Sanat içeri girerse hayat da peşinden gelir

SANATINaydınlatmadığı hiç bir kara parçası bilmiyorum ben yeryüzünde.

Haberin Devamı

Bir piyano tuşunun ansızın durdurmadığı koşuşturan bir insan.
Hüzünlü bir keman sesinin efkârlandırmadığı bir Allahın kulu.
Ya da sıkı bir oyundan çıkıp da düşüncelere dalmayan kimseyi tanımıyorum.
Mutsuzluğun, yorgunluğun, bıkkınlığın tek ilacısın sanat.
Hayatla bitmez mücadelemin tek dopingi. Sensin.
İçimizdeki ışık sönmeye yüz tuttuğunda ateşe odun atansın.
Bugün Aralık’ın 17’si. Meteorolojilerden 17 derece. Günlerden İzmir.
Güneş yukarıda. Sanat dolu bir hafta, önümde. Yeni yıl kapımızda.
Tek derdim uzanıp kapıyı açmak.
Bırak sanat kapını çalsın. Hayat da peşinden gelsin.
Kapılarını aç ki, içeri oksijen girsin...

Bugün
İlhan Erşahin Eric Truffaz DJ Yakuza

İlhan Erşahin, enstrümentalist ve besteci olarak on yılı aşkın süredir çağdaş caz ve elektronik müzik arenasının en yaratıcı ve maceracı sanatçılarından biri oldu. New York basını tarafından “küresel bir müzik kaşifi” olarak tanımlanan saksafon virtüözü İlhan Erşahin, 8 yıldır New York’taki kulübü Nublu’da farklı müzikal buluşmalara ev sahipliği yapıyor. Bugüne kadar Wax Poetic, Brazilian Girls, Forro in the Dark, Kudu, Nublu Orchestra, Love Trio gibi projeler, İlhan Erşahin keşifleri olarak hep oradan çıktı. Bu akşamki konsere trompet dahisi Eric Truffaz ve elektronik müziğin ünlü ismi Dj Yakuza da eşlik ediyor. Bilet fiyatı 45 TL. Konser mekanı Arena.
www.biletix.com

Haberin Devamı

Noel Konseri Alsancak Anglikan Kilisesi

Bu senenin Noel zamanındaki konserin programında Caccini, R.Schumann, Purcell, Cesti, Paisello, Giordani, Scarlatti, Vivaldi, Martini, Franck, Gounod ve Purcell’in eserleri yer alıyor. Soprano Aytül Büyüksaraç (Devlet Opera ve Balesi Müdürü) ve Tenor Erdem Erdoğan’a piyanoda Aslı Gedikli eşlik edecek. Konser “Dore Müzik” ve St. John’s Anglikan Kilisesi tarafından desteklenen konser Goethe-Institut İzmir tarafından düzenleniyor. Saat 20.00’de başlayan konsere giriş ücretsiz.

Yarın
Yeni yıl konseri St. Antuan Kilisesi

Bayraklı Belediyesi, İzmir Devlet Opera Balesi Sanatçıları ile Bayraklı’daki tarihi St. Antuan Klisesi’nde hoş bir yeni yıl konserine ev sahipliği yapıyor. Şef Ali Hoca, solistler Derya Gürlük (soprano), Evrim Keskin (mezzo soprano) ve Fahri Önoğlu (tenör). Konser tüm sanatseverlere ücretsiz.

Haberin Devamı

Salı
Ferhangi Şeyler İzmir’de, yaşasın!

Hayatta izlemeyi en çok sevdiğim oyunlardan biri. Ferhan Şensoy’un 7 Mart 1987’den beri aralıksız oynadığı tek kişilik gösterisi... Teksti her yıl gündeme göre değişiyor, gelişiyor. Şensoy bu kez Narıdere AKM’de. Bilet fiyatları 24 ile 34 TL arası değişiyor. Oyun saat 20.30’da başlıyor.

 

 

Yazarın Tüm Yazıları