Yarın maça gideceğim ve bakın ne yapacağım

Galatasaray kendi evinde oynamadığı zaman, karşı tarafın stadındaki derbi maçlarına gitmekten hoşlanmam. Her defasında garip konuşmalar, hatta sinir bozacak jestlerle karşılaşırım. Beşiktaş seyircisi hariçtir. Bundan dolayı yarınki maça gönül rahatlığı ile gideceğim ve...

Haberin Devamı

Pazar günü maça gideceğim..

İnönü Stadı'na

Beşiktaş-Galatasaray maçına..

Kat kat giyineceğim..

Cebimdeki bozuk paraları tümleyeceğim..

''Çarşı''dan geçersem ''Çarşı''da,

Geçmezsem stadın orada,

Üstümdeki fazla kazağı, atkıyı, bereyi

Beşiktaş'ın, Kızılay'ın görevlilerine  teslim edeceğim..

Tümlediğim parayı o özel kumbaraya atacağım...

Çünkü, Beşiktaş taraftarı,

Kızılay ile ortak yeni bir kampanya başlattı...

Diyorlar ki,

Van üşüyor..

Çocuklar üşüyor..

Bebeler donuyor..

Giysilerinizi verin,  götürelim..

Bozuklukları verin, toplayıp, konteynır alalım..

Kızılay ile kolkola, Van'a taşıyalım..

Üşümesin Van..

Üşümesin çocuklar..

Donmasınlar...

Maç kaç kaç biterse bitsin, ,

Haberin Devamı

Van kazansın..

Hükmen..

İnönü'den ''Van'' galip ayrılsın...

Yürekten.. ''

 

Çarşı'nın notu: Kumbaralar, yardım sandıkları maçtan sonra,10 gün boyunca, Çınardibi'nde olacak.. Sinanpaşa Camii'nin hemen yanıbaşında... Ayrıca bağış yapmakisteyenler için: Türkiye İş Bankası Beşiktaş Ihlamur şubesi(şube kodu : 1143) hesap no: 505505

AVCI,NEDEN DOĞRU DÜRÜST PARA İSTEMEDİ ?

 

Milli Takımların yeniteknik direktörü belli oldu .

 

Abdullah Avcı'nın seçilmesine üzülmedim diyemem.

          

Başarılı bir teknik direktörü, başarılı iş yaptığı bir takımın başından alıp, kaynayan bir kazanın içine atıyoruz. Federasyon Başkanı Aydınlar çok memnun. Avcı ile büyük başarılar kazanılacağını ilan etti.

          

Hayırlı olsun.

          

Beni rahatsız eden tek konu, bazı gazete haberlerine göre, Avcı'nın ne kadar isteyeceğisorulduğunda"Para önemli değil..." demesi .

          

Neden önemli değil ?

          

Neden, Hiddink kendi ve ekibi için pazarlık ediyor da, Avcı etmesin?

Haberin Devamı

          

Sanki insanın kendi parası için pazarlık etmesi ayıpmış gibi davrandı. Bence çok hata etti. Göreceksiniz, ilk cicim ayları geçtikten sonra, hele ilk mağlubiyette, bizim yamyamlar  Avcı'yı da çıtır çıtır yiyecekler. Yine istifa etmeli çığlıkları atılmaya başlanacak.

          

Yazık değil mi? Hiç değilse doğru dürüst para kazanırdı . Böylesine bir işkenceden bedavaya geçmemeli. Üstelik, bu ülkede kimse özveriyi pek alkışlamaz. Az paraya iş yapanı da omuzlarda taşımaz. Aksine, saflık olarak görür.

          

Hocaya başarılar dilerim!

KÖKSAL HOCA’YA DOSTLUK ÖDÜLÜ

 

Prof.Dr. Köksal Bayraktar,  70. yaşgününde, çok az kişiye nasip olacak bir süpriz kutlamayla karşılaştı. Galatasaray Üniversitesi Hukuk Fakültesi, onu alkışlarla kucakladı. Kutlama töreni yaptı.

Haberin Devamı

 

Bilenler bilmeyenlere anlatsın: Köksal Bayraktar sadece başarılı bir hoca ve ceza avukatı değildir. Türktoplumunda çok nadir görülen, her koşulda kibarlığını sürdüren, efendi bir insandır. İddia ediyorum, ülkemizde kimse Bayraktar kadar etrafına saygı yayamaz. GS Lisesi yıllarından bugüne kadar tanıdığım için böylesine iddialı olabiliyorum. Nice yıllara hocam... İyi ki varsın Köksal...

MALDİV’İN YAPTIĞINI , GÖCEK NEDEN YAPAMIYOR ?

           

Maldivlerin tek geliri turizm . Denizüstü ve deniz altını satarak yaşıyor. 200 ada üzerine kurulmuş olan bir ülke. Bundan dolayı da denizlerini bir ziynet eşyası gibi koruyorlar. Tek hazinelerinin üzerinde titriyorlar.

Haberin Devamı

          

Bizim için Göcek körfezi ne ise,  Maldivler için denizleri aynı şey. Hatta çok daha önemli.

          

Aramızdaki tek fark, onların titizlikleri, bizim ise savurganlığımız.

          

Maldivlere gelen her turist , bölgenin temizliği ve bakımı , bilimsel araştırmaları için 10 dolar veriyor . Bu dolarlar bir fonda toplanıyor ve denizlerin ve mercanların korunmasına harcanıyor.

          

Aynı uygulamayı neden Göcek’te yapamıyoruz ?

          

Bir ara Turmepa böyle bir fikir ortaya atmıştı, ancak anında hem ticari motorlartarafından protesto edilmiş, hem de bürokrasinin direnişiyle karşılaşmıştı. Kendimizi, Ege ‘nin en güzel koyunu korumaktan aciz bir duruma soktuk. Muğla Valiliği ve Göcek Belediye Başkanlığı aydınlık fikirli insanlarla dolu, ancak ne bürokratik kavgayı aşabildiler ne de ticari motor sahiplerini.

Haberin Devamı

          

Ne acı değil mi?

          

Oysa, bu körfeze giren tüm yerli veya yabancı tekneler, örneğin boylarına ve tonajlarına göre 50-500 TL verip 1 hafta kalma hakkı elde edebilir. Her bir kişi de, haftalık 20 TL denize girme parası verebilir. Bu miktarlar kimseyi rahatsız etmez. Tekneyle gelenin zaten verecek parası vardır. Yerli veya yabancı turist için 20 TL hiç önemli sayılmaz.

          

Bugün , o canım denizde, o bir daha bulunamaz güzellikteki körfezlerinde hayatlarının en güzel günlerini geçirenler tek bir kuruş dahi vermiyorlar. O güzelim denizi bedavaya kullanıyorlar. Hatta pisletiyorlar , özel bağlanma yerleri yapılmasına rağmen, çapalarını atıp denizin dibini tarıyor, tabii doğayı harap ediyor, kimileri de gizlice ağaçlara bağlanıyor .

          

Maldivliler kadar dahi olsunbu hazinemizi koruyamayacak mıyız?

          

Bu kadar aciz miyiz ?

          

Göcek Belediye Başkanından bir ses bekliyorum. Böyle bir uygulamaya girsin, elimdeki tüm imkanları onun çabalarını desteklemek için kullanmaya hazır olduğumu da burada açıkça ilan ediyorum.

          

Hadi gelin, birlikte kolları sıvayalım.

DENİZ UÇAĞI HAVA ALANI GÖRMEMİŞTİM…

          

Çok şey gördüm de, deniz uçağı hava alanı görmemiştim. Maldivlerin başkenti Male, bizim Büyükada’ dan biraz irice . Yüzlerce legoya benzeyen binalardan oluşturulmuş bir hali var. Benim en çok ilgimi çeken ise , başkentin hemen yanı başındaki  deniz uakları için yapılmış hava alanıydı. Uçaklar başkent ile adalar arasındaki trafik için kullanıyorlar. 16 kişi alıyor. Son derece pratik, hiç rötar yapmıyorlar. Sadece yağmurlu dönemlerde bazen seferler iptal oluyormuş. Bizim de üç yanımız denizle çevrili, ancak nedense deniz uçağı parmakla sayılacak kadar az. Ne doğru dürüst yönetmeliği var ne de bürokrasiden destek görüyorlar.

DERVISH’E GE ORTAK OLUYOR

 

Sabancı Holding’in eski CEO’su Celal Metin’in Dervish projesine, Amerikan General Electrics (GE) ortak oldu. Sakıp Sabancı’nın son CEO’su olan Metin, Karaman’da dünyada ilk, doğal gaz, rüzgar ve güneş enerjisinin kombine olarak kullanıp elektrik enerjisi üreten projesi ile bir ilke imza atıyor. 450 milyon euro’luk dev yatırım Dervish’in, 4 milyon kilovatsaat elektrik üretmesi planlanıyor. Bu büyük projeye, dünyanın en güçlü enerji aktörlerinden Generals Electric’de ortak oluyor. Dün Enerji Bakanı Taner Yıldız’ın da katıldığı törende yapılan anlaşma ile GE ile Celal Metin’in Metcap’ı Dervish projesi için imzaları attı. GE projeye “geleceğin enerjisi olarak” olarak baktığını bir kez daha ifade etti.  Türkiye’nin büyüdüğüne bir işaret daha; Artık iş adamlarımız projeleri ile dünya devi şirketleri ülkemize çekebiliyor. Nereden Nereye…

NUR, TARİHİ YAZARKEN YAŞADI...

 

Nur Batur’un yeni kitabı, özellikle gazeteciliğin ne anlama geldiğini, uluslararası gazetecilerin nasıl çalıştığını merak edenlere, tarihçilere ve yakın geçmişimize ilgi duyanlara nefis bir kaynak oluşturuyor. Turkuaz  Yayınları’ndan çıkan “Tarihi Yazarken Yaşamak” aslında Nur Batur’un başarılı 35 yıllıkgazetecilik yaşamının bir kesimini kapsıyor. Tarihi yapan liderlerle yaptığısöyleşileri, perde arkası hazırlığı ve izlenimleriyle yansıtan bir kitap, hepimize yeni kapılar açıyor. Hele Nur’ın Yunanistan ve Orta Doğu liderleriyle ilgili söyleşi ve izlenimleri öylesine canlı ki meraklılarına özellikle tavsiye ediyorum.

Yazarın Tüm Yazıları