Otoda satış ve servis kampanyaları tam gaz

OTOMOBİLDE yıl sonu fırsatları devam ediyor. Bazı otomobil firmaları ‘‘0’’ faizli ve 36 ay vadeli satış kampanyaları düzenlerken, bazıları da servis kampanyaları gerçekleştiriyor.

FİAT: Tofaş ‘‘Fiat Kutlama Günleri’’ kampanyasında test sürüşleri, sürpriz hediyeler ve cazip satın alma koşulları sunuyor. ‘‘Şampiyondan yıl sonu partisi, herkes davetli’’ sloganıyla tanıtılan kampanyada, peşin satışlarda indirim ve takas desteği de veriliyor.

RENAULT: Renault, 31 Aralık 2002 tarihine kadar sürecek olan kampanyasında, Renault satış noktalarını ziyaret eden tüketicilere cazip koşullarda otomobil sahibi olmak imkanı sunuyor. Ayrıca, düzenlenen animasyonlarla sürpriz hediyeler kazandırıyor. Bu süpriz hediyeler arasında 1 Laguna Privilege 1.6 16V otomobil de bulunuyor. Kampanyada 30 aya varan vade ve yüzde 0'dan başlayan faizler sunuluyor. Tüketiciler Megane Authentique 1.4 16V modeline 14.6 milyar peşinat ve 36 aylık 541 milyon lira taksitli kredi imkanıyla sahip olabiliyor.

SKODA: Skoda, VDF Skoda Finans işbirliği ile düzenlediği kampanyada 0'dan başlayan faizlerle 36 aya kadar vade imkanı sunuyor. Kampanya, Fabia ve Octavia modelleri için anahtar teslim bedelinin yüzde 75'ine varan kredilendirme koşullarına sahip. Tüketiciler, Fabia modelinde 7 milyara kadar 0 faiz, Octavia modelinde ise 10 milyara kadar 0 faiz avantajına sahip olacaklar. Vadeye ve kredi miktarına göre değişen faiz oranları ise yüzde 0.07 ile 3.55 arasında.

BMW: BMW Türkiye distribütörü Borusan Oto'nun düzenlediği kampanyada ise 36 aya kadar ‘‘0’’ faizli Euro kredisi veriliyor. BMW 5 serisi için aylık ödeme planı 1100 ile 1300 Euro arasında değişiyor.

FORD: Yıl sonunda kampanya düzenleyen bir başka marka da Ford... 14 milyara kadar ‘‘0’’ faizle kredi imkanı sağlayan Ford, tüm modellerinde peşin alımda 750 milyon lira ile 3 milyar lira arasında indirim uyguluyor.

HYUNDAI: Hyundai Assan'ın ‘‘Kış Servis Günleri’’ kampanyası devam ediyor. 14 Aralık'a kadar sürecek kampanyada, ücretsiz chek-up, periyodik bakım parçaları ve işçilik de yüzde 20 indirim yapılıyor. Bakım sırasında değiştirilecek tüm yağlarda da aynı indirim uygulanıyor.

DAHIATSU: Daihatsu'nun Türkiye distribütörü Entek Araçlar Dış Ticaret, Rent a Car ve filo müşterileri için bir kampanya düzenledi. Kampanya süresince toplu araç alacak filo müşterileri için Entek tarafından, hiçbir banka ya da finans kurumu kullanmadan araç bedelinin tamamına kadar döviz bazında 24 aya kadar yüzde 0 faiz imkanı sağlanıyor.

VW ticari araçlara iki yıllık garanti

VOLKSWAGEN'in Türkiye distribütörü Doğuş Otomotiv, ticari araçlar için garanti süresini 24 aya çıkardı. Garanti, 2003 model Transporte, Caddy, Volt ve Caravelle'ler için geçerli.

Volkswagen, 1 Ağustos 2002 tarihinden itibaren satın alınan 2003 model yılı Volkswagen markalı ticari araçlara iki yıl boyunca kilometre sınırı olmaksızın kusursuzluk garantisi veriyor. Ayrıca, 1 Kasım 2002 tarihinden itibaren yetkili satıcılarda değiştirilen ticari araçlara ait Volkswagen orijinal aksesuvarları TM ve parçaları da aynı garanti kapsamında yer alıyor.

Bu arada Volkswagen ticari araçlar ailesine sınıfının en güçlü motoruna sahip Volt 158PS katıldı. VW Volt'un 158 beygir motor gücüne sahip modelleri kasım ayı içinde satışa sunuldu. Volt'un 158 beygirlik motoru Common Rail ortak hatlı yakıt sistemine ek olarak, VTG değişken geometrili turbo ve Intercooler sistemine sahip. Bu özellikleri sayesinde düşük yakıt tüketimini yüksek tork değerleri ile bir arada sunuyor.

Daihatsu’nun cesur yürekli kadınları

BU yıl Oxford-Atina arasında yapılan Vorld Cup Rally'nin Avrupa ayağına Daihatsu 2 klasmanda 4 takımla katıldı. 70 takımın katıldığı ve 4 bin 500 km. süren World Cup Rally'de Daihatsu Sirion 1.3 modelinden 3 araç 1.400 cc klasmanında, Cuore 1.0 modeli ese 1.000 cc klasmanında yarıştı. Daihatsu'nun Sirion Rally II, Sirion Rally IV ve Cuore takımları profesyonel sürücüler tarafından idare edilirken, Sirion 1.3 SL takımında amatör 2 emekli bayan öğretmen yarıştı. Daihatsu yarışta en etkileyici sonucu 1.000 cc klasmanında aldı. Sophie Robinson-Catriona Rings'ten oluşan bayan ekibi , bu sınıftaki bütün erkek rakiplerini geride bırakarak birinci oldu.

180 beygirlik en hızlı Golf

VOLKSWAGEN'in efsane haline gelmiş modeli Golf GTI, kasım ayından itibaren güçlenen motoru ile Türkiye pazarında satışa sunulmaya başlandı. 1.8 lt. hacminde 180 beygir güç üreten bir motorun kullanıldığı Golf GTI'da 6 ileri manuel vites bulunuyor. 6 havayastığı, radyo-teyp, sunroof, direksiyondan kumandalı hız sabitleyici, elektronik klima, ABS, alüminyum jantlar, fark yıkama ve Xenon far gibi özellikleri ile öne çıkan VW Golf GTO, güvenlik donanımlarıyla da dikkat çekiyor. GTI versiyonunda, ESP, EBD, standart olarak sunuluyor.

Otomobilin moda rengi gümüş gri

2002 yılında otomotiv dünyasında en fazla ilgi gören renk gümüş gri oldu. Boya üreticisi PPG'nin Advanced Colour Design Team'i tarafından yürütülen, müşteri tercihlerine ilişkin yıllık ankette, en önemli otomotiv pazarları olan Kuzey Amerika, Avrupa ve Japonya'da üretilen araçların yaklaşık üçte birinin gümüş gri renkte olduğu ortaya çıktı.

Arabam.com'un haberine göre, Kuzey Amerika, Avrupa ve Japonya'da müşterilerin teknolojiye yönelmelerin yanı sıra evlerin iç mekanında, moda ve mimari tasarımda gümüş grinin kullanılması araçlarda gümüş grinin popülerliğinin dünya çapında artmasına yardımcı oldu.

PPG araştırmasına göre, müşterilerin gümüş ve öteki nötr tonları seçme eğilimi yükselmeye devam ediyor. Bu renklerin yaygınlığı 2002 model yılında Kuzey Amerika'da beyazın, Avrupa'da da mavininkini aştı. Japonya'da ise beyazın uzun yıllardır süren popülaritesine erişti.

Boyama teknolojisindeki ilerlemeler de geniş bir yelpazeye yayılan özel etkilerin ve görünüş özelliklerin yaratılmasını sağlayarak gümüşün yaygınlığının artmasına yardımcı oldu. PPG gümüş grinin önümüzdeki uzun yıllar boyunca otomobil üreticilerin renk paletindeki vazgeçilmez yerini koruyacağı tahmin ediliyor. Çünkü tüketicilerin araç renkleri konusundaki tercihleri genellikle yıldan yıla değişmek yerine, evrimleşiyor. Türkiye'de de gri en fazla talep edilen otomobil rengi olma özelliğini koruyor.

Ibiza’ya dört yıldız

EURO NCAP'ın son güvenlik testi sonuçları açıklandı. Yeni Seat Ibiza, ön ve yan çarpışma testlerinden dört yıldız alarak, segmentindeki en güvenli araçlar arasında yerini aldı. Yeni Seat Ibiza, ön ve yan çarpışma testi ile yaya güvenliği olmak üzere üç ayrı testte tabi tutuldu. Teste, 1.2 12V 64 beygirlik sürücü ve yolcu havayastığı ve ön gergili emniyet kemeri bulunan Ibiza Stella katıldı. Ön çaprışma testinde, otomobil 64 km hızla karşısındaki deforme olabilen bir bariye önden yüzde 40 oranında çarptırıldı. Yandan çarpışma testinde otomobil bir bariye 50 km hızla çarptı. Ibiza ayrıca yan havayastığı kullanılarak ek olarak yapılan ve kayıtlara girmeyen yan çarpma testine girdi. Bu kez test mankenin vücudunun her noktası darbelerden zarar görmediğini gösteren ‘‘yeşil’’ sonuç vererek, ulaşılabilecek en iyi sonuç kaydedildi.

SOL ŞERİT

TOYOTASA Yedekparça ve Servis Kampanyası'nda, aracını Toyotasa yetkili servisine getiren ve serviste harcama yapan Toyota kullanıcıları arasında yapılan çekilişte talihli bir Toyota müşterisi, 2003 model bir Toyota Yaris kazandı. 17 bin 483 Toyota müşterisi arasında yapılan çekilişte Toyota Yaris şansı, Adapazarı'nda Toyota Plaza Tuzcuoğlu'nda servise giden 51 yaşındaki Türkçe öğretmeni Halil Çilingiroğlu'na güldü.

GOODYEAR, Amerika'nın ünlü Drag, Nascar ve Rock Crowling yarışlarının tek lastik üreticisi oldu. Drag kategorisinin top fuel ve funny car sınıflarının yanı sıra Goodyear, federasyon ile yapılan anlaşma sonucu 2007 yılına kadar Nascar'ın tek lastik üreticisi ilan edildi. Goodyear, 2002 Amerika Motorsports sezonunda Nascar ve Drag dışında Corr, Sprint Car ve Rock Crowling (kaya tırmanma) yarışlarında da şampiyonluklara imza attı.

SKODA'nın yeni amiral gemisi Superb için sinema, gazete, dergi, internet reklam alanlarından sürdürülen tanıtım kampanyalarına şimdi de bir televizyon filmi eklendi. Reklam filmini Bridget Jone's Diary isimli film ile ünlenen İrlandalı yönetmen Sharon Maguire çekti. Paris'in romantik ortamında ve Normandia kumsallarında geçen filmde, aktörlerin yanı sıra Superb'in V6 motoru, geniş iç hacmi, ayak uzatma ünitesi, tiptronik vites kutusu, arka kapıdaki şemsiye gözünün de baş rolleri üstlendiği görülüyor.
Yazarın Tüm Yazıları