Paşa böreği

Bu köşede hep “Malzeme kalitesiz olursa, istediğiniz kadar becerikli olun, yaptığınız yemek lezzetli olmaz” derim.

Haberin Devamı

Gastro dergisinin 40. sayısında Şükrü Tül imzalı “Paşa Böreği” başlıklı yazıyı okuduğumda konuyla ilgili düşüncelerim pekişti. Tül, böreğin hamuru için gereken malzemelerin, yani unun, yumurtanın, suyun Aydın’ın havasını almış olması gerektiğinden bahsediyor. Hatta suyun adresini bile veriyor: Koçarlı maden suyu.

Tavuklu saç kavurma

Yapılışı: Tavuk etlerini tavla zarı formunda küçük küçük doğrayıp saca ya da teflon tavaya koyun. Üzerine zeytinyağı, rendelenmiş soğan ve tuzu ekleyip orta ısılı ateşte, sürekli karıştırarak, tavuk suyunu bırakıp tekrar çekinceye kadar, 10 dakika  kavurun. İncecik doğradığınız yeşil biber ve kırmızı biber, kibrit çöpü formunda doğradığınız havucu ilave edin. Kuru kekik ve naneyi de serpip 20 dakika karıştırarak kavurduktan sonra ince yufka ekmekle servis yapabilirsiniz.

Haberin Devamı

· 4 adet tavuk göğüs eti
· 4 adet yeşil sivri biber
· 2 adet kırmızı dolmalık biber
· 2 adet orta boy havuç
· 6 yemek kaşığı zeytinyağı
· 1 adet orta boy kuru soğan
· 1 çay kaşığı tuz, karabiber
· 2 çay kaşığı kuru kekik, nane

Rokalı peynirli makarna

Yapılışı: Roka yapraklarını iyice yıkayıp süzdükten sonra ince ince doğrayarak bir kenarda bekletin. Makarnayı kaynayan tuzlu suda 10-12 dakika kadar haşlayıp süzün (makarnanın haşlama suyundan 1 su bardağı kadar ayırmayı ihmal etmeyin). Tereyağını makarnayı haşladığınız tencerede eritin.
Üzerine doğradığınız rokayı ekleyip sürekli karıştırarak 4-5 dakika kavurun. Tuz ve karabiberleri serpip hazır süt kremasını ilave edin. Karıştırarak 2-3 dakika daha pişirdikten sonra ocaktan alın. Sosun içine rendelenmiş beyaz peynir, ayırdığımız makarna suyu ve makarnayı ekleyip karıştırın. Kısık ateşte, sık sık karıştırarak yaklaşık 2 dakika pişirin. Ocaktan alıp sıcak sıcak servise sunun.

· 1 paket pappardella makarna
(erişte şeklinde uzun makarna)
· 1 demet roka
(yaklaşık 150 gr)
· Türk kahvesi fincanıyla 1 fincan hazır süt kreması
· 1 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
· 30-50 gr tereyağı
· 1 çay kaşığı karabiber, tuz
· 1 su bardağı haşlanmış makarna suyu

Yazarın Tüm Yazıları