Pera’da bir Ortadoğulu

Deniz Akkaya, yakın arkadaşı ünlü işletmeci İzzet Çapa'nın, yeni açacağı restoranın tanıtımı için objektif karşısına geçti. Deniz Akkaya develerle birlikte poz verdi.

Haberin Devamı

Şile plajlarında yapılan çekimlerde Akkaya, Çapa'nın Ortadoğu kültüründen esinlenerek yarattığı Al-Jamal adlı restoranın tanıtımı için, çöl ortamında develerle birlikte poz verdi. Restoranda, şef Gazi Ateş ve danışmanı Taha Ziyad'ın hazırladığı yiyecekler sunulacak.

İzzet Çapa, Pera Palas Oteli’nin karşısındaki eski Cahide’nin yerine yeni bir mekan açıyor. Ortadoğu kültüründen /images/100/0x0/55eb3a2ef018fbb8f8b3a43eesinlenilerek yaratılan Al-Jamal adlı bu restoran, Bedevi ve Kuzey Afrika kültürlerinin izlerini taşıyor. Şef Gazi Ateş ve danışmanı Taha Ziyad’ın hazırladığı yiyecekler gerçekten iddialı... Dönerli humus, falafel, tabbule, Türk damak tadına en uygun şekilde hazırlanmış. Favorim olan "Arabian Night" adlı kokteyl ise acı ve tatlı karışımı ile akılda kalıyor. İddiadan söz etmişken dekorasyonu pas geçmek olmaz tabii; mutfak kadar mimar Ali Türker imzası taşıyan dekorasyon da dikkat çekici. Bu arada tasarımcı Sedef Çalarkan’ın Al-Jamal için özel olarak tasarladığı çantalar, moda ile club konseptini Türkiye’de ilk kez buluşturdu. Çalarkan’ın çantalarla start verdiği, yakında yeni ürünlerin de ekleneceği bu koleksiyonu, önümüzdeki günlerde Al-Jamal’de satışa sunulacakmış.

Bobolar gecelerde

İstanbul gece hayatında binbir türlü insana rastlamak mümkün... Kimi popüler mekanları kapı kapı dolaşıyor, kimi de kimsenin kendisini göremeyeceği yerleri seçiyor. Bir de kendi aralarında eğlenen, dışa kapalı olan, aralarına kolay kolay kimseyi almayan bir kesim var. Bunlar genellikle Bebek’teki Lucca’ya ya da Beyoğlu’nun marjinal kulüplerine gitmeyi tercih ediyorlar. Bu kesime örnek isterseniz, hemen birkaç isim sıralayayım: Aslı Altan, Menderes Utku, Ali Bayramoğlu, Komet, Esin Maraşlıoğlu, Clio, Evren-Arhan Kayar, Güllü Aybar, Lale Mansur, Nihat Odabaşı, Bedri Baykam, Bennu Gerede, Menderes Utku ve Okan Bayülgen listedeki isimlerden... İlginç olan, bu kesim kendilerine bir de isim takmış; "Bobo"... "Bobo da neyin nesi" diyenler için not düşeyim: Bobo, bohem burjuvazi-entellektüel sosyete anlamına geliyor.

Hiç keyfi yoktu

Geçtiğimiz yaz aylarında Bodrum-Türkbükü’nün en rağbet gören adreslerinden biriydi Levendis Rum Meyhanesi... Figen Doğusoy ve Emre Ergani ortaklığındaki restoran, artık İstanbul’da da müdavimlerini ağırlıyor. İki ortak, sonunda Levendis’i Ortaköy’deki Blackk’in üst katına taşıdı. Ben de önceki akşam oradaydım.

Bir ara, Serra-Osman Merzeci çiftiyle aynı masayı paylaşan Kaya Çilingiroğlu ile erkekler tuvaletinde sırada beklerken sohbet etme fırsatı da buldum. Açıkçası pek neşeli sayılmazdı, hatta hüzünlü ve düşünceli göründüğünü bile söyleyebilirim. Sanki son bir yılda özel hayatında yaşanan karmaşadan yorulmuş gibiydi...

Bu gece Safran’da

Zeynep Savacı, salı akşamları İstanbul Büyük Kulüp’te program yapıyor. İstanbul Belediye Konservatuvarı Şan Bölümü’nde eğitim alan, medya reklam sektöründe müşteri temsilciliği ve reklam müdürlüğü yapan, aynı dönemde de reklam cıngılı ve film müziklerine sesiyle hayat veren Savacı, bu programdan çok umutlu. Savacı’nın, Büyük Kulüp Safran Restaurant’taki programını izlemek için rezervasyon şart.

Hilton’da yeni yıl

Eğlence, turizm, kültür ve sanat alanında 15 yıllık tecrübeye sahip olan Makara Group, bu yılbaşında da muhteşem bir organizasyona imza atıyor. Makara’nın organize ettiği yeni yıl partisinin mekanı Hilton Convention Center... Mekanda 31 Aralık gecesi Bengü ile Alex çıkacak, ayrıca dj performansları ve dans şovlarıyla ortam hareketlenecek. Saat 23:00’te Bengü’nün sahneye çıkacağı partide, saat 01.00’de mikrofonu Alex devralacak. Bu arada Hilton Convention Center’ın üst katında ise Serdar Ortaç’ın program yapacağını da ekleyeyim.

Katalog güzeli

Triko markası olarak algılanan Batik, geçtiğimiz günlerde de dekorasyonu yenilenen Capitol’deki mağazasını hizmete soktu. Son iki yıldır firmanın katalog güzeli olan, aynı zamanda bu katalogların moda editörlüğünü üstlenen Tülin Şahin de açılışa katılanlar arasındaydı... Ünlü manken, organizasyonda hem kataloglarını imzaladı hem de kişiye özel stil danışmanlığı hizmeti verdi.

Nişan oldu mu

Önceki gece Ritz Carlton Otel’in altındaki Frederics restoranda Ralph Tezman davet verdi. 30 kişilik davetin nedeninin Tezman’ın Gamze Dinçkök’le nişan yüzüklerinin takılması olarak konuşulsa da gençler tarafından herhangi bir açıklama yapılmadı. Tezman, davetin kardeşi Selim’in doğum gününü kutlamak için yapıldığını söyledi.

Koç ailesini temsil etti

Geçtiğimiz hafta, Türkiye’nin önde gelen erkek giyim markalarından Bisse’nin Metrocity’deki mağazasında bir yeni yıl daveti verildi. Aynı zamanda firmanın 30’uncu kuruluş yıldönümünün kutlandığı etkinlikte, konuklar Bisse Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Kefeli, eşi Hatice Hanım ve kızları İrem ile Beril tarafından kapıda karşılandı. Davete katılanlar arasında Koç Holding Bilgi Grubu Başkanı Ali Koç da vardı.

Yazarın Tüm Yazıları