Yağlardan kurtulmanın yeni yöntemi

Acı duyulmuyor, dokular zarar görmüyor, morarma olmuyor...

Türkiye’de yeni uygulanmaya başlanan "Vaser Liposelection" yöntemi, diyet ve egzersiz yapmadan fazla yağ dokularından kurtulmayı ve düzgün bir vücuda sahip olmayı vaat ediyor.

Yağ dokusunu dağıtmak ve yok etmek adına yeni patentli bir teknoloji ile ileri cerrahi tekniklerini birleştiren bir yöntem olan "Vaser Liposelection", şu anda tüm dünya kadınlarının gözbebeği... Bu yöntemle istenmeyen yağlar, herhangi bir diyet programı uygulamadan ve egzersiz yapmadan, kol, bacak, boyun, göğüs, diz, kalça, sırt gibi vücudun sıkılaştırılmak istenen herhangi bir bölgesinden etkili bir şekilde alınıyor. İşlem, bağ dokuya, kan damarlarına ve sinirlere zarar vermiyor. Aynı uygulama çene, boyun ve kollar gibi çok daha narin ve ince bölgelerde de uygulanıyor.

Uygulamayı gerçekleştiren Prof. Dr. Onur Erol, Vaser Liposelection’ın dünyada kabul görmüş yöntemlerden biri olduğunu belirtti ve konuyla ilgili sorularımızı yanıtladı.

Liposelection’ın diğer yöntemlerden farkı nedir?

- Liposelection, yağ dokusunu dağıtmak ve yok etmek adına, yeni patentli bir teknoloji olan vaser ile ileri cerrahi tekniklerin birleşmesiyle elde edilen bir yöntem olarak kabul ediliyor. Bu aynı zamanda vücut yağlarının yok edilmesi sırasında önemli dokulara zarar vermeyen, etkin bir yöntem olarak tüm dünyada kabul görüyor. Aynı yöntemle istenmeyen yağlar, kol, bacak, boyun, göğüs, diz, kalça, sırt ve vücudun sıkılaştırılmak istenen herhangi bir bölgesinden etkili bir şekilde alınıyor.

Liposelection yönteminde vaser’ın rolü nedir?

- Liposelection yöntemi sadece vaser tarafından uygulanıyor. Vaser sistemi de ultrason enerjisi ile yağı, dokulara, sinirlere ve kan damarlarına zarar vermeden parçalayıp emiyor. Yani bu yöntem aslında vaser sistemlerinin patentli ve yeni bir yağ dokusu emme yöntemi.

VASER NASIL ÇALIŞIYOR

Vaser, ultrasonik enerji teknolojisinden yararlanılarak, kullanımı rahat, bütünleşik bir cihaz olarak tasarlanmış. Bu cihaz (platform) yağ dokusunu emerken, bağ dokuya, kan damarlarına ve sinirlere zarar vermiyor. Hastalar bu yöntemin acı vermediğini belirtirken, hem hastalar hem de doktorlar sonuçlardan kozmetik açıdan memnun kaldıklarını belirtiyorlar. Vaser sistemleri, son yılların en gelişmiş ultrason cihazı olarak tanımlanıyor. Oluklu mil dizaynı, ultrasound enerjiyi gelişmiş şekilde kullanışı ve özel kanal sistemiyle, yağ dokuyu parçalarken, seçici bir şekilde davranarak, diğer yararlı dokulara zarar vermiyor. Küçük sert milleri sayesinde etkin parçalama fırsatı yaratarak, bütün hedeflerde çalışılmasına olanak sağlıyor.

Gökkuşağına özendik

Sarı, eflatun, mavi... Önümüzdeki yaz, kış mevsiminin renksizliğinden eser yok. Karl Lagerfeld ya da Emanuel Ungaro gibi stil guruları da bu yaz sezonunda renklere taptıklarını podyumlarda gösterdiler. Egzotik gökkuşağı farlarıyla makyaj yaptıkları modelleri aracılığıyla renk imparatorluklarını ilan ederek, tüm kadınları cesur olmaya davet ettiler.

Her ne kadar modern bir görünüme sahip olan gökkuşağı makyajının günlük kullanım içinde yer alması zor gibi görünse de makyaj artistleri renklerin daha sade seçimleriyle ona yakın bir etki yaratabileceğimizi müjdeliyor. Örneğin, kirpik diplerine süreceğiniz gül kurusu ya da su yeşili göz kalemleriyle ilk adımı atabilirsiniz. Renkli makyajınızı tek renkli bir kıyafetle kullanmanızda fayda var. Siyah ya da beyaz, bu renkleri daha da ortaya çıkaracak ve hoş bir birliktelik oluşturacaktır.
Yazarın Tüm Yazıları