Oy oranını bilene sürpriz hediyeler

“Köylümüzün, çiftçimizin, esnafımızın, yaşlımızın, gencimizin, emeklimizin, iş adamımızın, kısacası siz Edirneli hemşerilerimizin önemsediği sorunları tespit ve takip edebilmek için bu formu doldurmanızı talep ediyoruz.

Haberin Devamı

EDİRNE

Dolduracağınız bu form biz AKP hizmet ekibine, sorunları detaylı olarak bilmek ve sizlerle dinamik bir ilişki kurabilme fırsatı verecektir. Edirne’nin geleceğine gösterdiğiniz duyarlılığa şimdiden teşekkür ediyoruz.”
Edirne’de üç AKP milletvekili adayının imzalarını taşıyan bu bildirinin altında sorular var. Kim, nerede oturuyorsa oranın en önemli sorununun ne olduğu soruluyor. Sonrada Edirne’nin Balkanlardaki konumuna ilişkin sorular yöneltiliyor.
İnsanlar bu formu dolduracak ve AKP’ye iade edecek. Formu dolduranın adı, soyadı, cep telefonu, adresi de aynı formun üzerine yazılacak.

EDİRNE’YE YÜKLENİYOR

Formun altında ilginç bir not var.
Formda AKP’nin Edirne’de alacağı oy oranının da tahmin edilmesi isteniyor. Ve not:
“12 Haziran sonrası formu dolduranlara ve AKP’nin oy oranını doğru tahmin edenlere sürpriz hediyeler verilecektir.”
Sürpriz hediyeden yararlanmak için, bu nota göre formu doldurmak bile yetiyor.
Her parti, her ile mutlaka asılıyor. O ilden milletvekili çıkartmak için, milletvekili sayısını arttırmak için yoğun çaba harcıyor.
Ancak, Edirne bir başka. AKP Edirne’ye müthiş bastırıyor. Gece, gündüz dağıtılan kahve paketleri, akşam yemekleri, çeşitli vaatler arka arkaya sıralanıyor. Bakan ziyaretleri, İstanbul dahil, Belediye başkanlarının ziyaretleri eksik değil.
AKP’nin Edirne merakı nereden kaynaklanıyor? Edirne’de AKP’nin birinci sıradaki adayı Mehmet Müezzinoğlu, AKP İstanbul eski il başkanı, Başbakan Erdoğan’ın yakın arkadaşı.

Haberin Devamı

BUNA RAĞMEN CHP

AKP’nin buraya olağanüstü yüklenmesine karşın, Trakya’nın bütününde ve Edirne’de CHP geleneksel olarak önde.
Bu ölçüde yoğun propaganda karşısında CHP ve MHP olağan çalışmalarını yürütüyor. Şu parti, bu kadar milletvekili çıkarır diyemem, ama Edirne dahil, Trakya’nın bütünün de CHP, AKP’yi çıkaracağı milletvekili sayısında göğüs farkıyla geride bırakabilir. Görüntü öyle.
Edirne’de göğüs farkı yaratanlardan biri de CHP adayı Recep Gürkan.

Aynalı süpürge

EDİRNE’nin ünlü ürünlerinden biri de süpürge.
Son zamanlarda süpürgeye ayna takılıyor. Neden?
Yeni gelin yeri süpürürken, kaynana ne yapıyor diye, aynadan kaynanasını izliyor.
Kaynanayı aynada gördü mü, süpürgeye saldırıyor her yer tertemiz.

Haberin Devamı

Ciğerin standardizasyonu

BİRİNCİ Uluslararası Bando ve Ciğer Festivali. Edirne’nin Türkiye’deki festival zincirine eklediği son halka.
Belediye bandosu şen şakrak çalıyor, aynı anda ‘Bando ve Ciğer Festivali’ başlıyor. Ciğer Edirne’nin en ünlü yemeği. Edirne’nin caddelerinde her keseye uygun ciğerci dükkanları var.
Bunu dikkate alan Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu aynı zamanda sağlık işlerinden sorumlu bir doktor olarak ciğerlerin nasıl pişirileceğine ilişkin bir tarife hazırlıyor. Şu kadar una bulanacak, şu kadar kızartılacak gibi. Daha sonrada ciğercilerin bu tarifeye uygun olarak, ciğer pişirip pişirmediklerini kontrol ediyor.
İçiniz rahat olsun, Edirne’de ciğer yiyebilirsiniz.

Haberin Devamı

Selimiye Külliyesi UNESCO’da

MİMAR Sinan’ın “ustalığının eseri” dediği Selimiye Camii aynı zamanda çok geniş bir külliye. Müzesi, kütüphanesi, hamamı, daha ileride ki pasajlarıyla, parkıyla tam bir dünya mirası.
UNESCO’nun dünya mirası listesine katılmak üzere her tür işlem tamam. Edirne Osmanlı’nın başkentlerinden tarihi eser bol. Bir başka külliye daha var.
Onun önünden dün geçerken oraya sıkışmış bir oto tamircisi görüyorum.
Tarihi eserlerin böylesine zenginlik taşıdığı bir yerde, onların arasında oto tamircisi  ne alaka.

Türkiye kaderine razı değil

HÜRRİYET Treni dün Edirne’deydi. Ankara’da yaklaşık bir ay önce başlayan yolculuk bugün İstanbul’da sona eriyor. Hürriyet Treni yirmi beş ilde, dokuz bin kilometre yol yapıyor.
Hürriyet Treni bu yıl bir başka, çünkü seçim var. Halkla birlikte, her ilde Hürriyet Treni’ne her partinin adayı ilgi gösteriyor.
Bir aydır trenin bu yolculuğunu üstlenen arkadaşımız Emel Armutçu’ya sorduğumda, o gözlemlerini şöyle özetliyor:
“Her yerde iller arasında müthiş bir rekabet yaşanıyor. İnsanlar kendilerini ve yaşadıkları yeri geliştirmek için büyük çaba harcıyor. Yol, havaalanı, demiryolu istiyor. Türkiye’nin ve dünya’nın gelişmişliğine katılmak istiyor. Hiç kimse kaderine razı değil.”
Trende toplam seksen kişi yolculuk yapıyor. Tiyatrocular, Doğal Afet Sigortası Kurumu üyeleri, TCDD ve Türkiye Futbol Federasyonu üyeleri ile Türk Eğitim Gönüllüleri Vakfı yolcular arasında.
Hürriyet Treni dün gece trende yapılan parti ile yolculuğunu noktalıyor.

Yazarın Tüm Yazıları