Poligon

Reşit ÇAĞLAYANGİL
Haberin Devamı

Hedefleri gençler

EMNİYET Genel Müdürlüğü Merkez Narkotik Şube Müdürü Ünal Uysal, uyuşturucu satıcılarının özellikle öğrencilerin bulunduğu çevrelerde faaliyet gösterdiğini, zehir tacirlerinin hedefinin genç kitle olduğunu söyledi. Orta ve Yakındoğu'da Uyuşturucu Kaçakçılığı konulu toplantıda konuşan Uysal, geçen yıl 2 bin 682 kişinin uyuşturucu üretimi ve kaçakçılığı suçlamasıyla adliyeye sevkedildiğini belirterek, ‘‘Uyuşturucu satıcıları özellikle öğrencilerin bulunduğu çevrede faaliyet göstermekte. Türkiye'de uyuşturucu kullanımı henüz telaşlanacak düzeyde değil. Ancak kullanımın giderek arttığı görülüyor. Bununla ilgili hazırlanan Uyuşturucuyla Mücadale Yasa Tasarısı bakanlıklarca inceleniyor’’ dedi.

Tören makyajı

İZMİR Emniyeti'nin karşılama mangasındaki polisler, bir tören öncesi kılık kıyafetlerini gözden geçiriyor. Konak'ta tören hazırlığı yaparken birbirlerinin kıyafetlerini düzeltirken ilginç bir görüntü oluşturan polisleri, arkadaşımız Bahri Karataş görüntüledi.

Şimdi mühürlerler

İZMİR'de polis yılbaşından önce düzenlediği operasyonda tanınmış bir diskotekten toplam 300 şişe kaçak içki ele geçirmişti. Mali Polis, diskoteğin sorumlu müdürünü ‘‘gümrük kaçakçılığı’’ndan Adliye'ye sevkederken, dosyasını da Konak İlçe Emniyeti ve Kaymakamlığı'na göndermişti. Prosedür gereği bu tür suç unsuru ele geçirilen işyerine, belirli gün süreyle kapatma cezası verilir. Aradan altı ay geçmesine rağmen hala bu ünlü diskoteğin cezası uygulanıp kapatılmamış. Dedikoduya göre bu kapatma cezası müşterisizlik nedeniyle zaten kendiliğinden sonbahara kadar kapanacağı için yazın uygulanacak, böylece yasak savılmış olacakmış.

PERDE ARKASI

Mektup savaşları

İZMİR Emniyet Müdürlüğü'nde bir süredir devam eden ve köşemizde de değindiğimiz huzursuzluk artık mektup savaşları ile iyice açığa çıktı. Gözle görünen bir moralsizliğin hakim olduğu teşkilatla ilgili çeşitli iddiaların yer aldığı mektuplar İçişleri Bakanlığı, valilik ve basın organlarına gönderiliyor. Son olarak ortaya çıkan ve kendilerinin ‘‘Çete Davası’’ nda boş yere mağdur edildiğini söyleyen kişi veya kişilerce kaleme alınıp, bazı polis şeflerini suçlayan ihbar mektubundaki iddialardan bazıları gerçekten ciddi ve incelenip sonuçlanması gereken türde. İddiaları incelediğim için şimdilik yazmıyorum.

Sahte rakıya dikkat

TEKEL'in ürettiği Yeni Rakı'nın sahtesi piyasaya sürülüyor. İçindeki maddeler nedeniyle içenleri kör olma tehlikesiyle karşı karşıya bırakan sahte rakıyla ilgili çeşitli şikayetler TEKEL'e ve polise bildiriliyor. Yetkililer alınan rakı şişelerinin kapaklarının açık olmamasına dikkat edilmesi gerektiğini belirtiyor. Kapak üzerindeki ‘‘TEKEL’’ yazısının parlak, karakterlerin kalın ve okunabilir derecede koyu olması gerçek rakının başlıca özellikleri arasında.

Gölge keyfi

İYİCE bastıran sıcaklar İzmirlileri bunaltıyor. İşte dolaşmaktan yorgun düşmüş bir aile Konak'ta pastaneye oturup gölgede dinlenirlerken uyuklayan çocuğu da ‘‘yatak‘‘ niyetine masaya yatırmışlar.

Bayraklı CD toplanıyor

BİR film ve müzik şirketinin promosyon ürünü olarak hazırlayıp sürücülere aksesuar olarak dağıttığı ‘‘Türk bayraklı CD’’ mahkeme kararıyla toplanıyor. Üzerinde film şirketi Palermo'nun ismi yazılı olan Bayraklı CD hakkında İzmir 4. Sulh Hukuk Mahkemesi'nce ‘‘Türk Bayrağı Kanunu’na Muhalefet’’ suçu işlendiği gerekçesiyle toplatma kararı alındı ve Emniyete yazıyla bilgi verildi. Bunun üzerine Trafik Polisleri, sürücülerin otomobillerine astıkları ‘‘Bayraklı CD’’yi tutanak karşılığında toplamaya başladı.

Yazarın Tüm Yazıları