Yalnız İzmir değil, Türk turizmine katkımız büyük

Muzaffer Tağıl, turizm ve otelcilik sektöründe, çok genç yaşta büyük başarılara imza atan bir arkadaşım.

Haberin Devamı

Üstelik de hemşerim. Kaya İzmir Thermal & Convention’un başına geldiğinde bir görüştük. Ben prensip gereği davetlere, açılışlara gitmediğim için, pek fazla yanında olamadım. Ama o tarihte Muzaffer’e, bir röportaj sözü verdim. Çünkü, gerçekten başarılı bir isim... Hem sizlerin, hem de sektörün, onu daha yakından tanımasını istedim. Kısmet bu güneymiş. Kaya İzmir Thermal & Convention’un basın ilişkilerinden sorumlu, dünya tatlısı Burcu Şakar’la buluştuk. Ve sizlere, bu Ramazan gününde, dilerim keyifle okuyacağınız bir röportaj çıkmıştır... Buyrun...

Oteller zinciri kurdu

ŞD: Kaya Grup olarak İzmir Thermal & Convention’u İzmir’e açılmasının nedenleri?
MT: 1975 yılında kurulan Kaya Holding A.Ş, yavru vatan Kıbrıs’da dahil olmak üzere, Ülkemizin çeşitli bölgelerinde, oteller zinciri kurmuştur. Yönetim Kurulu, Onursal Başkanı, Sayın Burhanettin Kaya, resort, dağ, şehir, spor konseptli otellerinin yanı sıra, bir de sağlık oteli ile hizmet sektöründe yer almayı istemiştir. İzmir Balçova’da yer alan, Agamemnon Kaplıcaları’nın bulunduğu bölgede ihaleye çıkarılan, eski Prenses Otel’i, 20 seneliğine Kaya İzmir Thermal & Convention’u hizmete açmıştır.
ŞD: Memnun musunuz? İzmir’e maddi manevi ne kattığınızı düşünüyorsunuz?
MT: Bir İzmirli olarak çok memnunum. Sağlık, kongre oteli olarak hizmet veriyoruz. Kongre merkezimizde, düzenlediğimiz kongrelerle, ekonomik anlamda hareketlenmeler yaşandı. Düşünün, gelen konuklar, İzmir’i tanıma fırsatını buluyor. Taksicisinden, her türlü esnafa kadar, herkes öyle ya da böyle, bir şekilde ekonomik anlamda artılar yaşıyor. Şu an bünyemizde bulunan, beş adet toprak zemin tenis kortumuz var. Uluslararası Tenis Federasyonu (ITF), Türkiye Tenis Federasyonu ve Gökhan Dönmez Tennis Academy tarafından, organize edilen ITF Uluslararası Tenis Turnuvası’nda, ana tablo maçları, bu sene otelimizde yapılıyor. Almanya, İtalya, İspanya, İngiltere, Ukrayna, Rusya, Bosna Hersek, Slovanya, Bulgaristan, Amerika, Meksika, Portekiz, Romanya ve Brezilya’nın da aralarında bulunduğu, 30 ülkeden, 300 sporcunun katılımıyla gerçekleşen turnuvanın, İzmir’de düzenlenmesi, yalnız İzmir için değil, Türk turizmi için de büyük artı.

Haberin Devamı

En modern cihazlar

Haberin Devamı

ŞD: ‘Türkiye’nin en modern ve en kapsamlı termal kür merkezi bizde’ iddiasına neye dayanarak yapıyorsunuz?
MT: Fizik tedavi ve rehabilitasyon, uzmanlık sabır ve titizlik gerektiren bir kavramdır. Hijyenimize, modern cihazlarımıza, ama en önemlisi, güler yüz ve sıcaklığın eksik olmadığı Kaya Termal Kür Merkezi’nde, her biri konusunda uzmanlaşmış, sağlık ekibimize güvenerek, yola çıktık. Medikal masaj konusunda, müthiş donanımlı masör ve masözlerimiz, manue terapi konusunda, uzmanlaşmış fizyoterapistlerimiz eşliğinde, kişiye özel bir tedavi programı uygulayarak, hastalarımızı, özel kılıyoruz. Elektroterapi bölümümüzde, 5 adet chattanooga kombine elektroterapi cihazları kullanmaktadır. Multi-fonksiyonel elektroterapi aletleri (Chattanooga), kısa dalga diyatermi aletleri, servikal ve lomber traksiyon aleti / multi-fonksiyonel germe aleti (Chattanooga), parafin ekipmanları hastalarımıza tedavi uyguluyor ayrıca.

Haberin Devamı

Kaplıca kür merkezi

ŞD: Kaç kişilik bir ekip var? Ne gibi rahatsızlıklar tedavi ediliyor? Nasıl?
MT: Uzman doktorlar görev alıyor bir kere. Kaya İzmir Fizik Tedavi Kaplıca Kür Merkezi’nde, laboratuar tetkikleri yapıldıktan sonra, uygun görülen program dahilinde, elektroterapi, parafin, medikal masaj, fizyoterapi (bire bir fizyoterapist ile çalışma), hidroterapi, termal havuz içi tedavi yöntemleri (watsu, aichi, aquafitness ) ve iş uğraşı tedavisi uygulanıyor. 6 bin metrekareye yakın merkezimizde, 2 uzman doktor, 1 hemşire, 1 laborant, 3 fizyoterapist, 4 medikal masör ve masöz, 2 hidroterapist ve 2 elektroterapist toplam 15 uzman terapistlerle hizmet vermekteyiz. Bütün romatizmal hastalıklar, ankilozan spondilit, reumatoid artrit, omurga rahatsızlıkları (bel fıtığı, boyun fıtığı, bel ağrıları, boyun ağrıları vs.), nöro-vejetatif bozukluklar (fibromiyalji, miyofasyal ağrı sendromu vs.), ortopedik rahatsızlıklar (kireçlenme vs.) gibi hastalıkların tedavisi yapılabiliyor. Spor sakatlanmaları gibi, rehabilite edilmesi gereken rahatsızlıkların rehabilitasyonu, merkezimizde gerçekleştiriliyor.

Haberin Devamı

Sağlıklı zayıflama

ŞD: Zayıflama ve incelme programı da mevcut sanırım. Biraz bilgilendirir misiniz?
MT: Doğa ile iç içe olan fitness merkezinde, sağlıkla zayıflamak veya SPA bünyesinde bulunan, bölgesel zayıflama paketlerinden birinden, yararlanılabiliniyor. Örneğin; en ilgi çeken metodlardan birisi, kavitasyon. Ultrasonik ses dalgaları ile yağları parçalama yönteminin kullanıldığı, kavitasyon işleminin oluşturduğu, enerji ile yağ dokusunda mikro vakum topları üretilir. Bunun sonucunda oluşan ısı ile yağlar parçalanır ve o bölgede bölgesel incelme sağlanır. Bel, karın, göbek kol, ve sırttaki çözülemeyen, depo yağları parçalayıp, eritmek ve selülitli bölgeleri yok etmek mümkün.
ŞD: Kariyer geçmişiniz?
MT: Meslek yaşantıma 1979 senesinde Çeşme Altın Yunus’ta başladım. Skal International İzmir üyesi olarak, meslek yaşantımı şimdi de Kaya İzmir Thermal & Convention’da sürdürmekteyim.
ŞD: Agamemnon Kaplıcaları’nın tarihsel öyküsünü anlatır mısınız?
MT: M.Ö. 1200 yıllarında, Ege’de, Truva Savaşı’nın ünlü komutanı Agamemnon, 10 yıl süren savaş boyunca askerlerini savaş alanına en yakın olan ve günümüzde Balçova olarak bilinen bölgeye gönderir. Agamemnon, yaralı askerlerin kısa zamanda iyileşip, geri döndüğünü görünce, kaplıca suyunun şifalı olduğunu keşfeder. Yüzü ve vücudu yaralarla kaplı Agamemnon’un kızının bu sularda yıkanarak iyileşmesi ve güzelleşmesi üzerine, Agamemnon bu yörenin özel bir yer olduğuna inanır. Ve bu bölge tarihte Agamemnon Kaplıcaları diye anılır.
ŞD: Kaplıcalara yoğunluk genelde hangi ülkelerden?
MT: Genel olarak hem yurt içinden hem yurt dışından gelen hastalar var. İzmir, yurt dışından gelen hastalar için hem tedavi olarak hem iklim olarak çok uygun. Yurt dışından gelen hastalarımız ağırlıklı olarak Hollanda, Norveç, İtalya, Dubai, Almanya olmak üzere diğer ülkelerden de talepler gelmektedir.

Haberin Devamı

Bakanlık desteği

ŞD: Türkiye’de sağlık turizmine gereken önem veriliyor mu? İzmir’de durum nedir? Önerileriniz?
MT: Önceki yıllarda, bakanlıklar tarafından, tam anlamıyla ilgi göremeyen sağlık turizmi, son 2-3 yıldır Sağlık Bakanlığı’nın desteği ile hız kazanmıştır. Bu anlamda bölgemizde de gerekli çalışmalar yaygınlaşmaktadır. Sıklıkla karşılaştığımız ve üzerinde durulması gereken nokta ulaşımdır. Havayolları şirketlerinin, şehrimize direkt uçuşlarının çok sık olmaması, şehrimizi sağlık turizmi için tercih edecek yabancı misafirler adına olumsuzluk yaratmaktadır.
ŞD: Yaz ve kış sezonu nasıl bir program izleniyor? Yoğunluk hangi mevsimde daha fazla?
MT: Kış aylarında ağırlıklı olarak yurt içinden gelen hastaların, mart ayından itibaren ise, yurt dışından gelen hastalarımızın tedavi ve rehabilitasyonu yapılmaktadır. Dolayısıyla her iki mevsimde de yoğun bir şekilde hizmet vermekteyiz.

Yazarın Tüm Yazıları