Yaz sonrası cilt bakımı

Yaz mevsiminde güneşe teslim edilen cilt, sonbahar aylarında tehlike sinyalleri vermeye başlıyor.

Bronz ten, ışıltılı görünümünü bir süre sonra lekelenmiş, kuruyup pul pul dökülmeye başlamış cilde terk ediyor. Bu nedenle acil önlemleri uygulamak ve cildi bir an önce toparlamak şart...

slında cildin güneşle bronzlaşıp parlaması, savunma mekanizmasını çalıştırmasından kaynaklanır. Ultraviyole ışınlarına maruz kalan yorgun cilt nemini kaybederken, önce aşırı kuruma ardından yağlanma problemiyle karşı karşıya kalır. Sonuç ise lekelenme, sivilcelenme, erken yaşlanma olarak karşımıza çıkar.

Güneşin cilt üzerinde yaratmış olduğu bu olumsuzluklara karşı bir an önce önlem almak ve kışa dönük hazırlık yapmak gerekmektedir. Yaz biterken, yüzümüzde kalan istenmeyen izlerden kurtulmak amacıyla yapmamız gerekenler ise şunlar:

n Düzenli cilt temizliği yapmak: Özellikle sabah-akşam uygun bir ürün ile cildi derinlemesine temizlemek gereklidir. Kuru ciltlerde temizleme amacıyla formüle edilmiş kremler, yağlı ciltlerde jeller tercih edilebilir.

n Cildi soymak: Yeni hücreler yukarı doğru hareket ederken, nemini kaybeden cilt de pul pul dökülmeye başlar. Cildi ölü hücrelerden arındırmak amacıyla yapılacak soyma işleminde, AHA Glycolic Peeling içerikli serumlar yardımıyla alttan sağlıklı yeni derinin ortaya çıkması sağlanabilir.

n Düzenli nem maskesi uygulamak: Nemini kaybetmiş cildin takviye edilmesi için yararlıdır.

Yaz sonrası yapılması önerilen bu işlemler sayesinde yeniden parlak, taze ve sağlıklı bir cilde kavuşulur. Aynı zamanda siyah nokta ve aknelere karşı da önlem alınmış olur.

Bu kış kaşın doğal ve kalını makbul

Geçtiğimiz sezon itibar kazanan kalın kaşlar, bu kış da kadınların gözdesi olmaya devam ediyor. Üstelik sarı saçlarda bile koyu renkte kullanılan kaşlar, yüze son derece çarpıcı bir etki veriyor.

FORM: Doğal kaşların da bakıma ihtiyacı var. Özellikle burnun bitiminde uzayan tüylerin alınması gerekir. Böylelikle kaşların doğal kavisi de korunmuş olur.

SABİTLEME:
Geniş kaşların bakımsız görünmesini engellemek için bir kaş fırçası yardımıyla her zamanki yöne doğru tarayın ve özel kaş jelleriyle kaşlarınızı sabitleyin.

RENK: Fazla koyu olmayan kahve tonlarındaki far ve kaş kalemiyle hem istediğiniz tonu yakalayabilir hem de dolgun etkiyi yakalamış olursunuz. Ama dikkat! Saçlarınız ve kaşlarınız arasındaki güçlü kontrast her yüz tipine uygun olmayabilir.

Bronz çağı geri geldi

Küçük nüanslar, büyük etki; bronz tonları kış makyajında kadınları yine baştan çıkarıyor.

Ünlü tasarımcıların defile makyajlarında bolca kullandıkları bronz tonlar, yüzlere şıklığın yanı sıra ihtişam katıyor. Böylelikle kış mevsiminde ciltler solgun görünmek yerine seksi bir şekilde parlıyor. Peki ya uygulaması...

Bronz tonlarındaki farı göz kapaklarının olabildiğince geniş bir alanına yayın ve parmaklarınızla yumuşak bir şekilde dağıtın. Ardından gözlerinizin üst kısmını koyu kahve renkli eye liner’la belirginleştirin. Kirpiklerinize maskara sürdükten sonra yine bronz tonlarındaki bir allıkla elmacık kemiklerinizi ortaya çıkarmayı ihmal etmeyin. Dudaklarınızda ise doğal cilt renginizden birkaç ton açık olan sıcak bej tonlarındaki bir ruju tercih edebilirsiniz.

Nicole Kidman’ın zaman yolculuğu

Nicole Kidman, oyunculuktaki başarısı bir yana, Holly-wood’un tarz sahibi isimleri arasında listenin en üst sıralarında yer alıyor... Ve tabii bu özelliğiyle kadınların kendine örnek aldığı ünlülerin başında geliyor. Bunu bugüne kadar nasıl başardığı hep bir sır olarak kalmıştı.

Aslında Kidman’ın yaptığı çok basit; geçmiş ya da günümüz stil ikonlarından esinlenmek... Güzel oyuncu, verdikleri pozlardan giyimlerine, makyaj tarzlarından saç modellerine kadar Grace Kelly ve Joan Crawford gibi pek çok efsanenin takipçisi çünkü...

GÜNEŞ İZ BIRAKMASIN

OHT Yeniden Yapılandırıcı Besleyici Serum, ciltteki leke ve ton faklılıkları, pürüzler, pullanmış deri, genişlemiş ve tıkanmış gözenekleri düzeltiyor. Ayrıca cildi onarırken tahriş etmiyor. Hassas ciltler için hazırlanmış özel formülü cildin üst ve sorunlu tabakasını soyup atarak, alttan ince ve sağlıklı derinin ortaya çıkmasına katkıda bulunuyor. Sonuçta ortaya pürüzsüz, güneşin bıraktığı ton farklarından arınmış ve yumuşak bir cilt çıkıyor.
Yazarın Tüm Yazıları