SEZONA MERHABA

Eskilerin deyimi bu yıl da geçerliliğini korudu.

Haberin Devamı

Zamanın yine nasıl geçtiğini anlayamadık.
İlkbaharın son günleri biraz endişelensek de, “Nasıl olsa önümüzde daha 3 ay yaz var” deyip kendimizi avuttuk.
Ama bugün son gününü yaşadığımız eylül ile birlikte yılın üçüncü mevsiminin ilk ayını da geride bıraktığımız gerçeğini kabul etmek durumundayız.
Ekimle birlikte sonbahar gerçekleri ve kışın habercisi olaylar karşımıza çıkmaya başlayacak.
Sararan yapraklar dökülüp kaldırımları kaplayacak, günler kısalacak, saatler geriye alınacak, akşam karanlığı erkenden çökecek.
Ama Allah’tan sonbaharın bu hüzünlü atmosferini değiştirip hayatımızı renklendiren resimler, onları yapan ressamlar, sergileyip beğenimize sunan galeriler, müzeler var.
Lafı fazla uzatmadan asıl konumuza dönelim. Haziran başı ara verdiğimiz resim dünyası Ankara’da da sezonun açılmasıyla birlikte hareketlenince bu köşe de Hürriyet-Ankara sayfalarında yerini almaya başladı. Bir aksilik olmadığı takdirde daha önce olduğu gibi her hafta pazartesi günleri sizlerle burada buluşacağız.
Bu köşede bir yandan kısa notlarla eski ve genç kuşak ressamlarımızı tanıtmaya çalışacağız, diğer yandan başkentte eski tabiriyle “plastik sanatları”, yeni tanımlamasıyla “görsel kültür” etkinlikleri duyuracağız.
Ankara sezona hızlı başladı. Masamın üstü resim sergilerinin davetiyeleri ile dolu. Sezonun ilk yazısında bize ulaşmış bilgileri resimseverlere duyurmak da bizim görevimiz:
İşadamı Erhan Peker, kendi zengin koleksiyonunda birçok ünlü ressamımıza ait eserleri yine kendi adını taşıyan “Peker Sanat”ta “Fırçalar 3” adıyla sanatseverlerin beğenisine sunuyor. Sergi 30 Ekim’e kadar açık.
Klınçarslan Vakfı’nda (KAV) usta Adnan Turani’nin sergisi 2 Kasım’a kadar açık kalacak. KAV’da aynı zamanda genç sanatçılardan oluşan karma sergi de var.
Ümitköy’de Galeri Güler’de açılan Miklos Farago-Zahit Büyükişleyen sergisini 8 Kasım’a kadar görebilirsiniz.
Atölyesini İstanbul’a taşıyan Ankara’nın çılgın çocuğu Harun Antakyalı’nın “Kriminal” adını verdiği sergisi m1886’da 5 Ekim’de açılacak.
Galeri Soyut’ta Karadeniz Çalıştayı’na katılan ressamlar ile A.Cem Özal’ın eserleri 23 Ekim’e kadar izlenebilir.
Sibel Avcı Tuğal’ın eserleri Mustafa Ayaz Müzesi’nde, Zeynep Bilgin’in resimleri de Fırça Sanat Galerisi’nde yarın resimseverlerle buluşacak. Arda Sanat Galerisi’nde ustalardan karma sergisi 2 Ekim-2 Kasım tarihleri arasında açık kalacak. Yaşar Yıldız’ın resimleri 8 Ekim’e kadar Panora AVM’deki Müjdat Gezen Sanat’ta görülebilir.
Ankara’daki müzayede dünyasından da haberler verelim. Ankara’da Muhsin Önder ve Fulya Akyıldız ortaklığında kurulmuş, başkentin ünlü müzayede evi Ankara Antikacılık artık Birlik Mahallesi Doğukent Bulvarı’ndaki yeni yerinde sanatseverleri bekliyor. 6 Ekim’de Armada AVM’de klasik otomobil ve sanat eserleri, Mesa Plaza’da da RC Müzayede’nin açık artırma usulü satışları olacak.

Yazarın Tüm Yazıları