Sinemada buruk hafta

Park Chan Wook’un kült klasiğinin Amerikan çevirimi “Oldboy”, hayal kırıklığına uğratsa da film hayranlarının ilgisini çekecektir. Antalya’dan ödüllü “Kusursuzlar”, BKM projesi “Patron Mutlu Son İstiyor” ve Ben Stiller filmi “Walter Mitty’nın Gizli Yaşamı” haftanın diğer seçenekleri arasında yer alıyor.

Haberin Devamı

Oldboy
Yönetmen: Spike Lee
2013/ABD/104’

Park Chan Wook’un çoktan çağdaş klasikler arasına girmiş, üzerine tezler yazılmış aynı adlı filminin yeniden çevirimi olan “Oldboy”, bu kez Spike Lee’ye emanet, Josh Brolin ve Elızabeth Olsen de başrolde. Film, bir gece içkiliyken apansız kaçırılan ve tuhaf, hotel benzeri bir hapis içerisinde,– onu esir alan kişinin kimliği ve gerekçesiyle ilgili en ufak bir emarenin olmadan, eziyetle dolu bezdirici, yalnız ve 20 yıl sürecek bir mahpusluğa terk edilen, öncesinde düşüşte bir reklam müdürü ve ailesinden uzak bir bir baba olan Joe Doucett’in akıl sır ermez deneyimiyle başlıyor. Açıklanamayan şekilde bu kâbustan serbest bırakılan Joe, gün ışığına bir saplantıyla çıkar: cezasını organize eden kişiyi açığa çıkarmak ve daha da önemlisi nedenini anlamak. Orijinal filmin hayranlarının Amerikan versiyonundan pek de memnun kalmadıklarını belirtelim.

Haberin Devamı

Aile sırları ortaya dökülürse

Kusursuzlar
Yönetmen: Ramin Matin
2013/Türkiye

Yaz başında İstanbul’dan kaçarak anneannelerinin Çeşme’deki yazlığına giden Lale ve Yasemin; dışarıdan bakıldığında birlikte vakit geçirmek isteyen iki kız kardeş gibi görünseler de onları bu tatil beldesine sürükleyen bir sır vardır. Sır ortaya çıkınca da bunla baş edebilmek o kadar kolay olmayacaktır. 2011’de çektiği “Canavarlar Sofrası”yla dikkat çeken Matin’in ikinci filmi, Antalya’da ‘En İyi Film’ ve ‘En İyi Yönetmen’ ödüllerini almıştı. yılın ilk en iyi yerli yapımı, Esra Bezen Bilgin ve İpek Türktan Kaynak’ın oyunculukları ise ayakta alkışlanası.

Oysa ki iyi hissetmek elimizde

Walter Mitty’nın Gizli Yaşamı
Yönetmen: Ben Stiller
2013/ABD/114’

1994’te çektiği “Reality Bites/Gerçekler Acıtır”la kamera arkasına geçerek herkesi şaşırtan Ben Stiller, en son 2008’de eleştirmenlerin de gönlünü çelen “Tropic Thunder/Tropik Fırtına”yı yönetmişti. James Thurber’ın meşhur kısa hikayesinden uyarlanan film, herkesin iyi hissetmesi için gereken potansiyelin içinde bir yerlerde gizlendiği anlatılıyor. Sıradan bir adam olan Walter, sessiz sakin hayatına devam ederken, komik ve şok eden gerçek üstü hayaller görmeye başlar. Bir gün kaderi öyle bir değişir ki, hayallerinin bile ötesinde bir maceralar zincirine adım atar. Hoşça vakit geçirmek için birebir.

Komedi zordur

Haberin Devamı

Patron Mutlu Son İstiyor
Yönetmen: Kıvanç Baruönü
2013/Türkiye

Sinan, patronu tarafından Kapadokya’ya bir komedi filmi senaryosu yazmak üzere gönderilir. Süresi çok azdır ve filmin sonu mutlu bitmek zorundadır. Sinan, mutlu bir hikâye için ilham perisini beklerken, önce kalacağı otelin sahibi İzzet Bey’in kızı Eylül karşısına çıkar, sonra da hayatında en çok nefret ettiği kişi olan eski arkadaşı, ünlü oyuncu Faruk. Eylül ve Faruk evlenmek üzeredir ancak Kapadokya’da bir balon gezisi, herkesin hayatını değiştirir, özellikle Sinan ve Eylül’ün. Senaryosunu Yılmaz Erdoğan’ın yazdığı ve BKM desteğini alan filmde Tolga Çevik ve Ezgi Mola başrolde

Yazarın Tüm Yazıları