Sportif bir delilik yaptık

Spor fotoğraflarına gönüllü üç fotoğrafçı kendilerine farklı bir yol seçti ve goshots.net isimli bir site kurup medyada az ilgi gören amatör spor dallarından çektikleri kareleri yayınlamaya başladı.

Haberin Devamı

Hayatlarını fotoğraf çekmeye adayan 3 arkadaş, geçtiğimiz aylarda farklı bir projeye imza attı. www.goshots.net isimli bir internet sitesi kuran Onur Çam, Ufuk Yaramış ve Murat Çalışkan, bu web sitesinden spor fotoğrafları yayınlamaya başladı. Ama üç arkadaşın fotoğrafladığı dallar medyada ve sosyal alanlarda göz ardı edilen amatör sporlar...
Yaklaşık bir yıl önce tanıma fırsatı bulduğum fotoğraf sevdalısı bu ekiple yaptıkları işi konuştum. Onur Çam, ilginç hikayelerini farklı bir bakışla anlatmaya başladı:

HAYAL EDİLEMEYECEK TEPKİLER

“Amatör spor dallarını fotoğraflamayı seviyorum. Sıra dışı fotoğraflar yakalıyorsunuz. Ama daha az ilgi gören bu alanlarda fotoğraf çekmek, bu işi meslek veya ticari olarak seçmek, herkese göre delilikti. Biz bir delilik yaptık. Şubat ayından bu yana web sitesi yayında. Hayal bile edemeyeceğimiz tepkiler alıyoruz. Demek ki bu işe bir deli lazımmış.

Haberin Devamı

ULUSLARARASI İŞLER

Her şey bir yana genç sporcular karşısında fotoğraf çeken birini görünce bile kendileri ile ilgilenildiğini hissediyor, motive oluyor. Bu bile heyecan veriyor bana. Daha bir yıl bile olmadı, ama şimdiden bir çok uluslararası işte deklanşöre bastık. Türkiye’deki rugby maçını da, binicilik yarışını da, okçuluk şampiyonasını da, jimnastik mücadelesini de buz patenini de izliyoruz. Örneğin Antalya Kemer’de Red Bull Sea to Sky, Mersin’de Akdeniz Oyunları, Alaçatı’da PWA Rüzgar Sörfü Yarışları, İstanbul’da WTA Dünya Kadınlar Tenis Şampiyonası, Dünya Kadınlar Voleybol Grand Prix’i gibi pek çok organizasyonda fotoğraf çektik.

AMATÖR SPORLARA İLGİ ARTMALI

Sitenin kurucularından Ufuk Yaramış ta hedeflerini şöyle açıkladı:
“İmkanlarımız dahilinde amatör sporlar ve sporcular hakkında fotoğrafları, röportajları ve haberleri medyaya da sunmak istiyoruz. Kendi sayfamızda da yayınlayarak gündem yaratmak, sosyal medya başta olmak üzere gençlerin, vatandaşların, ilgili kuruluşların örneğin sponsorların dikkatlerini çekmeyi amaçlıyoruz. Amatör sporlara olan ilgi artmalı. Amatör sporlardan zengin görseller büyük yayın kuruluşlarında yeterli değeri bulamıyor. Bu haksızlığı giderebilir miyiz bilemiyorum. Ama ucundan kıyısından tırmalamaya başladık”

Haberin Devamı

FOTOĞRAFLAR BİLGİSAYARDA KALMAYACAK

Gençlerde fotoğrafçılık tutkusunu yaymayı da kendilerine hedef seçtiklerini belirten Murat Çalışkan’sa, “Bu alanlara ilgili fotoğrafçılara da sitemizde yer vereceğiz. Çoğu kez bu fotoğraflar çeken kişinin bilgisayarında makinesinde kalıyor. Burada kendilerini ifade etmek ve kendilerini gösterme imkanı bulabilirler” diye konuştu.

Yazarın Tüm Yazıları