TRT, çalışanına sanki düşman gibi...

HABER-SEN, basın, yayın, iletişim ve posta alanında örgütlü bir Kamu Çalışanları sendikasıdır.

TRT, PTT, Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğünde örgütlüdür.

KESK’e bağlıdır.

Konfederasyonumuzun aldığı karar gereği örgütlü olduğumuz kurumların (PTT, TRT ve BYEGM) yönetimini Toplu iş sözleşmesi yapmaya davet etmeye karar verdik.

Toplu İş Sözleşmesi taleplerimizi vermek ve basın açıklaması yapmak üzere KESK Merkez Yönetim Kurulu üyeleri, sendikamızın yöneticileri ile birlikte TRT Genel Müdürlüğü OR-AN yerleşkesine gittiğimizde polis barikatı ile karşılaştık.

TRT’nin güvenlik görevlileri sendika yöneticilerinin içeri alınmaması yönünde talimat olduğunu belirterek bizi Genel Müdürlük binasının bahçesine almadılar.

Emniyet görevlileri de kurum yönetiminin talebi doğrultusunda önlem aldıklarını belirterek KESK ve

HABER-SEN
yöneticilerinin içeri girmesini engelledi. TRT Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Koyuncu, emniyet yetkililerinin "barikatın kaldırılması" yönündeki telkinlerine rağmen, Sendika ve Konfederasyon yöneticilerini TRT’ye sokmadı. Sendika yöneticileriyle görüşmedi.

Ama bilmeliler ki, burada önüne barikat kurdukları, sadece HABER-SEN ve KESK değildir.

O barikat, tüm TRT emekçilerinin haklarının, taleplerinin önüne kurulmuştur.

TRT yönetimi bir kez daha kendi çalışanına düşman bir tutum sergilemiştir.

TRT’yi TRT çalışanlarına rağmen yönetemeyeceklerini anlayacaklar. Kendilerinden öncekilerin anladığı gibi...

TRT çalışanları ilk kez böyle bir engelle karşılaşıyorlar. TRT, ne AKP’nin, ne de onun atadığı Genel Müdürün çiftliğidir.

Bugüne kadar yaptığı icraatı eleştirmemizden rahatsız olan İbrahim Şahin sendikamızın faaliyetlerini bu benzeri yöntemlerle engelleyebileceğini sanıyorsa yanılıyor.

Kurulduğu günden bu yana HABER-SEN’i de KESK’i de kimse engelleyemedi.

Biz çok yöneticiler gördük, kendini kral sananları, kraldan çok kralcıları ve kralın soytarılarını gördük. Doğru bildiğimiz yolda hiç geri adım atmadık, atmayacağız.

Yolsuzlukların, usulsüzlüklerin üzerine gitmekten hiçbir güç bize alıkoyamaz. TRT yönetiminin bu anti-demokratik tavrını kınıyoruz. Anayasal ve yasal haklarımızın kullanılmasını engelleyen TRT Genel Müdürü ve diğer yöneticiler hakkında suç duyurusunda bulunacağız.

Haber-Sen Merkez Yönetim Kurulu

’Ilımlı İslam’

"BUGÜN, İslam kelimesini, siyasal, ideolojik dürtülerle öne çıkarılmış bir sürü ifadede kullanmak, bu isimlerle öne çıkarılan ’tüp bebek din’den istenildigi kadar üretmek mümkün hale gelmistir. Özellikle ABD’de zamana, sartlara göre sürekli yeni isimler üretilmektedir. (...) İslam, dinin adında degişiklik yapılmasına izin vermez. Böyle bir yetki peygamberlere bile verilmemistir. Dinde, ne bir eksik vardır, ne de bir isim sorunu. İslam’in kendi getirdiği isme bir başka kelime eklendigi zaman, İslam, Kur’an’in getirdigi ve Hz. Muhammed’in gösterdigi din olmaktan çikar."

(Prof. Dr. Y. Nuri Öztürk)Burada da bir semtin oldugu tüm yetkililere duyurulur.

Nurdan GÜNAL

Burada bir semt var orada uzakta...

KARAKUSUNLAR
simdiki adi ile Çigdem Mahallesi’nden 2001’de ev alma gafletinde bulunduk. Bizden sonra gelişmeye başlayan Çukurambar semti her şeyiyle hızla yaşanır bir yer haline gelirken, bizim semtimize ne yazık ki belediyecilik adına hiç bir hizmet verilmedi. Çöp ve atıkların toplanması haricinde... Seneler önce paraları sahiplerine ödendiği halde yıkılmayan gecekondular ve bu yıkılmamadan dolayı alt yapının yapılamaması, çevrenin düzenlenememesi, yolların perişanlığı ve kaldırım diye bir şeyin olmaması bizleri son derece mağdur etmektedir. 34. cadde üzerindeki Lale Restoran karsışısında bulunan otobüs durağında, durak vasfını belirleyecek hiç bir şey yoktur. Yağışlar olduğunda da çamur deryasına dönen yollar, su ve kanalizasyon arızaları canımıza tak etmiştir. 34. Caddeden ODTÜ kapısına giden dar yolda kaldırım, trafik sinyalizasyonu, işaretlemeler ve yeterli yol genişliği bulunmamasından dolayı sık sık kazalar olmaktadır.

Burada da bir semtin oldugu tüm yetkililere duyurulur.

Nurdan GÜNAL

VIP Camisi


BAŞKA yapacak işleri kalmamış, yanlarındaki boş araziye ’VIP’ cami yapmaya karar vermişler. Milli Güvenlik Kurulu’nunda tam karşısına...

Diyanet İşlerini, bu kararından sonra kutlamak mı lazım acaba?

Artık Eskişehir asfaltı Ankara yönünde, ODTÜ yerine bu noktadan itibaren tıkanacak. Cuma günleri şehrin güney batısıyla irtibatı kesilecek.

Hakkında birçok eleştiriyi kulak ardı et, diğer mezhep ve azınlık taleplerini umursama, camilerden başka, mesela, Cemevlerine bedava su, elektrik, doğalgaz verilmemesine sesini çıkarma, vs. vs...

Ama yanıbaşına kocaman VIP camiyi yaptır!

Kolay tercih.

İktidara selam.

İşte hizmet bu!

M.A.
Yazarın Tüm Yazıları