Renkliler, renksizler

'Dünya'da en sevilen oyun ne' dersiniz, hemen futbol akla gelir...

Haberin Devamı

Ä°ngilizlerin baÅŸlattığı bu oyunÂpeÅŸinde koÅŸtuÄŸu yalnız bir yuvarlak cisim...

 

Ona da hükmeden ayaklar...

 

Oyun Ülkemizde de en yaygın hale geldi, paralar ön plana çıktı, pastası da bir hayli büyüdü...

 

Evet kısa bir aradan sonra Spor Toto Süper Ligi başladı...

 

Åžimdi sıcaktan, daha sonra, soÄŸuktan ve yaÄŸmurdan ÅŸikayet eder dururuz, ama bu futbolÂtabiatın her konumuna açık bir oyun... Bakalım ilk haftalar kimler, neler yapmış kimler yapamamış...

 

Haberin Devamı

RENKLÄ°LER:

 

PÄ°NTO (Bursaspor): Geçen yıldan gelen Pinto, giden Sercan ve Volkan'ı aratmadan yoluna devem ediyor.Bugünün golcü sıfatını iyi taşıyor... Takım gol pozisyonlarıÂhazırlığında hücumda nerede, nasılÂpozisyonÂalacağını, topa kale için ne gibi hazırlık yapma becerisine sahip bir oyuncu. Attığı golde, vuruÅŸ olarak zorda olsaÂyerinde idi. Bursasapor'a hayat verdi.

 

DAVÄ°D BARRAL(Orduspor): Orduspor'un yeni hücum adamı. Åžimdi izleyenler soracak bir futbolcu bu kadarÂgol kaçırır mı? Bence kaçırır. ÅžimdiÂbir çok hücum adamının eksiÄŸi olanÂkaleye gitme sorunuÂoyuncuÂda yok... Bir sinsi gibi rakip defansın aralarına sızan bir yapısı var.ÂO pozisyonları yakalayanÂbir oyuncu benceÂoyuncudur.ÂÅžayet girdiÄŸi pozisyonlarıÂgole çevirseydi, herkesÂBarral diyecekti.

 

TOM( Ä°stanbul B.B): Yeni hizmete sunulan Kadıköy- Kartal metrosu gibi.BeÅŸiktaÅŸ'ınÂtüm y ollarını kapattı, raylı sistem gibi gidip geldi,hem BeÅŸiktaÅŸ'ın orta alanın oyundan düşürdü, hem de defansını yıprat.

 

EDÄ°N VÄ°SCA( Ä°stanbul B.B): Belediye kendi felsefesini adeta futbol takımına uyguluyor. HizmetiÂfazla olan kiÅŸileriÂiçinde barındırıyorlar. Öyle bir oyuncuÂvar kiÂEdin ViscaÂgibi.ÂKendi ülkesindeki horonları teperken, kıvraklığını ortaya okuyor,Âkendisini kontrol eden oyuncuya bir hayli ter döktürüyor.

 

Haberin Devamı

KUYT(F.Bahçe) Elazığ karşısında tel tel dökülen takımda, canlı manken olarak tek kalan Kuyt oldu. Attığı golden sonraÂkendisindeki hırsÂoyunu devamlı tazelemek zihniyeti üzerinden hiç eksik olmadı.

 

HERVE TUM( Elazığspor) Bir çok takımda forma giydi, hepsinde baÅŸarılı oldu. AdetaÂbir gol makinesi gibi. ÅŸimdi birÂElazığspor kalmıştı formasının hakkını vermek için, oda burada da Âvarım diyen bir oyuncu.

 

SHELTON(Karabük): Oyuna gecikme yaparak girdi tam girdi, Trabzonspor'un tüm defans anlayışını sildi süpürdü. Öyle bir hız ayarı yapıyor ki, vitesi rakibine göre kullanıyor, isteği zaman sollamayı yerinde yapınca istediğini alan bir oyuncu

 

ERMAN(Sivasspor) Bazen insanlar beÄŸendiÄŸi futbolcunun düşüş yaptığı zaman "Artık ondan eser kalmadı" derler... Ä°ÅŸteÂErman bunu kendisine söyletmeyen oyuncu. Geçen yıl neyse ÅŸimdide bozulan bir ÅŸeyi yok, kısacası Erman" Aynı tas, aynı hamam"...

 

Haberin Devamı

EMRE ÇOLAK(Galatasaray) Çocuk daha 16 yaşında futbola göz kırptı... Uluslararası yarışmalarda yer aldı... Ama hiç kimse kim bu Emre demeye yanaÅŸmadı, söylenen sözler,       "Daha genç piÅŸmesi" gerekir oldu çıktı. Çocuk sanki mangala, konan et ve, balık" neresi piÅŸsin... Oynamaya baÅŸladı, daha eksikleri var dediler, sonra yavaÅŸ yavaÅŸÂoynamaya baÅŸlayınca vay be Emre bayağı iyi futbolcumuz demeye baÅŸladılar. Emre KasımpaÅŸa karşısında bir Selçuk'un yardımcı yönetmenliÄŸini üstlendi ve yaptı.

 

UMUT BULUT(Galatasaray) Bir bölümde sessiz kaldı, çünkü istediÄŸi topları alamıyordu.ÂAma bunu keÅŸfeden Emre ben sana hizmette hazırım hazırım diyerek iki niÅŸan aldı yerini buldu. Sezon başı Galatasaray'ı umutlu baÅŸlamasını saÄŸladı.

 

Haberin Devamı

OKTAY(GENÇLERBÄ°RLİĞİ) Gemi tam batarken takımını iskeleye yanaÅŸtıran oyuncu Oktay oldu... Uzun bir süre dalgalarla boÄŸuÅŸan GençlerbirliÄŸi gemisiniÂkurtaran isim oldu çıktı.

 

RENKSÄ°ZLER:

 

DIAGO: Akhisar Bld, karşısında defansında adeta yanlışlıklar içinde oldu. Geçen sezonÂtakımını sırtlayan Diago'nun bu kadar düşüş yaÅŸaması ÅŸaşılacak bir manzara.

 

ORHAN ÅžAM(F.Bahçe ) Fenerbahçe formasını taşımak okadarn kolay deÄŸil.ÂtakımaÂgerekli olarak alınan Orhan, kendisini bir türlüÂkabul ettiremiyor. çünkü formayı taşımakta zorluk çekiyor. Görevi 50 m, geri , 50 geri ve pas dağıtımı ama Orhan bir gidiyor, gelemiyor, geliyor, gidemiyor. pas kullanımı hep geriÂvites, derin düşünce zenginliÄŸi kayıp.

 

Haberin Devamı

BEKÄ°R: (F. Bahçe) Geçen sezon sonlarına doÄŸru, bir çıkış yaptı, tamamÂFenerbahçe merkez de birini buldu dedi. AmaÂBekir'de bir vurdum duymazlık hasıl oldu.ÂKendisine güven tazelemek istedi ama , güven gerine defans ta korkuları getirdi.

 

KAYSERİSPOR: Takım halinde renksiz bir görüntü verdiler,

 

Olcan ADIN: Zaman geliyor bir takımı kurtarıyor, zaman geliyor, sessiz kalıpÂateÅŸ'i yakamıyor, OlcanÂKarabük karşısında bu sahneleri oynadı.

 

MERSÄ°N Ä°DMANYURDU: Hücumda bir Nobre olmayıncaÂpozisyon eksikliÄŸi ortaya çıkıyor.ÂOrduspor karşısındaÂöyle pozisyonları göremedik. Takımın üç bölümünde birbirlerinden kötü idi.

Yazarın Tüm Yazıları