Sarhoş ettik

HERHALDE Şenol Güneş, Inter Teknik Direktörü Cuper, Milan'ın çalıştırıcısı Ancelotti ve İtalya Milli Takımı'nın patronu Trapattoni'ye iyilik yapmak istemiş olacak ki, Türkiye'nin rahatlıkla yenip, bir önceki günkü Ümit Takım'ın zaferine bir yenisini ekleyebileceği maçı berabere bitirtti.

Oysa, ilk kez İtalya'yı yenecektik. Hem de dört dörtlük bir ilk yarıdaki oyun ile. Ama, bir makine gibi işleyen orta sahamız ikinci 45 dakikada Inter-Milan derbisi düşünülerek Emre ve Okan'ın, ardından da B.Leverkusen'in dinamosu Yıldıray'ın oyundan alınmasıyla en güçlü mevkiiyi boşaltarak İtalyanları inanılmaz bir şekilde rahatlattık.

İlk yarıda RAİ adına maçı anlatan yorumcu, ‘‘Yaşasın, Türkiye gibi bir takım karşısında beraberliği sağlayabildik. Ve artık boyun eğmiyoruz’’ yorumunu yapıyordu. Ama aşırı oyuncu değiştirmeler, bu arada İtalya karşısında özellikle 15. dakikadan, beraberlik golüne kadar olan dönemdeki Brezilyavari oyunumuz, İtalyanları adeta sarhoş etti.

Derbi hatırı

Ama ardından bol oyuncu değiştirmek, Inter-Milan derbisi için yapılan hatırlar sonrası, Milli Takımımız galip gelebileceği maçı, İtalya'ya bir beraberlik olarak armağan etti. Bu arada Emre, tribünden kendisini izleyen hocası Cuper'e nefis bir gol dışında, harika bir oyun sundu. Ama bu golün ardından İtalya'nın her zaman için müzesinde Dünya Kupaları olduğunu unutarak ilk hatamızı yaptık ve Vieri affetmedi.

İkinci yarıda oyun özel maçtan daha çok bir panayıra çevrildi. Oyundan çok oyuna girenler, çıkanlar, maçın önemini, heyecanını yitirdi. Hele Inzaghi'nin son dakikada kaleye 30 saniye önce giren kaleci Zafer'le karşı karşıya kalmasına rağmen atmadığı gol bu dostluk maçını pekiştirdi.

Bu arada Tuncay ve İbrahim de önce ümit, ardından A Milli Takım'ın formalarını giyerek karşılaşmayı renklendirdiler.
Yazarın Tüm Yazıları