2021 yılının teknoloji dünyasına getirecekleri

Değerli Hürriyet okurları, yeni yılın ilk makalesinde sizlere 2021 yılında göremeye hazırlandığımız teknolojik gelişmelerden bahsedeceğim.

Haberin Devamı

2000-2010 YILLARI ARASINDAKİ GELİŞMELER DİKKAT ÇEKİCİYDİ

Teknolojinin gelişimi 2000 ile 2010 yılları arasında oldukça farklı gelişmeler gösterdi. Bu gelişmeler içerisinde en dikkat çekici olanı, şüphesiz telekomünikasyon alanında yaşanan gelişmeler oldu. 90’lı yıllarda kullanılmaya başlayan cep telefonları mobiletinin hayatımıza girmesine öncülük etti diyebiliriz. 

TEKNOLOJİNİN PARLADIĞI VE ÖNE ÇIKTIĞI 2000’Lİ YILLAR

Teknoloji genel manada 90’lı yılların ardından yükselişe geçti ve bugünlerin aktif olarak kullanılan teknolojilerinin temelleri atılmış oldu. 2000’li yıllara cep telefonları damga vururken farklı teknolojilerin de önü açılmış oldu. 

MOBİL HAYAT ÖN PLANA ÇIKMAYA BAŞLADI

İ
şletim sistemlerinin güçlenmesiyle birlikte 2010’lu yıllara gelindiğinde akıllı telefonlar ile hayatımız tamamen değişmeye başladı. Elimizde bulunan mobil cihazlar ile artık sadece telefon görüşmelerimizi değil, e-postalarımızı, kısa mesajlarımızı, internet üzerinden yapabileceğimiz birçok işlemi gerçekleştirebildiğimiz gibi müzik çalar, hesap makinesi, portatif oyun konsolu ve daha birçok özelliği kullanabilir hale geldik ve mobil dünyanın kapıları açılmış oldu. 

Haberin Devamı

YENİ AKIM SOSYAL MEDYA HAYATIMIZDA

2010’lu yılların ardından yeni bir akım oluştu ve sosyal medya teknoloji dünyasının gündemine oturdu. Aslında sırasıyla ortaya çıkan 2G, 3G, 4G/4.5G’nin, IoT ile nesnelerin interneti deyimiyle cihazların birbiriyle konuşabilir hale gelmesi, elektrikli ve otonom araçların ortaya çıkması gibi önemli ve tüketicilerin ilgi odağında olan gelişmelerin yanında sosyal medya kullanımındaki artış ve bu yönde çalışma yapan teknoloji şirketleri çok daha fazla öne çıkmaya başladı. 

2021 yılının teknoloji dünyasına getirecekleri
HAYATIN HER ALANINA MOBİLİTE GELDİ

Mobil cihazlar, mobil araçlar, mobil uygulamalar derken 2020 yılına doğru herkes mobiliteye doğru kaymaya ve kullanımına alışmaya başladı. Yaşadığımız pandemi sürecinin de etkisiyle kişisel kullanıma uygun cihazlar öne çıktı. Özellikle ulaşım alanında hem trafik hem de toplu taşıma araçlarına alternatif olan elektrikli scooter tarzında ürünler hem ilgi çekici hem de faydalı bir kullanım alanı ortaya çıkarmış oldu. 

Haberin Devamı

SON DÖNEMİN PARLAYAN YILDIZI E-TİCARET VE E-İHRACAT

Son 5 yıldır hızlı bir büyüme trendine giren e-ticaret, 2020 yılının ilk çeyreğinde dünya genelinde baş gösteren salgın ve ardından gelen pandemi süreci sebebiyle büyük bir ivme yakaladı ve hızla büyümeye başladı. 2020 yılının ikinci çeyreğinden itibaren hızla büyüyen e-ticaret ve e-ihracat alanları önümüzdeki yıllarda çok daha farklı noktalarda, birbirinden ilginç teknolojiler ile birlikte karşımıza çıkacak. 

2021 YILI SONRASINDA BİZLERİ NELER BEKLİYOR

2020 yılı birçok manada kayıp bir yıl olarak değerlendirilse de, teknoloji tarafındaki gelişmelerde olağanüstü bir yavaşlama olduğunu söyleyemeyeceğim. Özellikle son dönemde piyasaya sürülen akıllı telefonlarda bir patinaj çekme durumu söz konusu olsa da; 5G teknolojisi, otonom araçlar, robotik çalışmalar, yapay zeka, AR gibi dünyasındaki gelişmeler 2021 yılı ve sonrası için bize bambaşka bir teknoloji çağını çağrıştırıyor diyebiliriz. Özellikle artırılmış gerçeklik alanındaki gelişmeler ve 5G ile neredeyse kayıpsız veri aktarımı sayesinde, sağlık teknolojileri ve diğer ticari alanlarda oldukça çarpıcı gelişmeler yaşanacaktır. 

Haberin Devamı

Siz değerli Hürriyet okurları için özel olarak kaleme alacağım yeni makalemde bir araya gelerek, teknoloji ve sağlık dolu günleri birlikte kucaklamak dileğiyle 2021 yılının hepimize güzellikler getirmesini dilerim.

Yazarın Tüm Yazıları