Vurdumduymazlık

ÇAYYOLU Arkadium’un çevresi ve OYAK 7 grubunun etrafı özellikle hafta sonları ve hafta başlarında atılmış ambalaj kağıtları, boş içki şişeleri, teneke kutular vs. ile aşırı derecede kirleniyor.

Bunun neden kaynaklandığını maalesef çıkaramadım(!). Ayrıca gelişigüzel bırakılan köpek dışkıları da cabası. Halbuki bir torba ile bunlar rahatlıkla ortadan kaldırılabilir.
Neticede böyle bir vurdumduymazlığa hiçbir belediye hizmet yetişemez.
Şükrü UYSALER

Gazide sorun var

HAZİRAN 2006 tarihinde Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nden mezun oldum. Öğrencilerini örnek birer yönetici adayı olarak yetiştirmeye çalışan bu kurum, üzerinden üç sene geçmesine rağmen, tam bir yönetilememe örneği olarak fakülte mezunlarının diplomasını hazırlamamakta ve teslim etmemektedir (Şu an 1999 ve 2000 yılı girişli öğrencilerin diplomaları hazırlanmış ve imzaya sunulmuş).
3 senedir diplomamı hazırlamayan üniversitemin iş başvurularında kurumlara karşı ne kadar kötü bir izlenim bıraktığını tahmin edersiniz.
Sizce iş için başvurduğunuz kurum, öğrencisinin hak ettiği bir belgeyi zamanında hazırlayamayan bir üniversitenin mezununa ne kadar güvenir?
Takdiri size bırakıyorum.
Onur DAYLAN

Kartlı sayaç aboneliği vatandaşı soymak oldu

YENİMAHALLE Çayyolu Mahallesi 43514 Ada 6 parselde bulunan ve yeni satın aldığımız konutumuz için abonelik işlemlerini yaptırmak için kartlı sayaç aboneliğinde 2.845 TL, normal saat aboneliğinde 2.545 TL abonelik tesis ücreti isteniyor. ASKİ’nin amacı abonelik tesis etmek mi yoksa vatandaşı soymak mı merak ediyoruz.
A.Hakan TAŞELMAS

İş bulabilecek miyiz

KIZILAY, Atatürk Bulvarı Kamar İş hanı No 61 kat 6 de faaliyet gösteren Ünvan Meslek Eğitim Kursları’na, İş Kur’dan 0-6 yaş grubu çoçuk eğitimi ve bakımı kursu için 2.9.2009 günü seçme sınavına gittik. Mülakat için gittiğimde komisyonda görevli olan ilgililerden kursa alınabilmemiz için kurstaki ‘KPSS hazırlık kursuna’ kayıt olmak şartı öne sürüldü. Ve eğer olmazsa İş-Kur’un bu eğitimine katılmamıza onay vermeyeceği söylendi. KPSS Kursuna katılmayı kabul etmeyenler elendik.
Zaten işe ihtiyacımız olduğu için ve bir meslek sahibi olabilmek için iş kura müracaat etmiştik, bize böyle bir şartın olduğunu söylememişlerdi. A.Y.

Parkoran konutları ve artacak trafik

ORANŞEHRİ sakinleri olarak muhitimizde inşa edilen Parkoran konutlarını biliyorsunuzdur. Güzel bir proje ve yeşil alana çok ağırlık verilen Türkiye’deki bir ilk proje olduğu belirtiliyor. Buraya kadar herşey güzel. Fakat Parkoran’da yaklaşık 1500 daire olduğu belirtiliyor. Bu daireler alım gücü yüksek insanlar yani zenginler tarafından alınıyor. Zenginde de araba 1 tane olmaz, her evde 2 yada 3 araba olsa bu demektir ki, Oran ve Çankaya trafiğine her sabah ve akşam 4500-5000 araba girecektir. Bununla ilgili hiçbir yol önlemi alınmadığını düzenleme yapılmadığını görüyoruz. Bununla ilgili Büyükşehir Belediyesi’ndende hiçbir cevap alamıyoruz. Nesrin MERİH

Günün sözü

“Eğitim insanları eşit kılar”
(Horace Manu)
Yazarın Tüm Yazıları