Savrulun gidin

‘... Takılmışsın yüzündeki gözündeki çizgilere.

O çizgilerin yüreğine neler kazıdığını düşün, atmak mı istiyorsun kendini bir dereye soğuk bir kış günü, öl gitsin... Parayı pulu savurup, bir balıkçı köyünde balık tutmak mıdır isteğin, savrul gitsin...’

Şahane şair Can Yücel’in özgürlük hissi veren bu dörtlüğünü gönderdi sevgili arkadaşım Banu geçenlerde. Savrulmak istediğimden midir nedir bilinmez, harekete geçtim! Sonbahar için planlar yapmaya başladım, birini size anlatayım. (Ama benim savrulmak için öyle uzaklara gitmem gerekmiyor baştan söyleyeyim. Siz savrulacaksanız, buyrun lütfen!) Sonbaharda yogaya, bir merkezde devam etmek istiyorum. Bunun için Nişantaşı’ndaki YogaŞala’nın uygun olacağını düşündüm. Neden mi? Anlatayım...

İstanbul’da eklektik bir Yoga Merkezi: YogaŞala

Altı senelik bir geçmişi olan İstanbul’un en eski yoga merkezi YogaŞala’da birçok değişik yoga tarzı sunuluyor. YogaŞala bu farklı tarzları sadece İstanbul’da yerleşik yoga hocalarıyla değil, yabancı ziyaretçi hocalarıyla da destekliyor. Geçtiğimiz 1.5 yıl içinde farklı tarzlara sahip 15’in üzerinde yabancı ziyaretçi hoca YogaŞala’da ders verdi. (Gözüm üzerlerinde yani!)

Ziyaretçi hocalar genelde 2-4 hafta arasında kalıyor ve normal dersler verdikleri gibi workshop’lar da düzenliyorlar. Ziyaretçi yabancı hocaların derslerinden faydalanmak için ekstra bir ödeme yapılması da kesinlikle gerekmiyor! Bu hocaların derslerinden de tüm diğer YogaŞala derslerinin fiyatı olan (ve İstanbul’un tek ders için oldukça ekonomik fiyatı olan) 25 YTL ücretle veya daha ekonomik olan allternatif paket ücretleriyle yararlanmak mümkün.

YogaŞala’da sürekli olarak Hatha Yoga, Yin/Yang Yoga, Ashtanga Yoga, Power Yoga, Sivananda Yoga, Hamile Yogası ve Meditasyon dersleri veriliyor. Bu arada YogaŞala, Yin/Yang Yoga dalında eğitimci sertifikasıyla yoga eğitimi veren tek yoga merkezi.

Yıl sonuna kadar YogaŞala’ya gelecek olan ziyaretçi hocaların bilgileri ise şöyle:

8-31 Ağustos Helen Noakes- Scaravelli Yoga

1-22 Eylül Eric Powell- Ashtanga Yoga

22 Eylül- 13 Kasım Nicole Ohme(Om Yoga New York)- Vinyasa Flow Yoga

21 Kasım- 6 Aralık Sudaka- Hatha Yoga

Ziyaretçi hocaların yanı sıra YogaŞala’da sürekli olarak hem yurtiçinden, hem de yurtdışından hocalarla kurslar düzenleniyor. Örneğin; bu yıl içinde dünyaca ünlü yoga hocaları Richard Freeman ve Godfrey Devereux ile birer eğitim düzenlenmiş ve bu organizasyonlar çok büyük ilgi topladı.

YogaŞala’nın düzenlemekte olduğu yazlık kurslar ise aşağıdaki gibi:

Fethiye-Kabak Yoga Retreat (Zeynep Aksoy-David Cornwell)

4-10/ 11-18 Eylül

Laughter Yoga- Gülme Yogası (Robert Butt) 10-11 Eylül (*)

YogaŞala’nın müthiş yoga hocalarından sevgili Zeynep Aksoy’un hazırladığı ve Sinan Çetin’in eşi Rebekka Haas ile gerçekleştirdikleri Yoga DVD’sini de şiddetle tavsiye ederim. Evde eşiniz, sevgiliniz, çocuğunuz ya da kendinizle(!) çok güzel vakit geçirmenizi sağlıyor!

YogaŞala’ya 0 212 241 00 67 no’lu telefondan, ‘info@yogasala.com’ e-mail adresi veya ‘http://www.yogasala.com’ internet sitesi aracılığıyla ulaşabilir, daha fazla bilgi alabilirsiniz.


(*) Laughter Yoga-Gülme yogası


YogaŞala’nın programı içinde verdiğim ‘Gülme Yogası’nı biraz daha açmak istiyorum.

Laughter Yoga (Gülme Yogası) workshop’unda kişiler espri veya şakalara gerek kalmadan gülmeyi öğreniyorlar. Gülme Yogası, stresin üzerimizde yarattığı negatif etkilerden kurtulmanın ve iş yerimiz de dahil olmak üzere hayatta daha etkin ve verimli olmamızı sağlamanın son derece ekonomik bir yolu. Bu workshop’ta kişiler bir sebep olmaksızın grup içinde içtenlikli bir şekilde gülmeyi öğreniyorlar. Koşulsuz gülme koşulsuz mutluluğu getiriyor! 9 Eylül’de saat 19:00-21:00 saatleri arasındaki ücretsiz deneme seansına katılabilir, fıkrasız gülme antrenmanı yapabilirsiniz.
Yazarın Tüm Yazıları