Saçlarınızın sararması için papatya ve adaçayı

Merhabalar Suna Hanım, saçlarımı boyatmamak için, sararsın diye papatya suyu ile yıkayıp, güneşte kurutuyorum.

Ancak bu çok zahmetli. Oldukça da uzun zamandır denememe rağmen saçlarımın rengi fazla açılmadı. (Bu arada tenim çok açık renkli ve saçlarım da zaten koyu değil, kumral)

Saçların rengini sarıya dönüştüren bildiğiniz başka bitkiler var mı? Bir yerde şimşir ağacı yongasını okumuştum, ancak hiçbir aktarda bulamadım. Umarım istediğim yanıtı gönderirsiniz. Teşekkürler. Emine Handan

Bir fincan papatya, aynı ölçüde adaçayı, bir çay kaşığı karanfil, 500 gram kaynamış suda sekiz saat demlensin. Süzdür. İstersen bir su bardağı kına da içine koyabilirsin.

Saçlarına boya sürer gibi sür, 30 dakika beklet. Haftada bir gün uygulayabilirsin. Eskiden biz de bir fincan papatyayı, iki bardak sıcak suda demlerdik.

30 dakika sonra süzer ve içerisine 20 gram oksijenli su koyup, güneşte saçımıza sürüp tarardık, açılırdı.

TİROİD İÇİN BOL BOL TERE YİYİN

Suna Hanım, 65 yaşında bir annem var. Bu sene mayıs ayında şiddetli bir romatizma geçirdi ama hala ağrıları var. Bunun yanında şeker hastalığı, tiroid ve yüksek tansiyonu var.

Yani birçok ilaç kullanıyor. Romatizmadan sonra kortizon da kullanmaya başladı. Oldukça zayıfladı, iştahı gitti. Şimdi zorla yemek yiyor. Vücudu dirençsiz kaldı. El ve ayak bileklerinde şişmenin yanında ağrı da var. Ne yapabiliriz?

l Sultan Şahin

Annenize geçmiş olsun daha çok genç. Dikkat edin ve iyi bir doktora mutlaka gösterin. Ama ben de size yardımcı olmak isterim. Önce tansiyon sorunu için:

Bir kilogram limonu yıkayın ve küçük küçük doğrayın. 1\5 kilogram su, 7 aspirin, 40 diş sarımsağı bir tencereye koyun ve kaynatın. Kaynamaya başlayınca 20 dakika beklesin ve sonra süzün. Cam kavanoza koyun, buzdolabında muhafaza edin. Her gün aç karnına yesin.

Şeker için de üvez yaprağı, mersin yaprağı, kekik, acıbadem, acı baklayı eşit miktarda alın harmanlayın. Her gün bir tutam karışımdan 500 gram suya atın ve 5 dakika kaynatın. 10 dakika demlensin ve süzün. Gün içersinde içsin.

Tiroid için eğer iyota karşı alerjisi yoksa tere yemeli bolca. Romatizma için önce saf alkole ağrıyan yerleri ovun. Yün bir kumaşla sarın. Ertesi gün ılık suyla silin. Ilık haşlanmış lahana yaprağı sarın. Bir de 250 gram susam yağının içine 50 gram kafuru eritin birkaç gün de 10 adet dövülmüş aspirin, bir kahve fincanı alkolü karıştırın.

Önce hamama götürün. Yarım saat yıkayın, keseleyin. Eklemlerine masaj yapın, açılsın. Eve getirin bu karışımı masajla sürün. Allah şifasını versin.
Yazarın Tüm Yazıları