Sarıyer kardeşler aşık

Geçtiğimiz hafta katıldığım bir davette, Aziz-Ferda Sarıyer çiftinin kızı Dilruba ile oğlu Derin’e rastladım.

Dilruba Hanım 2007’de kısa süreli bir ayrılık yaşadığı dört yıllık sevgilisi Kerim Müderrisoğlu ile beraberdi... Derin Bey de aynı davete kız arkadaşı Beliz Köprülü ile katılmıştı. Sarıyer kardeşlerin ilişkilerinin ciddi olduğu, her ikisinin de sürpriz yapıp peş peşe nikah masasına oturabileceği konuşuluyor.

Sahaya değil Nişantaşı’na çıktılar

Galatasaraylı futbolcular Ümit Karan ve Lincoln, çarşamba günü oynanan Gençlerbirliği-Galatasaray maçında sakatlıkları nedeniyle forma giyemedi. Fortis Türkiye Kupası yarı final ilk maçına çıkamayan ikili, Ankara’ya gidemediler ama aynı akşamı Nişantaşı’nda değerlendirdiler. Maçı 1-0 kaybeden Galatasaray’da moraller bozuk olsa da, iki arkadaşın Leea Brasserie’deki partide keyifleri yerinde görünüyordu. Ardından son ayların en popüler kulübü olan Scotch’da aldılar soluğu. İki futbolcunun keyif gecesi, sabahın ilk ışıklarına kadar devam etti.

Mark Knopfler geliyor

Rock müzik tarihinin efsane ismi Mark Knopfler, Shop&Miles’ın sponsorluğunda, BKM ve GNL organizasyonu ile 13 Haziran’da Turkcell Kuruçeşme Arena’da konser verecek. 29 Mart’ta başlayacağı 2008 turnesinin 62. konserini İstanbul’da gerçekleştirecek olan rock yıldızı, Bulgaristan konserinin ardından İstanbullu müzikseverlerle buluşacak. Kendine özgü gitar çalma tekniği ve şarkı sözleri ile 70’lerin sonlarında dikkatleri üzerine çeken Knopfler, kariyerine 90’ların ortasından itibaren çıkardığı solo albümlerle devam etmişti. 2007’de piyasaya sürdüğü "Kill to Get Crimson" albümü ile halen satış listelerinde üst sıralarda yer alan sanatçı, son albümünün yanı sıra Emmylou Harris ile beraber hazırladığı "All The Roadrunning" albüm ve DVD’si, Private Investigations "Best Of" albümleriyle de ülkemizde büyük ilgi görmüştü.

Teşvikiye’de romantizm

Romantik resim anlayışını kendine özgü bir üslupla yorumlayan Ertuğrul Ateş’in son çalışmaları 10 Nisan’dan itibaren Teşvikiye Sanat Galerisi’nde sergilenecek. New York, Chicago, Miami, Boston, Los Angeles gibi birçok sanat kentinde sergiler düzenleyen, Ahmet Ertegün gibi önemli koleksiyonerlerin koleksiyonunda resimleri bulunan Ateş’in yeni sergisi, 10 Mayıs akşamına kadar ziyaret edilebilecek.

En özel Cahide gecesi

Yaz sezonuna kadar sadece özel davet ve partiler için kapılarını açacak olan Cahide Cabaret, bu akşam yine hareketleniyor. "Best of Cahide" adı altında düzenlenecek gecede, dünden bugüne en beğenilen Cahide şovları sahnelenecek, en leziz Cahide yemekleri ikram edilecek. Saat 20.00’de kapılarını açacak olan mekanda, şovlar 22:00’de start alıyor.

Salomanje’de buluşma

Önceki akşam uğradığım Salomanje’de, dünyaca ünlü piyanistimiz Fazıl Say ile Türk halk müziği sanatçısı Yavuz Bingöl’e rastladım. İkili aynı masayı paylaşıyordu. Sohbetlerinin konusu da haliyle müzikti... Fazıl Say, 8 Nisan’da Rusya’da Nazım Hikmet Oratoryosu ile sahnede olacağını, aynı akşam Zuhal Olcay ile Genco Erkal’ın da Nazım Hikmet’in şiirlerini okuyacağını anlattı. Dikkatle onu dinleyen Bingöl, sonunda dayanamayıp Say’a ortak proje teklifinde bulundu. Ünlü piyanistin cevabı "Rusya’da senin de bizimle birlikte sahneye çıkmanı isterim, fakat son kararı ben veremem" oldu. Say ve Bingöl’ün ayrıca, bir Aşık Veysel projesi için bir araya geleceğini belirteyim. Önümüzdeki günlerde Say, ünlü ozanımızın eserlerine piyanosuyla hayat verecek, Bingöl de ona eşlik edecek.

Dönüşü muhteşem oldu

Menajeriyle yaklaşık dokuz yıldır mahkemelik olan ve bu nedenle sahnelerden uzak kalan Yılmaz Morgül’ün sahne engeli sonunda kalktı. Davanın sonuçlanmasının hemen ardından gece programlarına başlayan Morgül, cumartesi akşamları Şişli’deki Günay Restaurant’da program yapıyor. Üstelik programına ilgi de hayli fazla... Rezervasyonların günler öncesinden yapıldığını, bazılarının yer bulmakta zorluk çekip kendisini aradığını söyleyen sanatçı, ilgiden son derece memnun elbette...

Çocuk istiyorlar

Geçtiğimiz yıl tekstilci işadamı İshak Cerit ile evlenen Esin Moralıoğlu, artık anne olmak istiyormuş. Bunun için de jinekoloğuna gidip kontrolden geçmiş. Doktoru anne olması için hiçbir engel bulunmadığını, fakat yaşı ilerlediği için bazı testler yaptırması gerektiğini söylemiş. Moralıoğlu’nun vakit kaybetmeden yaptırdığı bu testlerin sonucu da iyi çıkmış. Çift, önümüzdeki yıl aileye bir minik bebeğin katılmasını planlıyormuş.

Yarın açılacak

Toprak Sanat, İstanbul’daki ilk özel şubesini ev mobilya ve aksesuvarlarının satıldığı, yerli-yabancı 35 ünlü markanın bulunduğu Fulya’daki Elite Concept içinde açıyor. Nilgün ve Rıdvan Alkan’ın sahibi olduğu Elite Concept ile Toprak Sanat şubesinin açılışı yarın yapılacak. Galeride sanatseverlerle buluşacak ilk sergi ise Uğur Mine Tamay’ın resim sergisi olacak.
Yazarın Tüm Yazıları