Selden CNN Türk çıktı

Salı günü otomobilleri sürükleyen, İstanbul’u göle çeviren sel haberlerinden CNN Türk galip çıktı. CNN Türk yağmur haberlerine çok iyi hazırlanmıştı.

Geçen haftaki ilk yağmur dalgasından itibaren başta Alibeyköy olmak üzere selin en çok vurduğu bölgelere konuşlanan CNN Türk ekibi gün boyunca alkışlanacak bir performans sergiledi.

Bu tür haberlerde her zaman öne çıkan Güven İslamoğlu yine başroldeydi. Sabah saatlerinden itibaren CNN Türk’ün canlı olarak bağlandığı İslamoğlu, suların içinden yaptığı yayınlarla sel haberlerinin yıldızı oldu.

NTV ise neden olduğunu anlamadığım bir şekilde sel haberlerinde geride kaldı. Günler öncesinden beklenen sel felaketinde neden önceden hazırlanmadılar, çok garip...

Bu arada haber kanalları arasında Sky Türk’ün de olağanüstü bir performans sergilediğini de belirteyim.

Bayan Turnike Şans Kapısı oldu

Geçen hafta Seda Sayan’ın, Kanal D’ye Bayan Turnike adıyla bir program yapacağını yazmıştım. Bunun üzerine Güner Ümit ‘Turnike adını kulanamazlar’ diye yapımcıları yasal yollardan uyaracağını açıklamıştı...

Olayda son perde!

Yapım şirketi Turnike adını kullanmaktan vazgeçti ve Bayan Turnike’nin adı Şans Kapısı olarak değiştirildi.

Ya formatı?

Bugüne kadar pek çok programda oladuğu gibi Turnike’yi çağrıştıran özellikler Şans Kapısı’nda da olacak.

Adı üzerinde zaten, Turnike’de olduğu gibi stüdyonun arkasında açılan kapılardan çıkacak kızlar şans dağıtacak.

Böylece Güner Ümit, Turnike’sini korumuş oldu. Seda Sayan içinse bir şey değişmedi, yine reytinglerde iddialı olacak.

Dream TV alt yazısı

Müzik kanalı Dream TV’de çok güzel bir uygulama var. Bazı programlarda yayınladıkları yabancı kliplerin sözlerini aynı anda Türkçe alt yazılı olarak ekrana getiriyorlar.

Ve fark ediyorsunuz ki, çoğu zaman dikkatli dinlemediğimiz kliplerin inanılmaz güzel sözleri var. Hem İngilizcesini geliştirmek isteyenler hem de dinlediği şarkının ne dediğini öğrenmek isteyenler için yerinde bir uygulama...

atv beşinciliğe geriledi

2004 yazı atv için tam anlamıyla kabus şeklinde geçiyor. Haziran, temmuz ve ağustos aylarında atv’nin izlenme payı sürekli düştü. Prime time’da haziran ayı ortalamasında Show TV ve Kanal D’nin arkasında üçüncü olan atv, temmuzda Star’ın da gerisine düşerek ayı dördüncü olarak bitirmişti.

Ağustos’un ilk 17 gününde ise atv için tablo daha da karanlık çıktı. 17 günlük prime time izlenme paylarında atv, Star’dan sonra TGRT’ye de geçilerek beşinciliğe geriledi. 17 Ağustos’a kadar kanalların prime time izlenme payları şöyle gerçekleşti:

Show TV 14.64; Kanal D 14.25; Star 9.86; TGRT 9.32; atv 9.19; Kanal 7 7.63; TRT1 5.98...

Geçtiğimiz yıllarda Çocuklar Duymasın’ın, Asmalı Konak’ın, Zerda’nın tekrarlarıyla yazın da rakiplerinin canına okuyan atv bu yaz resmen tatile çıktı.

Umarım bu tatil rehavetinden çabuk uyanır. Bu sezon Avrupa Yakası’nın yanına güçlü bir iki dizi bulamazlarsa ortaya çıkan bu tablo alışkanlık haline gelecek.

Meraklısına bu da 17 Ağustos’a kadar kanalların tüm gün izlenme payları;

Kanal D 16.02; Show TV 15.11; atv 9.39; Star 8.87; TGRT 6.88; TRT1 6.44; Kanal 7 5.94...

TV bombaları

Kim yanlış
Modern tıptan yararlanmak YALNIŞ
(Show Haber’in de dilbilgisi YANLIŞ)
Yazarın Tüm Yazıları