Ozon sauna macerası

Başıma ne geliyorsa sizin yüzünüzden geliyor. Nerede yeni bir şey var, koşa koşa gidip öğrenip, size anlatacağım diye helak oluyorum. Şikayetçi miyim, tabii ki hayır.

Haberin Devamı

Ama bir gün bilmediğim bir şeyi denerken telef olacağım. Neyse ki şimdiye kadar zararlı bir icat çıkmadı karşıma.
İzmir’e yeni gelen Ozon Sauna da bu egzantrik icatlardan biri. Gökyüzünün mavi renginin kaynağı olan ve dünyadaki yaşam için önemi son yıllarda bilimsel araştırmalarla da kanıtlanan Ozon Sauna, Uzman Dr. Aytül Gencer kontrolünde Swissotel, Amrita Spa’ya gelmiş.
Son zamanlarda ozon terapi tanımını o kadar çok duyuyordum ki, merak edip gittim. Kocaman tuhaf bir makine. Başınız dışarıda kalacak şekilde içine girip oturuyorsunuz, üzerinize kapağı kapatıyorlar. Ve içeride bir şeyler olmaya başlıyor. Isısı tansiyon ve vücut sıcaklığınıza göre Dr. Aytül Gencer tarafından sürekli kontrol altında tutulan yoğun bir buhar 20 ile 30 dakika boyunca vücudunuza zerk ediliyor.
Buraya kadar her şey normal. Asıl değişim saunadan çıktığınızda başlıyor.
Normal buhar saunalarından farklı olarak, bu sistemin içindeki ozon, su buharı ile aktive olarak cilde anında nüfuz ediyor. Ozonu vücuda almanın pek çok yöntemi var. Örneğin bir tanesi damar yoluyla cilde enjekte edilmesi. Ama iğneden benim gibi ezelden korkanlar için ozon sauna en mantıklı yöntem.
Birçok hastalığın tedavi yönetimi olan ozon anti-aging, detoksifikasyon, zayıflama, selülit giderme, bağışıklığın güçlenmesi, kronik yorgunluğun ve ağrıların giderilmesi gibi sayısız yararı bulunuyor. Cilt mükemmel bir şekilde temizleniyor ve tüm toksinlerinden sadece 20-25 dakika içinde arınıyor. Seans sonrasında gün boyu tüketeceğiniz 2-2.5 litre su ile de dışarı atılıyor.
Bende yarattığı değişikliklerin en başında, tek seansa rağmen, cildim neredeyse hafta boyunca hiç olmadığı kadar pürüssüz bir hal aldı. Nefesim güçlendi, enerjim yükseldi. Sabahları yorgun uyanan, yatakla – yorganla bir türlü vedalaşamayan ben, ertesi sabah kuş gibi uyandım.
Dr. Aytül Gencer ise başka bir yazı konusu. Enerjisini işinden alan, çok renkli, çok pozitif bir tıp hekimi. Su ve oksijene aklını takmış. Ailece, yaşamın kaynağı olan su kaynaklarının kontrollü şekilde kullanılması, Türkiye’deki su kaynaklarının ve hatta musluğumuzdan akan suyun hijyenik hale getirilmesi üzerine bilimsel olarak çalışıyorlar. Ama bu, başka bir yazı konusu.
Ozon saunayı kür olarak düzenli bir şekilde aldığınızda ise zayıflama konusunda oldukça etkili olduğu söyleniyor. Biliyorum, yaz geliyor, ihtiyacımız yok (!) ama yine de belirteyim dedim. Hepimiz için sağlıklı bir hafta olsun.

Haberin Devamı

İzmir Film Festivali’ne yeniden kavuşuyor

Haberin Devamı

Uzun yıllar ara verilen, üniversite yılarımda gönüllü olarak çalıştığım Ä°zmir Uluslararası Film Festivali geri döndü. 12. Ä°zmir Film Festivali, 21 - 28 Nisan tarihleri arasında, konser, sergi, atölyeler, panel, söyleÅŸi ve film gösterimleriyle Fransız Kültür Merkezi, Desem 75. Yıl Amfisi, Ä°zmir Sineması, Karaca Sineması ve Bornova Batı Sineması’nda Ä°zmirlilerle buluÅŸmaya hazırlanıyor. Uzun zaman kurtulma mücadelesi verdikten sonra yeniden açılan tarihi Konak Sineması’nın bu festivale neden dahil edilmediÄŸini ise doÄŸrusu anlayamadım.Âwww.izmirfilmfest.com

Tatilde Alaçatı ve Furun

Furun ismi bana göre bir Karadenizli’nin bugüne kadar dükkanına verdiÄŸi en eÄŸlenceli isimlerden biri. Mustafa Arıcı tarafından bir kaç yıl önce Alaçatı Camii’nin sokağında açılan Furun, geçtiÄŸimiz yıl bir arka sokaktaki yeni ve ferah yerine taşındı. Kahvaltısına ve kurabiyelerine ailece bayılıyoruz. Kış aylarında yüzlerce filme sahip olan DVD salonu, bahar ve yaz aylarında ise hem ön, hem arka bahçesi çok keyifli. Güzel bir pazar için uÄŸramanızı öneririm.Â

Yazarın Tüm Yazıları