RTÜK bürokratı gazeteci ağabeyim

SON günlerde o, daha çok RTÜK’ün çiçeği burnunda üyesi olarak konuşulsa da ben onu büyüklüğü, ağabeyliği ve arkadaşlığıyla tanıdım.

Çalışkanlığı, titizliği ve dürüstlüğüyle her zaman örnek aldığım isimlerin başında geldi. Gazetecilik anlamında ondan hiç unutmayacağım birçok şey öğrendim. RTÜK’e seçildiğinde onun adına sevinsem de gazeteden ayrılacağı gün tuhaf bir burukluk yaşadım. FB-GS maçları nedeniyle zaman zaman atışmalar yaşasak da birbirimizi hiç kırmadık. Gazeteye ilk başladığım zamanlarda gecenin bir yarısına kadar çalışmasıyla beni çoğu zaman şaşırtsa da işine olan bağlılığını, habere olan aşkını sonraları daha iyi anladım.
Bürokrasinin renkli ismi
Eski bir gececi olarak gazetecilikle ilgili tavsiyelerinden çok şey kazandım. Hürriyet’e veda etse de sonuna kadar hak ettiği RTÜK’te, çalışmalarıyla adından söz ettireceğine eminim. Bürokrasi koridorlarını renklendireceğine inandığım ağabeyim Süleyman Demirkan’a gazeteci kimliğiyle veda ederken, ona RTÜK bürokratı kimliğiyle başarılar diliyorum. Şans yanında olsun...

Ankara temsilde gençleşti

12 HAZİRAN seçimlerinde Ankara’yı Meclis’te temsil eden milletvekili sayısı 29’dan 31’e çıktı. Nüfus artınca bu da haliyle milletvekili sayısına yansıdı. Ancak asıl sevindirici gelişme Ankara’yı 24. dönemde temsil eden milletvekillerinin 23. döneme göre gençleşmesi oldu.

Ortalama 51’e düştü

Geçen dönemde kentin Meclis’teki temsilcilerinin 55 olan yaş ortalaması 12 Haziran’dan sonra 51’e düştü. 10’dan fazla üniversitenin bulunduğu Ankara için bu güzel bir istatistik. Şimdi gelelim yeni dönemle eski dönemin “yaş” bakımından karşılaştırmasına... Geçen dönemde kentin Meclis’e taşıdığı en yaşlı isim CHP Ankara Milletvekili Önder Sav olmuştu. Bu seçimlerde ise “Ankara’nın en yaşlı vekili” sıfatını AK Parti’den seçilen 67 yaşındaki Ülker Güzel aldı.

Gençlerin temsilcisi

Güzel’i Meclis Başkanlığı’na seçilen deneyimli politikacı 65 yaşındaki Cemil Çiçek izledi. Ankara’nın en genci ise 32 yaşındaki AK Partili Fatih Şahin oldu. Şahin’in yeni dönemde gençler ve öğrenciler için neler yapacağı da şimdiden konuşulmaya başlandı. Ama kesin olan şu ki yeni Meclis yapısı genç milletvekillerinin deneyimli politikacılardan yararlanması için büyük bir fırsat doğurdu.

Zirvede sıralama değişti

POLİTİKACILARIN hangi takımın taraftarı olduğu ya da maçları takip edip etmediği hep konuşulur. Yeni Meclis Başkanı olan Cemil Çiçek de bu politikacılardan birisi... Çiçek’in Fenerbahçe’yi tuttuğunu Ankara’da neredeyse bilmeyen yoktur. Fenerbahçeli Çiçek’in protokolün iki numaralı koltuğuna oturmasıyla zirvedeki takım sıralaması da değişti. Devletin bir numaralı ismi Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Beşiktaş’ı Başbakan Tayyip Erdoğan’ın ise Fenerbahçe’yi tuttuğu biliniyor.
Çiçek’in selefi Mehmet Ali Şahin ise Galatasaray’ı tutuyordu. Şahin’in yerine Çiçek’in seçilmesiyle birlikte artık iki numaralı koltuğun rengi de sarı kırmızıdan, sarı laciverte döndü. Devletin zirvesinde takım sıralaması değişirken Kara Kartal zirveyi bırakmadı. İkinciliği Galatarasaray’ın elinden alan Fenerbahçe, üçüncülüğünü de korudu.
Yazarın Tüm Yazıları