Türkiye’nin belgeli en büyük seçim hilesi 2004’te Iğdır’da oldu

28 Mart 2004 yerel seçimlerinde seçim tarihinden 5 gün evvel, yani 23 Mart 2004 tarihinde Iğdır Cumhuriyet Başsavcılığı’na yaptığımız müracaatta mükerrer seçmenler konusunun ele alınmasını talep etmiştik, yaptığımız şikáyet üzerine yerinde yapılan incelemeler neticesinde Iğdır Asliye ve Ağır Ceza Mahkemeleri’nde 3804 kişi hakkında dava açılmıştır.

Haberin Devamı

Taşıma oy hilseinden yargılanan 7 muhtar, 2 ay 15 gün ve 550 YTL para cezasına mahkûm oldu

Onlarca kez yaptığımız basın açıklamalarının bir özetini sunmak istiyorum:

1. Seçim zamanındaki Vali Sayın Musa Küçükkurt’un, "Ne var bunda, benim oyum hem Ankara Gölbaşı’nda, hem de Iğdır İl

GÜNÜN SÖZÜ
"TÜRKİYE’nin Ermenilerden özür dilemek üzere imza kampanyası açılması, Türkiye devletinin yok edilmek istenmesidir."
(Emekli Büyükelçi, yazar Bilal Şimşir)
Merkezi’nde var" dediğini,

2. Ağrı İli Doğubeyazıt İlçesi’nde görev yapan Telçeker Tabur Komutanı ve Doğubeyazıt’ta öğretmen eşinin Iğdır’daki seçmen kütüklerine kaydedildiğini,

3. Organizasyona İstanbul’da 30’a yakın derneğin iştirak ettiğini ve seçmen kütüklerine kaydedildiklerini,

4. Bu durumu, zamanın Iğdır Milletvekili Yücel Artantaş ve mollaların organize ettiğini,

5. Organizasyonla Iğdır Sulama Birliği’nin köylerden getirdikleri taşıma seçmenleri Iğdır Merkez Seçmen Kütüklerine kaydettirdiklerini,

6. Iğdır Merkez’de 7 mahalle muhtarının da olayda yer aldıklarını ve usulsüz seçmen kaydettirdiklerini,

7. Organizasyonun en büyük ayağı olan Iğdır ilçe seçim kurulu çalışanları hakkında defalarca müracaatımıza rağmen bir işlem yapılmadığını ayrıca anımsatmak isterim.

8. Yine YSK 18.04.2004 tarihinde Kütükler Genel Müdürü ve yardımcısının açığa alınması, kütüklerde yapılan haksızlıkların aydınlanmasıdır.

Hukuk herkese lazım sözü bu günde geçerliliğini koruyor. 4 yıl önce Iğdır yerel seçimlerinde Türkiye’nin seçim tarihinde belgeli en büyük seçim hilesi organizasyonuna imza atıp olayı meşrulaştıran bugünün muhalefet partileri, ne acıdır ki 4 yıl aradan sonra bu kez faili oldukları seçim hilelerinin karşısında mağdur edildiklerini ifade etmekteler.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNUYORUM

Yaptığım başvurular sonucu: Iğdır Ağır Ceza Mahkemesi 03.07.2008 tarihinde 2008/147 kararı ile 7 muhtar, 2 ay 15 gün hapis ve 550 YTL adli para cezası ile cezalandırıldılar. 5 yıl süre ile denetimli serbestlik tedbirine tabi tutuldular.

Ayrıca organizasyonun en büyük ayağı olan Iğdır Seçim Kurulu çalışanları hakkında bugüne kadar dava açılmamıştır. Açılmayan davalar hakkında basın aracılığıyla bir kez daha suç duyurusunda bulunarak, Iğdır Cumhuriyet Başsavcılığı’nı göreve çağırıyorum. 2004 yılında görev alan Iğdır İlçe Seçim Kurulu Başkanı ve mensupları hakkında dava açılmasını talep ediyorum.

Yine 19.06.2008 tarihinde İçişleri Bakanlığı’na yaptığım müracaatta seçmen kütüklerinde Iğdır’da hileler olduğunu ve henüz bir yanıt almadığımı belirtmek istiyorum.

Hukuksuzluğun giderilmesi, yurttaşlık bilincinin pekişmesi için kamuoyunu sağduyuya davet ediyorum.
Hasan ALAGÖZ-2004 yılı SHP Iğdır Belediye Başkan adayı

Türk Tarih Kurumu Başkanı Prof. Birinci aranıyor

ULUSUNA ve tarihine hakaret edilirken, ülkesine karşı düşmanca girişimler yapılırken ortalıkta görünmeyen yeni TTK Başkanı Prof. Dr. Ali Birinci, emperyalizme hizmet eden entellerin ihaneti karşısında suspus olmaktan hicap duymuyor mu? İşbirlikçi entellerin utanmazlığı ve vicdansızlığı karşısında daha ne zamana kadar susacak?

Eski TTK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu’nun niçin görevden alındığı, şimdi daha iyi anlaşılıyor! Türk ulusuna geçmişte soykırım uygulayan Batılı emperyalistler ile Çarlık Rusyası ve onların hizmetindeki Ermeni Taşnak ve Hınçak çetelerinin mirasçılarından hesap soracakları yerde, yabancı güçlere şirin görünmek için ulusal davamızı savunmaktan yan çizenleri, okyanus ötesinden verilen talimatı uygulayanları, ulusumuz ve tarih, asla affetmez! Prof. Dr. Ali Birinci’ye, onurlu görevini ihmal etmemesini hatırlatmak isteriz. Başta, bu konunun dünya çapında bilinen ve tanınan saygın uzmanı Prof. Dr. Türkkaya Ataöv olmak üzere, ulusumuzu, ülkemizi ve tarihimizi kararlılıkla savunmaya hazır çok sayıda tarihçimizin desteğini alarak görevini yerine getirmesini bekliyoruz. Tamamen yalana, çarpıtmaya ve bilimsel hiçbir yönü olmayan safsataya dayanan ırkçı-faşist Ermeni iddiaları ve gayrimilli nitelikteki entellerin ihaneti karşısında haydi görev başına!
Fethi Murat DOĞAN

Biliyor musunuz

KADIKÖY’den koparılan Ataşehir’e CHP aday adayı olan Kadıköy Belediyesi eski Fen İşleri Müdürü İnşaat Müh. Düzgün Meriç’in "Her mahalleyi bir Kent Merkezi haline getirerek, sosyal yaşamı mahallelerde 24 saat canlı tutacağız" dediğini... EYÜP Belediye Başkanı Ahmet Genç ile Esenler Belediye Başkanı Mehmet Öcalan’ın aday gösterilemeyeceği söylentileri karşısında Eyüp’te, ilçe başkanı Mehmet Er dahil 10’a yakın; Esenlerde’de de Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Sirkeci dahil 8 kişinin aday adaylığı için başvurduğunu... MAMAK Belediye Başkanlığı’na AKP’den aday olan Hukuki Araştırmalar Derneği Onursal Başkanı Av. Yakup Erikel’in, Bülent Arınç’ın özel avukatı olduğunu... CHP Çankaya Belediye Başkan adaylığına soyunan Yüksel Işık’ın Tüm-Bel Sen ve Genel İş’i ziyaret ettiğini... ADIYAMAN’ın Gerger İlçesi’nde çıkan ’Gerger Fırat’ Gazetesi’nde, DTP Gerger İlçe Başkanı Mustafa Boğatekin’in, CHP’li Kılıçdaroğlu ile giriştiği tartışmadan sonra partideki görevinden istifa eden AKP Adana Milletvekili Dengir Mir Mehmet Fırat’ı, "Sizi DPT’ye davet ediyoruz. Gelin mirimiz olun diyoruz. Davetimize icabet edeceğinize olan inancımız tamdır. Halkımız, dört gözle Dengir Fırat’ı parti saflarına bekliyor" dediğini...

Yazarın Tüm Yazıları