Yonca Tokbaş - Kelebek
Yonca Tokbaş - Kelebek
Yonca Tokbaş - KelebekYazarın Tüm Yazıları

Şeydanur Kabasakal heyecan içinde!

Uluslararası İlham Projesi, engelli/engelsiz her tür yetenek düzeyinden çocuk ve gencin fiziksel aktivite, oyun, beden eğitimi ve spor aracılığıyla hayatında fark yaratmayı, onları daha mutlu ve sağlıklı bireylere dönüştürmeyi amaçlayan bir proje.

Haberin Devamı

UNICEF, British Council, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi, Türkiye Milli Paralimpik Komitesi, Milli Eğitim Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın güçlerini ve uzmanlıklarını birleştirerek dahil oldukları bu proje, dünyada 20 ülkede uygulanıyor.

Londra 2012 Olimpiyatları’nın da resmi sosyal sorumluluk projesi. Türkiye’de ise 2011’den bu yana Ankara, Mersin ve Trabzon’da, 15 pilot okul ve 3 yetiştirme yurdunda yapılıyor.

Londra 2012 Olimpiyatları meşalesi koşusu 19 Mayıs’ta başladı malum. Olimpiyatlara kadar tüm Birleşik Krallık’ı dolaşacak meşaleyi toplam 8 bin kişi taşıyacak.

Koşunun Nottingham şehrindeki kısmında, 20 Uluslararası İlham Proje uygulayıcısı ülkeden 20 genç koşacak. Türkiye’den de meşaleyi taşıyacak isim Ankara Kocatepe Mimar Kemal Anadolu Lisesi öğrencisi Şeydanur Kabasakal.

16 yaşındaki Şeydanur, 24 Haziran’da kendisine eşlik edecek Sosyal Hizmet Uzmanı Nalan Uysal ile birlikte Londra’ya uçuyor.

İki gün etkinliklere katıldıktan sonra Şeyda 28 Haziran’da Nottingham’da koşacak.

Şeyda o kadar heyecanlı ve mutlu ki, sizinle paylaşmak istedim.
Yonca
“gururlu”

Haberin Devamı

Nevin Yanıt’la bu pazar!

Bu pazar Nevin’in Olimpiyat öncesi Türkiye’deki son günü! Nevin’e moral ve tam destek için Nike koşu düzenliyor. O yüzden, bu pazar saat 10:00’da Nevin’in en sevdiği yer olan Caddebostan sahilinde buluşup Nevin’le beraber koşuyoruz arkadaşlar!

Öyle çok uzun değil. Neredeyse 5 km. “Ay valla yapamam!” demeyin, aynen gelin, Nevin’e “Hadi Nevin yapacaksın, seninleyiz!” demek için gelin. Nevin’i olimpiyatlara güzel duygularla yollamak için gelin tamam mı!

Bir de, Nevin’in çok güzel bir kendini motive etme yöntemi var. Hedef belirlediği zaman her yere onu yazıyor ve her yerde onu görüyor. PR’ı 12.63 saniye ve kendine koyduğu yeni hedefi 12.59 saniye.

Nike, hedefine kilitlenen Nevin Yanıt’a destek vermek isteyenleri, Twitter ve Instagram üzerinden 12:59 konseptli fotoğraflarını paylaşmaya davet ediyor. Katılmak isteyenlerin fotoğraflarını, #MAKEITCOUNT hashtag’iyle Twitter’da paylaşması yeterli.

Detaylı bilgiye Nike’ın http://www.facebook.com/nikerunningturkiye Facebook sayfasından da ulaşabilirsiniz.
Yonca
“12:59”

Haberin Devamı

Mustafa Kızıltaş

Runfire Kapadokya Ultra Maratonu’na tam 17 gün kaldı! Son başvurular bugün. Kapadokya’da rotanın zorluğundan öte sıcaklık en büyük zorluk. Ama tabii bu bizim gibilere biraz ürkütücü gibi gelse de ultra maratoncular için bir nevi zevk!

Likya Yolu Ultra Maratonu 2010 ve 2011 birincimiz Mustafa Kızıltaş, Argos Kültür Sanat sponsorluğunda Gobi Çölü Ultramaratonu’na katıldı. Ve Mustafa Abimiz 54 yaşında ilk defa katıldığı Gobi Çölü’nü ilk 10’a giren tek Türk olarak 9. sırada bitirdi!

İlk 10’a bakarsanız yaş ortalamasının 35 civarında olduğunu görür ve bu başarının nasıl olağanüstü olduğunu daha iyi anlarsınız. Bu arada bahsettiğim olay tam 250 km!

Ayrıca Mustafa Abi bundan üç dört ay önce de dede oldu. Ne müthiş değil mi!

Gobi’den geldi ve ayağının tozuyla Runfire Kapadokya’ya da katılıyor.

Bakın işte, isteyen ve kafasına koyan her yaşta, her hedefe ulaşır arkadaşlar! Mırın kırın etmeyin. Varsa başarmak istediğiniz bir şey, kafaya koyun, çalışın, azmedin!
Yonca
“Ultrahayalperest”

Haberin Devamı

Engel dedektifliği

Daha önce yazdığım İstanbul’a Çık ekibi bu pazar Engel Dedektifliği Eğitimi veriyor. Başvuru, katılım bedava ve herkese açık. Eğitim saat 14:00-17:00 arasında TOFD’nin Ataköy’deki yerinde. Katılım ve bilgi için info@istanbulacik.org yazabilirsiniz.
Yonca
“dedektifcik”

TEMA Vakfı’na bir ilk!

TEMA Vakfı, Birleşmiş Milletler Çölleşmeyle Mücadele Sekreteryası tarafından dünyada ilk kez verilen Land for Life Ödülü’ne layık bulundu! Bu başarıda 450 bin gönüllünün, temsilcilerin ve destekçilerin katkısı büyük. Helal olsun. Acayip sevindim.
Yonca
“ağaç diken”

Yazarın Tüm Yazıları