Sen kadını istediğin kadar eve kapat

Çıkacağı varsa çıkar sokağa.

Haberin Devamı

Sen istediğin kadar kadınları çalıştırmayacağım de, varsa çalışacağı bal gibi de çalışır işte. Sen istediğin kadar kadınlara hak hukuk tanıma, koyarsa aklına kadın, hakkını da alır hukuğunu da.

 

Oh be! Helal olsun kadınlara.

 

“Maşallah hiç belli olmuyor Yonca!” diyeceksiniz ama; ayıptır söylemesi, ben çok inanırım kadına. Kadınının içindeki azme inanırım. “İçinden çocuk çıkarıyor da, erkekleri cebinden mi çıkaramayacakmış, peh!” derim kadın damarıma basıldı mı icabında.

 

Basmayın valla, e kadınım eninde sonunda!

 

Haberin Devamı

Bayılıyorum Arap ülkelerindeki kadınların çaktırmadan çaktırmadan erkeklere meydan okuyup başkaldırmalarına, ve bu konuda çıkan haberleri okumaya.

 

***

 

Suudi Arabistan’ da ortam azıcık karışmış arkadaşlar. Kadınların çalışma izni malum neredeyse yok gibi bir şey. Belli başlı hak tanınan kurumlar hariç, çalışmaları imkansız. Hatta öyle imkansız ki, iç çamaşırı satıcıları bile erkek(miş!), ben de dün gece öğrendim.

 

Meğer bundan bir kaç yıl önce bir kanun çıkmış “İç çamaşırı satıcılarının kadın olması” diye buyurulmuş ama, uygulanmamış. Suudi kadınlar da isyan bayrağını çekmiş kardeşim. “Madem kanun var, uygulayacaksınız!” demişler. “Hem erkeklerden sakının diyorsunuz, hem de sütyen ve don bedenlerimizi erkeklere söyleyerek satın almamızı bekliyorsunuz. Yok öyle, biz çalışıp biz satacağız sütyen ve donları bundan böyle!” diyerek, Facebook da grup kurmuşlar, güç birliği yapıyorlar. 5000 kadın olmuşlar bile!

 

Bu inanılmaz ince zeka işi plana hayran oldum, kıs kıs güldüm.


Önce okul, hastane, banka, kamu, sonra azar azar özel şirketler derken, bakıyorum giderek daha fazla yerde ve alanda kadınlar çalışmaya başlar oldu Suudi Arabistan'da.

Haberin Devamı

 

Yurt dışlarında okuttukları kızlar eve dönünce, erkeklere kafa tutar oldu. E sinir bir durum hakikaten. J Sen kadınları kapatmak için elinden geleni yap, efendim amcasıyla bile evde yalnız kalmasına yan gözle bak; ama sütyenini adamlardan aldır öyle mi?

 

Hi hi hi hi J çok iyiymiş değil mi?

 

Alın size bir de minik ve gayet hınzır bilgi; bu memleketlere “açık seçik” kitap sokamazsınız. Alırlar. CD lerinizi de tararlar. Yok öyle izinsiz sansürsüz video dergi kitap getirmek götürmek. Ayol emziren anneler için olan göğüs pedlerinin paketleri bile siyah bantlıdır. Emzirme pedi nasıl bir pornografi çağrıştırır merak eder dururum hala!

 

Amaaa;

 

İç çamaşırı mağazalarında satılan “seks” ve “şehvet” ürünlerinin “kamasutra” malzemeleri olduğunu gördüğünüzde de, ben size söyleyeyim benim gibi kesin sıkı afallarsınız. Hatta küçük dilinizi de yutarsınız. Ben yutmuştum, çektik çıkardık! (of kötü espri tamamJ) Kremler var mesela; karamel, vanilya ve çikolata tadında. Sürünmek için. Mağazalarda satılıyor çeşit çeşit ve gayet de ön planda. Siyah miyah bant da yok kutularında. E para kazandıran her şey mübah demek oluyor yani bu da...

Haberin Devamı

 

Kadınların çalışmasına, araba kullanmasına, okumasına izin vermedikçe, sanıyorlar ki kadınları sindirebilecekler.

 

E zor. Giderek de zor oluyor yani.

 

Bu hınzır televizyon, diziler, internet filan olmasa erkekler daha rahat olacaktı ama, çok geç. Kadınlar da sansürsüz seyrediyorlar dünyada olan biten her şeyi, her kadınla aynı anda.

 

Ha şimdi düşünsün bakalım Suudi erkekler!

 

Hele kadınlar başlasın satışa bakalım kendileri nasıl kadınların elinden satın alacaklar pek meraklı oldukları cicileri utana sıkıla.

 

Bayılıyorum kadının zekasına! J

 

Bugün iç çamaşırı mağazasında satıcı,

 

Yarın başarılı birer iş kadını...


Aklına koymuşsa, asla tutamazsın bir kadını!

Haberin Devamı

 

Noktaaa...

 

Yonca

“kışkırtıcı”

Yazarın Tüm Yazıları