Seyredilmesi gereken TED Open

TENİSTE en büyük sıkıntıyı, son zamanlarda uluslararası alanda başarılı olan gençlerimizin bu amatörlük döneminden profesyonelliğe geçiş sürecinde yaşıyoruz.

Haberin Devamı

Bizimkiler profesyonel olma isteğindeler ancak profesyonel bir yaşam tarzı sürdürmüyorlar. Tam bu noktada takılıp duruyoruz. Bu kısır döngüyü bilhassa erkeklerde görüyoruz. Profesyonel yaşam tarzının açılımını birçok örnek vererek anlatabiliriz. Biz özetleyelim;

Çok çalışmak ve inanmak

Türkiye’nin 64 yıldan beri düzenlenen en eski uluslararası tenis turnuvası olan TED Open, 3 seneden beri American Express-İstanbul Challenger adı ile başlıyor.
Değişik ülkelerden gelen tenisçilere baktığımda hepsinin fiziksel olarak fit olduğu ortada. Adale yapıları, kasları, her an kortta ölümüne mücadele etmeye hazır görünümde. Adamlar nerede ise günün yarısını fitness salonunda geçiriyorlar. Kimi vücudunu esnetiyor, kimi lastik bantlar ile gerdirme hareketleri, diğerleri mide kaslarını güçlendirmek için onlarca mekik yapıyor...

Haberin Devamı

Dayanıklılık şart

Bu çalışmaları sadece maçtan önce değil maç sonrası da yapıyorlar. Şunun çok iyi bilicindeler; tenis sadece vuruş tekniğinden ibaret değil, kortta başarılı olabilmek için kondisyon, dayanıklılık ve güç şart.
Profesyonel tenisçi olmak isteyen bütün genç tenisçilerimiz önemle tavsiyem TED Open süresince zamanlarını orada geçirmek. Maçları izlemek. Yabancı oyuncuların tenis ve kondisyon antrenmanlarını seyretmek. Kısacası ayağımıza gelen bu profesyonel havayı solmak.

Yazarın Tüm Yazıları