Venedik Sarayı’nda kutlama

İstanbul İtalyan Başkonsolosu Gianluca Alberini, İtalya Cumhuriyeti’nin 65’inci kuruluş yılı nedeniyle İstanbul İtalyan Başkonsolosluğu’ na ait Venedik Sarayı’nın bahçesinde bir davet verdi.

Haberin Devamı

İtalyan Ulusal Birliği’nin 150’nci yıldönümü olması da davete ayrı bir anlam kazandırdı. Liseyi Ankara’da okuyan Alberini, gecede konuşmasını Türkçe yaptı. İstanbul İtalyan İşçi Derneği’nin 19’uncu yüzyıla ait belge ve fotoğraflarından oluşan bir serginin yer aldığı davette, İtalyan çocuk giyim markaları tarafından da bir defile düzenlendi. Sicilya Bölgesi ve Ragusa şehrinin has şaraplarının ve İtalyan yemeklerinin servis edildiği gece, kutlama için İtalya’dan gelen Mila Plavsic Balesi ve tenor Lorenzo Licitra’nın performansıyla renklendi. Perküsyon ustası Erkut ve DJ David Şaboy’un müzikleri de davete renk kattı.

Bikini defilesinde protesto

Eski manken yeni modacı Ivana Sert, tasarımlarını satmak için geçtiğimiz ay Nişantaşı’ndaki Atiye Sokak’ta bir mağaza açmıştı. Sert, önceki gece de Billionaire Kulüp’te bir defile düzenleyip mayo, bikini ve abiye tasarımlarını tanıttı. Ancak mekâna gelen bazı konuklar, içki servisinin parayla yapılmasını protesto ederek defileyi izlemeden oradan ayrıldı.

Haberin Devamı

DJ’lerin kralı

İstanbul gece hayatının en popüler DJ’lerinden Suat Ateşdağlı, Kral TV Müzik Ödülleri’nde ödüle layık görüldü. “Bosphorus Night” albümleriyle müzik listelerinde satış rekorları kıran Ateşdağlı, Ayşegül Aldinç’in seslendirdiği “O Kız” adlı şarkıya yaptığı remiksle “Yılın En İyi Remiksi” ödülünü aldı.

Onlar unutulmadı

Yazın gelmesiyle birlikte festivaller başladı, bu arada hayvanlar da unutulmadı. Parkorman, bugün ve yarın hayvanların kendilerine ait dünyalarına dikkat çeken “İstanbul Petfest 2011”e ev sahipliği yapacak. Whiskas ve Pedigree’nin liderliğinde, sokak hayvanları yararına düzenlenecek projede bilet satışlarından elde edilecek tüm gelir, Barınak Gönüllüleri ve Hayvanlara Yaşam Hakkı Derneği (BGD) ile belirlenecek barınakların iyileştirilmesinde kullanılacak.

2011’in en iyi oteli

Eurobank Tekfen ile Ekonomist ve Capital dergilerinin işbirliğinde bu yıl ikincisi düzenlenen “Türkiye’nin En Başarılı Turizm Yatırımları 2011 Araştırması Ödülleri”nin “Kıyı Kentleri 5 yıldızlı Otelleri” kategorisinde Calista Luxury Resort birinci oldu. Ödül töreni, turizm sektörünün önde gelen temsilcilerinin katılımıyla Esma Sultan Yalısı’nda düzenlendi. Özdoğan Grup Yönetim Kurulu Üyesi Ali Özdoğan, birincilik ödülünü Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın elinden aldı.

Haberin Devamı

Bugün festival, yarın açılış

Radyo FG 93.7 tarafından düzenlenen Electronica Festival İstanbul, dans ve elektronik müzik sevenleri bugün Solar Beach’te bir araya getirecek. “This is the new music” (İşte yeni müzik) sloganıyla düzenlenecek festival, üç farklı sahnede 40’tan fazla grup ve DJ’i ağırlayacak. Kilyos’taki Solar Beach’in sezona merhaba partisi ise yarın yapılacak. Partide dünyaca ünlü DJ Stephane Pompougnac müzik yapacak.

Yazarın Tüm Yazıları