşünüyorum. Zira, evde ses olmasını seviyorum. Ancak 2 çocuk olunca düşündürüyor.

 

Haberin Devamı

KİMDİR?
Adı ve soyadı: Emre Tüjümet
Doğum yeri ve yılı: İzmir, 1981
Eğitimi: Bilgi Üniversitesi
İşi: Aydın Trafo Genel Müdürü
Burcu: Oğlak
Medeni durumu: Gülşah Tüjümet’le evli. Ela (4.5) ve Ozan Berke (2) adlarında iki çocuk babası.

Yazarın Tüm Yazıları