Yalçın Bayer: Tuncelili de kendini futbola vurdu






Yalçın BAYER
Haberin Devamı

Dursun Paşa'ya övgüler yağıyor

TUNCELİSPOR Kulübü Başkanı Özcan Mengeş, telefonda ‘‘Yıllardan beri terörle baş başa kalan ve birçok bedel ödeyen güzel Tuncelimiz'den kucak dolusu sevgiler...’’ diyor.

‘‘Selamlar’’ diyoruz.

‘‘Tunceli'de ne var ne yok’’ demeye kalmadan anlatıyor:

‘‘Terörden bıktık usandık. Özellikle bölgemizde göreve başlayan İl Güvenlik Komutanı Tümgeneral Dursun Bak Paşa'nın göreve başlamasıyla birlikte bölgede terör bitmiş ve her alanda yeniden yapılanma başlatılmıştır. Profesyonel anlamda bir futbol takımımız olmaması nedeniyle halen daha profesyonel ligde var olmamalarının sancısını çekiyoruz.

- Takımınız hangi ligde oynuyor?

- İl çapındaki amatör ligte... Bu yıl şampiyon olduk. 2 Nisan'da 3. Lig'e yükselme maçlarına hazırlanan takımımızı Trabzonspor İzleme Komitesi'nden Teknik Direktör Turan Yurdakul hazırlıyor. Gençlerle birlikte 87 futbolcumuz var. Ancak ciddi şekilde ekonomik zorluklarımız mevcut. (Bugüne kadar 50-60 milyar harcamışlar; TSK'nın tahsis ettiği 7-8 halı sahadan elde edilen gelirle ayakta duruyorlarmış...)

- Ne gibi...

- Bugün yurtiçinde ve yurtdışında belirli yerlere gelmiş, ekonomik olarak her alanda kendilerini kanıtlayan ve Tunceli kimliği ile her zaman övünen hemşerilerimiz maalesef Tuncelispor'a gerekli desteği sağlamamaktadırlar. Sadece Gizem Turizm'in sahibi Yaşar Arslan ve Uzunçayır Barajı'nın müteahhidi Cemil Özgür dışında yüzümüze bakan olmamıştır. Ancak tuncelispor.com adlı sitemizde de görüleceği gibi kulübümüze bağış yapanlar ortadadır. Sevgili basınımız da bizlerden elini eteğini çekmiş durumdadır. Bizleri kendi kaderimizle baş başa bırakmayın. Bu bizi oldukça üzmekte ve terk edilmiş duygusunu da iliklerimize kadar hissetmemize neden olmaktadır. Sizler, bizlere gerekli desteği verin, bizler de sesimizi başarıyla duyuralım. O zaman hemşerilerimiz de bizlere gerekli desteği verir.

Mengeç, bağışlar için Ziraat Bankası ve Emlakbank'ta bağış hesapları açtıklarını bildiriyor. (e-mail: tuncelispor@tuncelispor.com).

Diyarbakırspor'a gösterilen ilgiyi, Tunceliler de kendi hemşerilerinden bekliyorlar.

İki sendikacı

İSTANBUL'dan bir sendikacı, bir not iletti: ‘‘Kemal Derviş dün ikna turlarına çıktı. DİSK Başkanı Süleyman Çelebi gayet medeni ve uygar bir şekilde görüşlerini bildirdi, hatta işçilerin ücret sıkıntısını toplu işsizliğe tercih edeceklerini söyledi. Türk-İş Başkanı Bayram Meral ise Derviş'le görüşmesinde, hiçbir yüz ifadesi vermedi. Derviş saygılı bir biçimde ‘‘Beni kabul ettiğiniz için teşekkür ederim’’ dedi. Ama Meral, yine bir tepki göstermedi. Acaba Bayram Meral'in bu düşünceli hali ILO konferansına gittiğinde kaybettiği çantasındaki dolarlar ve borsada oğlunun kaybettiği paralarla mı ilgiliydi?’’

Rektörün amblem oyunu

AFYON Kocatepe Üniversitesi'nden bir grup öğretim üyesi imzasıyla gönderilen yazı, Rektör Prof. Dr. Şan Öz Alp'in uygulamalarını anlatıyor.

Rektör Alp kamuoyu önünde Atatürkçü olarak görünüp yaptığı konuşmalarında bunu dile getirirken, uygulamalarında tam tersi faaliyetlerde bulunduğu anlatılıyor.

Şaşırmamak mümkün değil.

Üniversitedeki kadrolaşma şöyle anlatılıyor:

‘‘Rektörün en yakını olan, rektör yardımcısı Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Mustafa Solak'ın Nur cemaati mensubu olduğu; son zamanlarda üniversiteye alınanların şeriatçı görüşe sahip, tarikat mensubu kişilerden oluştuğu; rektörlük genel sekreteri Mehmet Tabak'ın İlahiyat kökenli ve Işıkçı olarak bilinen tarikat mensubu olduğu; rektörlükteki daire başkanları ve Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Hasan Hüseyin Bayraklı'nın tarikat üyesi olduğu; Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi dersinin, Eskişehir AÖF tarafından yürütüldüğü, böylece bu dersin yüz yüze yapılmaktan çıkarıldığı, formalite düzeyine indirgendiği, önemsenmediği; üniversitenin basım işlerinin fırsat bulundukça Ankara'daki irticai nitelikli matbaalardan Uyum Ajans'a yaptırıldığı; özellikle Tıp Fakültesi'nin satın alımlarının İzmir ve Manisa'daki tarikatlar ve cemaatlerle bağlantısı olan şirketlerle yapıldığı, bunlardan birinin Ege-Rad şirketi olduğu...’’

Rektörün bu tutumuna tepki gösteren öğretim üyeleri, sonunda şöyle diyorlar:

‘‘Üniversitemizin adı Kocatepe ambleminde, büyük önder Atatürk'ün, Kocatepe'ye çıkarkenki görüntüsü vardı. Şimdi birçok yerde Atatürk'ün Kocatepe'deki görüntüsünün yerinde (AKÜ) yazısını görüyoruz. Şimdiye kadar her konuşmasında Atatürk'ten bahseden rektör, Atatürk milliyetçisi olduğunu iddia ediyordu, demek ki hepsi göstermelikmiş. Laik Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerinin atıldığı Afyon'da büyük önderin bu görüntüsü bir simgedir. Yeni amblemi biz Afyonlular olarak kabul etmiyoruz. Sivil toplum örgütlerinin sessizliğine de bir anlam veremiyoruz.’’

Cumhurbaşkanı Sezer'in memleketinde YÖK'ün işi çok zordur.

Sürücü-polis

HER akşam TV'lerde sarhoş sürücü-polis, travesti-polis muhabbetinden bıktık. Sürücüler ne alkol cihazını üflüyor, ne de hastaneye gitmeyi kabul ediyor. Bir sarhoş, karşısında 4-5 polis gülünç duruma düşüyor. Keza ortalığı birbirine katan bir travestiye de bir yığın polis saatlerce bir şey yapamıyor. Bu sarhoş sürücüler veya travestiler için daha ciddi yaptırımlar düşünülmüyor mu?

Ali YAVUZ-Emekli subay

Geleceğimiz satılıyor

TMMOB Şehir Plancılar Odası Başkanı Necati Uyar, Hazine arazilerinin satışı hakkında ‘‘Bu satış kentlerimizin ve çocuklarımızın geleceğinin satışıdır. Bunun salt 'rant sağlamak' amacıyla yapılması düşüncesi ülke geleceğinin satışa çıkarılmasıdır’’ diyor.

Satış ‘‘kamu yararına, planlama ilkelerine ve hukuka aykırı’’ olarak nitelendirilirken bir öneri de getiriliyor:

‘‘Eğer gerçekten atıl durumda işe yaramayan mallarımızı satacaksanız, size çok para getirecek bir öneri de bizden: Milletvekili lojmanlarını satın.’’

Cabbar Ağa'dan Durak'a soru

ADANA'dan Cabbar Ağa, Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak'a bir soru yöneltiyor:

‘‘Çok sevdiğiniz terziniz İsmet Karataş'ı, belediyenin İmar Ltd. Şti'ne başdanışman olarak atadınız mı? Atadınızsa belediye personelinin elbiselerini mi diktireceksiniz, yoksa yeni alacağınız otobüslere perde mi yaptıracaksınız. Sıra çok sevgili dostunuz berberiniz Necmi Bey'e ne zaman gelecek? Böyle kriz günlerindeki anlayışınıza hayranız doğrusu!’’

MESAJ

LPG'li araçların vergilerini ödedik, mahkeme iptal etti. Vergi dairesine gittiğimizde dilekçe verdik, kabul etmediler. Ödediğimiz paranın farkını geri alamadık. Ne olacak bu işin sonu?

Şenol KOÇOĞLU-İSTANBUL

AKBANK'ın reklamında önüne gelen elini kanatıp kanka oluyor. Hadi reklam ajansındakiler, olayın nostaljisine büyülenip birbirlerini gaza getirdiler ve bu reklamı hazırladılar. Akbank yöneticileri bu konuyu nasıl atladı çok şaşırdım. Hayat hiçbir zaman eskisi gibi olamıyor, belki de olamayacağı için değişiyor kim bilir.

Deniz ÇERGCİOĞLU-İSTANBUL

ISPARTA Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M.Eyüp Avcular, odalar olarak ‘‘son ekonomik krizi, yanlış ekonomik politikaları ve Türkiye'nin içine düştüğü ekonomik sıkıntıyı protesto için’’ bugün Isparta'da yürüyeceklerini bildiriyor. Halkın esnaf kesimine sahip çıkmasını istiyor.

Yazarın Tüm Yazıları