Türkler, tatili iki aya sıkıştırıyor

Almanya’da Bild Gazetesi’nin yaptığı ankette "Dünyanın En Güzel Plajı" seçilen Ölüdeniz’in CHP’li Belediye Başkanı Keramettin Yılmaz, arkadaşımız Yener Süsoy’a, Türklerin tatillerini temmuz ve ağustos arasına sıkıştırdığını, bu nedenle fiyatların arttığını ve yer sorunu çıktığını belirtti.

Keramettin başkan cin gibi zeki, çocukluğunda yaşadığı olayları neredeyse dakikasıyla hatırlıyor. Bir o kadar da pozitif, ağzından olumsuz hiçbir söz çıkmıyor.

- Ben genelde pozitif bir insanım ama, bu yıl turizm bölgemizde hayli zor geçecek. Geçen yılın aynı ayına göre Dalaman’dan net kaybımız yüzde 21. Antalya Havaalanı’ndan girişlerimiz ise, şu ana kadar geçen yıla göre yüzde 30 eksik durumda. Kuş gribi, karikatür krizi, papaz cinayeti, terör derken bu noktaya geldik. İngiltere hálá, havalimanlarından çıkacak vatandaşlarına "Dikkat, Türkiye’de kuş gribi var" diye bildiri dağıtıyor. Yerli müşterilerimiz ise tatillerine hep 15 Temmuz başlar, 30 Ağustos’ta ise sezonu kapatır. Ülkenin tamamı ağustos ayında tatile çıkmak isteyince hem fiyatlar yükseliyor, hem de tesislerin ayakta durma gücü zayıflıyor. Vatandaşlarımız tatillerini 5 aya yayabilse, harcayacakları para çok daha az olacak. Şu anda tesislerimiz kár etmek için değil, daha az zarar etmeye çalışıyor. Ölüdeniz olarak, kongre turizmine ağırlık veriyoruz. Lykia World’de çok güzel ve büyük bir kongre merkezi yapıldı. Çok güzel çalışıyor, ulusal ve uluslararası önemli kongrelere başarıyla ev sahipliği yapıyor.

ÖLÜDENİZ’DE HAŞEMAYLA ÇARŞAFLA DENİZE GİRİLMEZ

Mavi Bayrak, temiz. güvenli, uygar ve sürdürülebilir bir çevrenin sembolü.

- Ölüdeniz Belediyesi 1994’te kuruldu. Bu yılki bütçe hedefim 6 trilyon. Bunun 1,5 trilyonu personel, elektrik, vergiye gidiyor. Toplam 103 kişi çalışıyor, 9 memur, 4 zabıta var. Maaşım 2 milyar civarında, Onu da belediyenin ödeyemediği kargo gibi hizmetlerde harcıyorum. Ölüdeniz’in şimdi tek eksiği çöp kamyonu; onu da devletimizden veya hayırseverlerimizden temin edebilirsek çok mutlu olacağız. Turizm Bakanlığı’nın yaptığı arıtma tesisini devralıp işletmeye başladık. Çevre Bakanlığı’nın gezici laboratuvarı her ay tahlil yapıyor. Fethiye’den 9 km’lik hat çektirip bütün beldemize kesintisiz temiz içme suyu sağladık. Bizde müzik gece 24.00’ten sonra içeri verilir, ses kirliliği yoktur. CHP’li belediye olmanın da etkisiyle, Ölüdeniz plajlarından çarşafla, haşemayla denize giren olmaz.
Yazarın Tüm Yazıları