Süper Lig'de haftanın renklileri renksizleri

Ve lige start verildi. Bazı takımlar ikinci yarıya hazır, bazı takamlar ise henüz toplanmış değil.

Haberin Devamı

Hafta Kasımpaşa Karabükspor maçı ile açıldı ama her iki takımda oyunlarıyla hiç de renk veremedi…

Bakalım bu hafta sahaya çıkan futbolculardan kimler sınıfta kalmış, kimler sınıfı geçmiş…


RENKLİLER
ATIBA (Beşiktaş):
Koca Beşiktaş’ta göze batan tek oyuncuydu. Hem defansta hem de hücumda göründü. Yorulmadı elinden gelenin fazlasını yaptı.

OLCAN (Trabzonspor): Sezon başından bu yana form grafiği her maç artıyor. Beşiktaş karşısında, sağ kulvarda fırtına gibi esti attığı topların bir çoğu isabetliydi.

ALVES (F.Bahçe): Takımın dengesiz gidişine dur diyen Portekizli en kritik anda sahneye çıktı ve Fenerbahçe’ye hayat verdi.

EGEMEN (F.Bahçe): Hücum adamlarının gününde olmadığı anda bir başka merkez savunma adamı Egemen ortaya çıktı. Takımına derin bir ohhh çektirdi.

Haberin Devamı

MELO (G.Saray): Mancini’nin sağ kolu. Libero mu yok? Melo var. Orta sahanın göbeğinde arıza mı var? Melo hazır. Takımda hareket mi yok; takım arkadaşları durgun mu? Melo göreve hazır. Brezilyalı oyuncu Manci’nin cebinde taşıdığı anahtar gibi.

TURGUT DOĞAN (Gaziantep): Bu oyuncu adeta bir 'otoban faresi' gibi. Galatasaray sağ kulvarını devamlı kullandı ve hiç vites küçültmedi. Eboue bu oyuncunun önünde olması gerekirken hep arkasından kaldı.

AATIF (Sivaspor): Gol kralı olmak için çalışıyor. Oyun boyunca sanki sırtında bir oksijen tüpü varmış gibi istediği yerlerde oldu; istediği golleri buldu. Takımını ateşleyen isimdi. Her maç aynı kapasitede oynayan Aatıf daha fazlasını yapmak için ciddi bir potansiyele sahip.

EMRAH (Antalyaspor): Bu genç geçtiğimiz sezon da kendisini göstermeye başlamıştı. Orta alan oyuncusuydu şimdi ise kanatta oynuyor. Oyun okuma sanatı yüksek seviyede. Hele sol ayağını raket gibi kullanıyor. Emrah kötü yönde bir değişime uğramazsa Türk futbolu için kazanç olacaktır.

GOSSO (G.Birliği): Gençlerbirliği'ni ateşleyen isimdi. Rizespor kalesine gitmeyi düşünmeyen Gençler, Gosso’nun tek başına yaptığı ataklardan örnek alarak harekete geçti.

MURAT (Bursaspor): Son haftalarda atağa kalkan Bursaspor’da göze batan oyunculardan biri de sol kanatta oynayan Murat. Bu oyuncu hem mücadele gücü hem de yeteneği ile öne çıkıyor.

Haberin Devamı

HÜSEYİN GÖÇEK - DENİZ ATEŞ (Gençlerbirliği - Ç.Rizespor maçı hakemleri): Göçek sanırım fazla ısınmadan sahaya çıktı. Sol ayağında çekme olunca oyunu terk etmek zorunda kaldı. 4. hakem Deniz Ateş düdüğü aldı. Göcek iğne olduktan sonra 4. hakem olarak görev yaptı. Her iki hakem de iyi maç yönetti.

RENKSİZLER

KASIMPAŞA - K.KARABÜKSPOR: Her iki takımının oyuncuları da futboldan uzak bir oyun ortaya koydular. Her ikisi de hücum etmekten çekinince futbol değil orta oyunu izledik.

ENGİN (Ç.Rizespor): Galatasaray’dan kiralık olarak Rizespor’a giden bu oyuncuda -Gençlerbirliği karşısında da gördük ki- değişen hiçbir şey yok. Futbol oynamak yerine ya hakemle ya rakiple dalaşıyor. O da yetmiyor kendisi ile alakası olmayan tartışmalara dahil oluyor.

Haberin Devamı

ALİ ABDİ (Ç.Rizespor): Rizepor hücum adamanın ayakları ve kafasını kullanmak yerine ellerini kullanması şaşırtıcıydı.

EBOUE (G.Saray): Bu oyuncunun karşısına hızlı bir rakip geldiği zaman başka çareler aramaya başlıyor. Yere düştüğü zaman kalkmasını bilmiyor. Bunun dışında ne zaman yere düşse öncelikle kafasını tutuyor. Bir bakıyorsun "ah, vah" çeken oyuncu bir dakika sonra dimdik ayakta. Böyle bir 'sanatçılık' olmaz.

NECİP (Beşiktaş): Defansın son adamı olarak oynayacak bir yapıya sahip değil. Çünkü o güce sahip değil. Topla oynamayı da sevdiği için göbekte her an yanındaki ile yakar top oynar. Sonra da takım yanar...

Yazarın Tüm Yazıları