Yasemin'ce

Yasemin BORAN
Haberin Devamı

Oğlak Burcu

Yöneticisi: Satürn

Elemanı : Toprak

Karakteri : Öncü

Uğurlu rengi: Koyu yeşil, kahverengi, siyah

Uğurlu sayısı: Yedi

Uğurlu günü: Cumartesi

Uğurlu taşı: Kuvars kristali

Anlaştığı burçlar: Boğa, Başak, Akrep, Balık

Zıt burcu: Yengeç (Zıtlaşarak anlaşır)

Anlaşamadığı burçlar: Koç, Terazi

Sevinçlerini ve üzüntülerini belli etmeyen Oğlak'lar, duyarsız ya da duygusuz bir izlenim yaratabilirler. Ancak, dostça bir ilgi ve sıcaklık gösteren kişilere olan tutumları çok başkadır. Onlara hemen aynı sıcaklıkla davranırlar.

Coşkulu ve taşkın hareketleri pek görülmez (Doğum anında farklı etkiler yoksa). Ateşli sevgi gösterilerinde bulunmak, pek onlara göre değildir. Fakat, sevdikleri ve dostları için sürekli bir ısı ve ışık kaynağı olabilirler.

Engin bilgileri ve evreni en ince ayrıntılarıyla kavrama arzuları Oğlak tiplerini tipik bir öğretmen yapabilir. Öğretmen olmasalar bile çevrelerinde bulunan sevdikleri için öğrendiklerini büyük bir başarıyla iletebilir ve gerçek manada yardımcı olabilir, hatta koruyabilirler.

Doğal olarak sahip oldukları bu kavrayış ve anlatabilme yetenekleri onlara büyük bir güç verir. Ve Oğlak kendi gücünün farkındadır. Ne yapması gerektiğini bilir. Fakat, asla bir Koç gibi heyecanla atılmaz ya da bir Aslan gibi dikkati çekmez. Hatta neredeyse göze çarpmayacak kadar gerilerde ve hareketsiz izleyebilir. Ve bulunduğu grubun en gerilerinde kalacağını sanırsınız. Tabii yanılırsınız.

Çünkü, o sessizce izler ve dikkat çekmeden stratejisini belirler. Ve harekete geçer. Onu artık hiçbir şey durduramaz. O ilerler. Bir süre sonra bulunduğu grubun önüne geçer ve yarışı kazanır.

Satürn, Oğlak tiplerine sarsılmaz bir metanet ve disiplin verir. Ve tabii hedeflerine ulaşmalarını sağlayacak güçlü bir irade. Belki çok romantik değildir. Ya da Yengeçler gibi hayal dünyasında dolaşmaz. Fakat, son derece pratiktir ve hayallerin gözlerini kör edip gerçekleri görmesine izin vermez. Hatta doğum anında sanat ve yaratıcılık etkileri almış düşgücü yüksek olan romantik Oğlak’lar bile gerçeklerden tamamen uzaklaşmazlar.

Oğlak için güvende olmak çok önemlidir. Güvenlikleri daima ön plandadır ve bunun için duygularını bir süre askıya alabilirler. Ancak, müthiş ihtiraslarını büyük bir başarıyla gizleyen Oğlak, heyecan ve macera duygularını da aynı ölçüde başarıyla kendisine saklar. Gerçekçi davranışlarının gerisinde beğenilme arzusu ve şifa bulmaz bir romantik gizlidir. Ancak, bunu açığa çıkartacak bir sevgiliye ihtiyacı vardır. Ve bir Oğlak aşık olduğu kişiye bütün bu gizli duygularını açacaktır.

Şayet bir Oğlak'a aşıksanız onun bu gizli dünyasını size açması için sabırla beklemeniz gerekiyor. Çünkü, kolay kolay size güvenmeyecek ve açılmayacaktır. Fakat, bir kez açıldıktan sonra sevgisi de tıpkı görünümü gibi sağlamdır ve size yürekten bağlanacak, tüm ihtirasıyla sevecektir, diyorum, Yasemin'ce...



Yazarın Tüm Yazıları