Vali Bey alnınızdan öpsün istiyorsanız

ANKARA Valisi Alaaddin Yüksel, yedi yıl görev yaptığı Antalya’da vatandaşların büyük sevgisini kazandı.

Haberin Devamı

Vali Bey, bu süre içinde yüzlerce kişiyi alnından öperek, bu zamana kadar hiç duyulmayan ilginç bir uygulamaya imza attı. Peki Vali Yüksel hangi kutsal görevi yerine getirenleri alnından öpüyordu?
Öncelikle hemen birkaç rakam vererek sorunun cevabını sizlere anlatmaya çalışayım. Cumhuriyet’in kurulduğu tarihten itibaren geçen 80 yılda Antalya’ya 8 bin 354 derslik yapılırken, Vali Yüksel’in Antalya’da görev yaptığı 2003-2010 yılları arasında şehre tam 4 bin 237 derslik ve 296 okul yapıldı. Kısacası, Antalya’da eğitimde 40 yılda alınan yol, Vali Yüksel sayesinde 7 yılda katedildi. Üstelik bu başarı sadece devletin imkanlarıyla değil, hayırsever vatandaşların yardımlarıyla gerçekleştirildi.
Devlet adına onurlandırıyor
Antalya’da adeta eğitim seferberliği başlatan Vali Yüksel, yapılan yardımın miktarı ne olursa olsun eğitime katkı veren tüm hayırsever vatandaşları, devlet adına onurlandırmak için alınlarından öptü.
Öpülmeyi hak ediyorlar
Eğitime katkı veren hayırseverleri, “Güzel yürekli insanlar” olarak tanımlayan Vali Yüksel, Antalya’da başlattığı seferberliği Ankara’da da sürdürüyor. Vali Yüksel, Başkent’te derslik sayısını artırmak için kolları sıvarken, çeşitli projeler üzerinde çalışmaya başladı. Kısa süre içinde hayırsever vatandaşların da desteğiyle Ankara’daki okul sayısının önemli oranda artacağını söyleyebilirim.
Kendisiyle yaptığım görüşmede, eğitimin Türkiye için öneminden bahseden Vali Yüksel, bu konudaki hassasiyetini şöyle dile getiriyor:
“Bu ülkede eğitime katkı sağlayan her vatandaş, alnından öpülmeyi hak eder. Onları bu yardımları karşılığında devlet adına alınlarından öpüp, ödüllendirmek gerektiğini düşünüyorum. Çünkü, muasır medeniyetlere ancak eğitim sayesinde ulaşabiliriz. Sizin aracılığınızla hayırsever vatandaşları eğitime destek vermeye davet ediyorum. Ankara Valiliği’nin kapısı onlara sonuna kadar açık.”
Valilikte halk günü!
Belediye başkanları, halka ulaşıp sorunlarına çözüm üretmek amacıyla dönem dönem halk günleri düzenler. Bu günlerde, başkan halkın sorunlarını bire bir dinledikten sonra çözüm üretmeye çalışır. Gelenek haline gelen halk günlerini belediyeler dışında hemen hemen hiçbir resmi kurum düzenlenmez. Ancak Vali Yüksel, Türkiye’de bu geleneği uygulayan tek bürokrat. Ayda en az iki kez Ankara halkıyla bir araya gelen Vali Bey, onların sorunlarını dinledikten sonra yakından ilgileniyor. Valiliğin, sadece makam koltuğunda oturularak ya da açılışlara katılarak yapılan temsili bir görev olmadığını en iyi şekilde gösteren Vali Yüksel, şehrin turizm alanında da gelişmesi için büyük çaba harcıyor. Kendisini özverili çalışmasından ötürü kutluyorum.

 

Yazarın Tüm Yazıları