Tırnakları gösterme zamanı

Yeni sezonda oje, moda dünyasında krallığını ilan ediyor. Artık birbirinden eğlenceli ve sıra dışı tırnak uygulamalarıyla sıkıcı tırnaklara veda zamanı... Haydi, 2014’ün yeni manikür trendlerine birlikte göz atalım.

Haberin Devamı

Makyaj artistleri, önümüzdeki kış tırnaklarda uyguladıkları farklı desenler, sıra dışı renkler, farklı tekstürler ve yeni formlarla yaratıcılığın sınırlarını zorlayacaklar.
Markaların oje koleksiyonlarına gelince... En seveceğimiz trendlerden biri khaki, zeytin ve kil gibi kamuflaj tonların hakim olduğu army trendi. Bu da tüm bu tonların sadece trençkotlar ve parkalarla sınırlı kalmadığının en büyük göstergesi.
Ama koyu tonların tercih edildiği grunge tırnaklar da bu kışın favoriler arasında.
Bu trendlerin dışında siyah-beyaz, metalik ve farklı iki rengin uygulandığı yarım ay manikürü, takma tırnaklar, tırnak uçlarının sivri formda törpülendiği stiletto trendi ve klasik kısa küt tırnaklar, bizlere geniş seçenek imkanı sunuyor.
- ASKERİ STİL: Makyaj artistleri khaki renginde ojelerle kadınları baştan çıkarmaya hazırlanıyor. Parabal Gurung, yeni koleksiyonunun tanıtımında modellerini bu renk ojelerle podyuma çıkardı.
- TIRNAK MÜCEVHERİ: Libertine’in defilesinde tırnaklar önce altın tonlarında yarı mat ojeyle renklendiriliyor. Ardından tırnaklar üzerlerine yapıştırılan renkli parlak taşlarla süsleniyor.
- STILETTO TIRNAKLAR: Badgley Mischka bu kış pençeyi andıran uzun ve sivri törpülenmiş tırnakları metalik kırmızıya boyuyor. Tırnaklarınızın bakımlı görünmesi için oje ve ruj renginizin aynı kırmızı tonlarda olmamasına dikkat edin.
- YARIMAY MANİKÜRÜ: Ünlü iç çamaşırı markası La Perla’nın modelleri, uçları siyah renkle vurgulanmış “nude” yarımay manikürleriyle oldukça dikkat çekici bir trendin öncüsü oldu.
- METALİK RENK GEÇİŞİ: Sıra dışı bir renk geçişine sahne olan tırnakları Gareth Pugh’da keşfettik. Bunun için farklı renklerin metal tonları mevcut. Profesyonel maniküristlerin yaptığı gibi iki farklı oje tonunu karıştırarak da yeni tonlar elde edebilirsiniz. Denemeye değer!
- KARIŞTIR: Yapıştırma tırnaklarda, renkli hayvan motifleri ve etnik desenler bu kış çok moda olacak. Bizden söylemesi...
- SİYAH-BEYAZ: Siyah-beyaz tırnak tasarımları Braganza defilesinde kullanıldı. Pek yakında sokakların en çok uygulanan trendlerinden biri olmaya da aday.

Haberin Devamı

- GRUNGE TIRNAKLAR: Moda dünyasındaki egemenliğinin ardından grunge şimdi de tırnaklarda etkisini göstermeye başladı. Tibi’nin mat koyu kırmızı tırnakları denemeye değer görünüyor.

Haberin Devamı

Bir klasiğin doğuşu

2003’te, Fransız zarafeti ve Amerikan çekiciliğinin bir araya geldiği benzersiz bir parfüm yaratıldı: Very Irresistible... Bu eşsiz tasarım, şimdilerde Amanda Seyfried’le yoluna devam ediyor.

Efsanevi oyuncu Audrey Hepburn’ün cazibesi ve 60’ların ünlü tasarımcısı Hubert de Givenchy’nin eşsiz stilinden esinlenilerek yaratılan Very Irresistible, Givenchy parfümleri arasında artık bir klasik. Bugün ise parfüm, başarısının 10. yılını kutluyor. Very Irresistible, markanın 10 yıllık başarısını kutlamak için en simgesel 10 gülle yenilendi.
Parfümün yeni yüzüne gelince; mutlu, enerjik ve gizemli genç kadının baş döndürücü cazibesi olarak tanımlanan Very Irresistible Givenchy, Hollywood’un genç isimlerinden birine, Amanda Seyfried’e emanet edildi.
Seyfried, güzelliğinin yanı sıra zarafeti ve doğallığıyla modern kadını simgeliyor. Ünlü oyuncu, yakın arkadaşı olan Givenchy tasarımcısı Riccardo Tisci defilelerini en ön sıradan izleyerek ve katıldığı pek çok organizasyonda markanın kıyafetlerini giyerek Givenchy tutkusunu da gözler önüne seriyor.
Parfümün fiyatı; 75 ml’i 242 TL...

Haberin Devamı

Ekşi güzelleştiriyor

Güzellik salonlarında saatler geçirmek yerine sıkça limon doğramaya ne dersiniz? İşte limon kabuğunu bir güzellik silahına dönüştürmenin 10 yolu...

Limonun müthiş bir enerji deposu olduğu biliniyor. Bu küçük sarı meyve aynı zamanda pek çok pahalı kozmetik ürününün de içeriğinde kullanılıyor. Çünkü cildin ve tırnakların vazgeçilmezleri olan C vitamini, kalsiyum, magnezyum, mineraller ve antioksidanlar, onda doğal olarak bulunuyor.
1 Sivilceyi iyileştiriyor, siyah noktaları azaltıyor
Limonun antibakteriyel özelliği onu sivilcelerle savaşmada doğal bir alternatif haline getiriyor. Bunun için de limonu kesmek ve sulu kısmını yüze sürmek yeterli. Hatta kestiğiniz limonun üzerine birkaç damla bal damlatarak sivilceli bölgeye sürdüğünde siyah noktalar üzerindeki etkisini de göreceksiniz. 5-10 dakika bekledikten sonra yüzünüzü suyla durulayabilirsiniz.
2 Leke ve yara izlerinin rengini açıyor
Limondaki doğal meyve asitlerinin sivilce izlerini ve pigment lekelerinin rengini açıcı etkisi bulunuyor. Ancak küçük yaraların üzerinde kullanılması sakıncalı. Yarayı yakıcı etkisi canınızı acıtabilir.
3 Dişleri beyazlatıyor
Profesyonel diş beyazlatma teknikleri oldukça pahalı. Onun yerine evde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz bu karışımla dişlerinizi beyazlatabilirsiniz: Kabartma tozunu birkaç damla limon suyuyla karıştırın ve elde ettiğiniz bu karışımı bir kulak çubuğu yardımıyla dişlerinize sürün. Birkaç dakika etki etmesini bekleyin. Limonun asidi diş mineleri üzerinde tutunacak kadar güçlüdür. Ardından dişlerinizi fırçalayın.
4 Yağlı ciltlerde etkili
Cildinizdeki yağ sorunundan kurtulmak için her yolu denediniz ama bir türlü başarılı olamadınız. O zaman bir de pamuğun üzerine damlattığınız birkaç damla limon suyuyla her akşam yüzünüzü silmeyi deneyin. Küçük bir mucizeyle karşılaşacağınıza emin olabilirsiniz.
5 Saç rengini açıyor
Bu kadar hesaplı ve doğal bir sarışınlığı garanti eden başka bir boya olamaz. Birkaç damla limon suyunu saç kreminizle karıştırın ve saçınızın sarartmak istediğiniz tutamlarına sürün. Bu halde güneşin altında birkaç saat beklemelisiniz. Saçlarınızın renginin doğal bir şekilde açıldığını göreceksiniz. En iyisi uygulamayı haftada bir tekrarlamak. Böylelikle sarışın görünüm daha da belirginleşecektir. En iyi uygulamanın tatilde yapılabileceğini hatırlatalım...
6 Tırnakları güçlendiriyor
Zeytinyağını limonsuyuyla karıştırın ve tırnaklarınıza masaj yaparak yedirin. Hem bakım yapıyor hem de yumuşak ve kırılgan tırnakları güçlendiriyor. Aynı zamanda sararmış tırnaklar için de bire bir...
7 Kepekle savaşıyor
Kuru saç dipleri için evde rahatlıkla bir saç maskesi hazırlayabilirsiniz: Hindistancevizi yağı ya da zeytinyağını bal ve limon suyuyla karıştırın, bu karışımı saç diplerinize masajla iyice yedirin. Yaklaşık yarım saat etki etmesini bekledikten sonra saçlarınızı şampuanla yıkayın.
8 Çatlamış dudaklara bire bir
Dudaklarınızı ortadan ikiye kestiğiniz limonla hafifçe ovuşturun ve bir gece etki etmesini bekleyin. Meyve asitleri ölü deri hücrelerini arındırıyor.
9 Vücudu ve cildi temizliyor
Duş jellerinin zararlı içeriklerinden korunmak istiyorsanız, evde kendi karışımınızı hazırlayabilirsiniz. Limon suyunu yoğurt ve esansiyel yağlarla (örneğin lavanta ya da papatyayla) karıştırın, antibakteriyel bir vücut temizleme jeli elde edin. Bu karışım aynı zamanda cildi nemlendiriyor.
10 Meyve asitli peeling
Limon cildin yenilenme sürecini tıpkı peeling ürünleri gibi harekete geçiriyor. Düzenli uygulandığında parlak bir cilde sahip olmanızı sağlıyor.

Haberin Devamı

EDİTÖRDEN...

Mezoterapi etkisi

Özellikle esnekliğini yitirmiş ciltler ve selülitler için Collistar tarafından geliştirilen “Meso-Dren Complex”, mezoterapi ve bio-revitalizasyon tekniklerinden esinlenilerek formüle edilmiş. Ürün, mezoterapi uygulamasında kullanılanlara benzer son derece aktif içerik kokteyli ile selülite savaş açıyor. Fiyatı, 128 TL...

Gaziantep’te 2. mağaza

Türkiye genelindeki mağazalaşma atağını sürdüren Tekin Acar Cosmetics, bu kapsamda Gaziantep’teki 2. mağazasını açtı. Açılışa özel kampanya düzenleyen Tekin Acar Cosmetics, 13-15 Eylül tarihlerinde Primemall AVM’deki mağazasından Beauty Club Card ile yapılan 2. ürün alışverişlerinde yüzde 30 indirim uyguluyor.

Haberin Devamı

Kusursuz kirpikler

Tekin Acar Cosmetics mağazalarında satışa sunulan TCA Studio Make-up Professional makyaj koleksiyonunda yer alan Prolash Mascara, kirpiklere mükemmel şekilde hacim veriyor. Uzun süre kalıcı, kirpikleri kolayca kavrama özelliğine sahip ve profesyonel kullanıcıları tatmin edecek bu ürünle mükemmel kirpiklere kavuşmak hiç zor değil. Fiyatı, 39 TL...

Yazarın Tüm Yazıları