Renkliler renksizler

Süper Lig’in 25. haftasında adeta üç puan savaşı yaşandı. Kimi aldı kimi alamadı, kimi bir puanla yetindi. Kimi dipten bir adım yukarı çıkmak için, kimi şampiyonluk yolunda puan almak için.Burada şampiyonluk yolunda, Fenerbahçe iki rakibinden şanslı idi, kendi üç puan alırken, Galatasaray ve Beşiktaş o kadar zorlama olduğu halde, istediği rakamı alamadı. Yine renk veren oyuncular , renk vermeyen futbolcular, hakemler, teknik adamlar vardı.

Haberin Devamı

RENKLİLER:

Melo( G.Saray): Her hafta takımını ateşlemek isteyen oyuncu olan kişi. Hırsını birde etrafa yansıtmadan oynasa daha çok sevilen oyuncu olacak. Ama insanoğlu bu huylu huyundan vazgeçemiyor. Ama ne derseniz deyin futbola ayrı bir renk de veriyor.

Hakan Balta (G.Saray): Geçmiş yıllarda oynadığı futbolu yakalamış gibi gözüküyor. Düşüş yaşadı, hatta o yere bir çok oyuncu alındı, ama Mancini Hakan’ı stoper de denedi orda meyvesini yemeye başladı.

Doğa( G.Birliği): Son iki haftadır oyuncular sıralamanın nerede olduklarını bilmeye başladılar. Kötü futbolu bir kenara attılar. Kasımpaşa maçında tümü ile harekete geçtiler, ancak biri vardı, orta alanda arı gibi hiç durmadı, tıkır tıkır işledi oda Doğa idi.

Veli(Beşiktaş):Orta alanda bir çok arkadaşın yükünü de taşıdı. Hem markaj için, hem hücuma serviste kusursuzdu, atılan gollerde ismi vardı.

Mustafa Pektemek(Beşiktaş): Giydiği forma altında bu sezon golle buluşmasını bildi, kendisini de tekrar var olduğunu gösterdi. Bundan sonra daha iyi futbol kendisine kaldı.

Mehmet Topal(F.Bahçe): Öyle gösterişli bir oyuncu olmadığı için zamanla kendisi unutuluyor. Fenerbahçe’nin yükünün yükünü taşıyanların başında geldi.

Volkan Demirel(F. Bahçe): Belki de oyunun en9 kritik anında yaptığı kurtarış, Fenerbahçe’nin üç puan almasını sağlayan kaleci oldu.

Olcan Adın(Trabzonspor): Uzun zaman sonra Trabzonspor’u tekrar harekete geçiren oyuncu. O ya gol atsın, ya da rakip defansı yorsun yapısını tekrar gösterdi. Atığı golde, arkadaşına, adeta al, ver dercesine bir patlama yaptı, Sivas defansı üç adamı, “Olcan aramızdan nasıl geçti” diye arkasından bakmakla yetindiler.

Gökhan(K.Erciyes): Takımının bir çok pozisyonlarında , kaleyi kapadı ama yedeği iki gole de mani olamadı.

Cenk Tosun(G.Antep): Üç pasla gole nasıl gidilir manzarasını gösterdiler. Hele Cenk’in gol vuruş anı bir dakika içinde saniye de oldu. Bir hücum adamının yapmasını yaptı.

Özgür çek(Eskişehir):Sahanın tüm bölgesini arşınladı, golde de onun payı vardı. Bir oyuncu oyun boyunca durmadan çalışmanın örneğini verdi.

RENKSİZLER:

Haberin Devamı

Burak (G.Saray): kendi lehine olan pozisyonlarda isyan etmekten yorulmayan, kaçırdığı golü de maçın hakemi ne mal etmesi ayrı bir suçtan başkası değil. Burak artık hacıvat, karagöz gibi bir yatıp bir kalkmaktan vazgeçmenin zamanı geldi de geçiyor.

Selçuk(G.Saray): İki hafta cezalı olduğundan, önceki haftalarda da bir düşüş içinde olan Selçuk, bu haftayı da renksiz geçirmesini bildi.

Olcay( Beşiktaş): Birkaç haftadır sahalarda yok. Bir telaş içinde gidip geliyor, bu telaşlar da kendisini pas hataları yapmasına neden zorluyor ve oyundan kopmasını sağlıyor.

Korcan(Sivas):Bir kaleciye öğretilen en önceki çalışma topu kucaklamaktır. Bu sahneler birinci madde olarak geçer. Gelen topu bir kaleci yumuşatamıyorsa topta kaleciyi yumuşatır, sonra da geri dönüşümü olmaz.

Ali Çamdal(T. Konya): Takımın kaptanı oyuna ağırlığını koymadan orta alanda yalnız kazandığı toplara yön vermek ona yetmedi.

Serdar Gürler(Elazığ): Kendisinden çok şeyler beklenen bu genç takımının en kritik anlarında pozisyonları yok etti, sonra da Okan hoca onu oyundan aldı.

Sow(F. Bahçe): Bir hücum adamı böylesine ballı pozisyonları kaçırırsa daha sonra gözyaşı dökmesi normaldir.

HAFTANIN RENKLİ TEKNİK ADAMI: Sergen Yalçın: Takımı nereden aldı nerelere getirdi . Konya karşısında erken bulduğu golü uzun müddet kıymetini bildi. Oyunun akışı süresince, oyuncu değişimlerini yerinde kullandı.

Haberin Devamı

HAFTANIN RENKLİ HAKEMİ: Fenerbahçe , K. Erciyes maçı. Gökhan Gönül’ ün yaptığı hareketini tam önünde gözleri ile gördü, verdiği karar penaltı idi. Oyunu da öyle boş yere kesmeden yorumladı.

HAFTANIN RENKSİZ TEKNİK ADAMI: Mesut Bakkal: Erken yedikleri gol sonrasında oyun Felsefesinde değişime geç vakitler gitmesi, oyun kalıbı üzerinde farklı değişimleri yerinde yapamadı.

HAFTANIN RENKSİZ HAKEMİ: Serkan Çınar: Uzun zamandan bu yana sahalarda gözükmeyen Serkan hoca biraz paslanmış gibi idi. T, koya, Gaziantep yarışmasında silik gözüktü.

Yazarın Tüm Yazıları