Size bir de bu gözle bakın

Bugün kendinizi çok mutsuz hissediyorsunuz, işyerinde bir sorun çıktı veya sevgilinizle kavga ettiniz.

Panik yok. Sizi kendinize getirecek şeyin ne olduğu belli; kendinizi alışveriş yaparak ödüllendirmek ve mutlu hissetmek. Kimileri için alışveriş keyif almanın ötesinde bir tutku. Hatta günümüzde çok sık alışveriş yapmayı hastalık olarak da tanımlayanlar var. Alışveriş tarzlarına göre kadınları farklı gruplara ayırdık ve sorduk: "Siz hangi tipsiniz?"

Siz bir alışverişkoliksiniz. Ve kendinizi bu pembe dünyanın içinde hayal etmek, sizin için yolculukların en güzeli. Ne mutlu size! Peki bunu niçin yapıyorsunuz? Canınız çok sıkıldığında mı, yoksa ne zaman fırsat bulursanız o zamanı mı alışverişe ayırırsınız? Şu bir gerçek ki, alışveriş tarzınız sizi ele veriyor. Kadınları farklı gruplara ayıran uzmanlara göre, çok aşırıya kaçılmadığı sürece insanlar kendilerini ödüllendirmeli. Çünkü yaşamda en önemli şey önce sizsiniz!

Seri alışveriş

Alışveriş tutkunu bu tipler için önemli olan ne aldığı değil, alırken neler hissettiği. İşte bu nedenle bu tarz kadınlar için beğendikleri bir ürünün farklı renklerini almak hiç de şaşırtıcı bir davranış değil. Bir şey satın alırken akıllarından geçen şey hep aynı: "Çok hoşuma gitti, aynısından bir daha bulamayabilirim."

Önlem alın! Kendiniz için "risk" gördüğünüz marka ve mağazaların önünden geçmemeye özen gösterin. Bunun için yolunuzu uzatmanız gerekse bile. Hem, zaman zaman bu yürüyüşler sağlık açısından da faydalı.

Teselli ödülü

Can sıkıntısından ne yapacağınızı bilmiyorsunuz. Bu durumda sizi yalnızlık sendromundan kurtaracak tek yol, kredi kartlarının gücünden yararlanmak. Ellerinizin poşetlerle buluştuğu o an, en mutlu sizsiniz. Geçici bir süre de olsa!

Önlem alın! Burada önemli olan, kişinin duygusal boşluklarını o an sahip olduğu şeylerle doldurma isteği. Canınızın çok sıkıldığı durumlarda kendinizi ille de dışarı atmak isterseniz, o zaman kredi kartınızı veya cüzdanınızı evde unutmayı deneyin.

Hediye tutkunları

Başkaları için de olsa, yaptıkları bu harcamalar kişilerin kendini memnun etmelerinin bir diğer yolu. Ne yaparsanız yapın, onların hediye almak için hep bir nedeni vardır. Etrafına yoğunlaşan, kendileri için hiçbir şey almayan bu insanlar, geleceklerine küçük bir yatırım yapmak amacıyla sadece "gerekli şeyler" satın alırlar.

Önlem alın! Başkalarının mutluluğu sizin için bu kadar önemliyse, onlar için kendiniz küçük hediyeler yaratmayı deneyin. Hobi kurslarına gidin, hem kendinizi hem de onları sevindirin.

Fırsatçılar

Onlara alışveriş uzmanları da diyebiliriz. Nerede indirim, nerede promosyon var, hangi ürün daha hesaplı gibi konularda kimse ellerine su dökemez. Sadece kendilerine sakladıkları özel alışveriş adresleri vardır.

Önlem alın! Bu tarz alışveriş yapanların aslında çok sistemli ve programlı olduklarını biliyor muydunuz? Fırsat bulduğu her an alışverişe çıkan bu kadınlar, hiçbir şey almasalar da ürünler ve fiyatlar konusunda uzmanlaşmayı severler. Değişmeleri de çok zordur.

Türk modası kendini

İstanbul Fashion Festival 2006/1 ile anlatıyor


Moda arenasında biz de varız! Bunu daha iyi anlatabilmek için de tasarımcıları ve markaları buluşturan İstanbul Fashion Festival 2006/1’in 16-18 Şubat tarihleri arasında ilki gerçekleştiriliyor. Türk moda endüstrisinin geldiği noktayı, moda ve tasarımcıları bir araya getirerek birçok etkinlikle anlatacak olan organizasyonda yeni ürünler de tanıtılacak.

15 Şubat gecesi Sirkeci Garı’nda düzenlenecek "Şapka Partisi" ile açılışı yapılacak olan İstanbul Fashion Festival 2006/1, düzenlenecek bir takım yan etkinliklerle kente yayılacak. İstanbul Fashion Festival 2006/1’e katılan moda tasarımcıları arasında; Hüseyin Çağlayan, Dice Kayek, Atıl Kutoğlu, Arzu Kaprol, Ümit Ünal, Bahar Korçan, Hakan Yıldırım, Özlem Süer, Bora Aksu, Yazbükey, Banu Bora, Alev Ciliv, İdil Tarzi, Ezra Çetin, Hatice Gökce, Nejla Güvenç, Gülin Girişmen, Tuba Çetin ve Gamze Saraçoğlu bulunuyor.

Vazgeçilmezler arasında Emre New York da var

Eğer şık bir çanta taşımıyorsanız, kıyafetinizde bir şeyler eksik demektir! Amerika’nın en çok izlenen kanallarından biri olan Fox 5 TV, 2006’nın en çok konuşulacak beş trendini açıkladıkları haber programında, Emre New York markasının yaratıcısı Emre Ertürk’ün yeni koleksiyonundaki Beckham Mono Bag’e de ikinci sırada yer verdi.

Diğer vazgeçilmezler arasında 60’lara ait her şey, altın mücevherler, tepeden tırnağa siyah ve Rus etkisi de var. İtalyan kanvasından tasarlanan Beckham Mono Bag, programda seyahatlerde, iş yerinde veya alışverişte sizi rahat hissettirecek kadar kullanışlı olarak tanımlanıyor. Emre New York Teşvikiye mağazasında bulunabilir.

Fiyatı: 499 USD.

ALIŞVERİŞ SEPETİ

Takı meraklılarına

2001 yılından itibaren birçok tanınmış markanın takılarını ülkemize getiren Sezgin Mücevherat, kendi üretimi olan gümüş takıları dışında, yarattığı "So Chic" markasıyla markaların şık takı koleksiyonlarını ayağınıza getiriyor. Benetton, Esprit, Joop, Pierre Cardin, Thomas Sabo, Cacharel ve Morgan, mağazada bulabileceğiniz markalar arasında.
Yazarın Tüm Yazıları