Önce şoförler eğitilmeli

ANKARA’daki şoför esnafının bağlı olduğu derneklerin başkanı Mehmet Yeğiner polisin sıklaştırdığı denetimlerden şikayetci olmuş.

Sayın Yeğiner şikayetinizde haklı olabilmeniz için önce Kızılay ve Atatürk Bulvarı, Tunalı Hilmi, GMK Bulvarı üzerinde kendi esnafının ekmek parası adı altında estirdiği vatandaşları çileden çıkaran çalışma yöntemlerine el atmalıdır. Ankara Emniyeti’nin yaptığı denetimlerde esnafının çok mağdur edildiğini dile getirirken Yeğiner’in bir şeye dikkat etmesini isterdik. O da şoför esnafını önce kendisinin bir düzene sokması. Bugün belediye otobüslerinin duraklara yanaşmaları, yolcu almaları bir işkenceye dönüşmüş durumdadır. Ve bu işkenceyi yapanlar da otobüs duraklarını babalarının durağı gibi kullanmaya kalkışan taksicilerdir. Biz Yeğiner’in denetimlerden dolayı Ankara Emniyeti’ne teşekkür etmesini ve üyeleri olan taksi şoförlerini uyarmasını beklerdik, şikayetçi olmasını değil.
Yeğiner bir gün gündüz Güven Park’taki dolmuş duraklarını hiç dolaştı mı, orada yayaların dolmuşlar arasında nasıl cambazlık yaptıklarını sıra bekleyen dolmuşların yola taşan ve labirente dönen uyrukları arasından sürüne sürüne nasıl geçtiklerini, bu dolmuşlar yüzünden otobüs yolunun tıkandığını hiç gördü mü?
Bana göre yapılan denetimlerde şoför esnafına yazılan cezalar, onların işlediği kural ihlaleri karşısında az bile...
Hasan Merih ORAL

Başkent Elektirik’ten iki açıklama


BAŞKENT Elektirik Dağıtım A.Ş.’den iki yazımıza gelen açıklamalar şöyle:
- “DOKTOR sorunumuz çözülemiyor” (11.10.2009) yazısına: “Çankaya İşletme Müdürlüğümüz hizmet sahasında, habere konu olan Harbiye Mahallesi Muhtarlığı’nın da yer aldığı 110’a yakın mahalle muhtarlığı mevcuttur. İşletme Müdürlüğümüz aydınlatma ekiplerince, bölgedeki mahalle sakinleri tarafından ALO 186 hattımız üzerinden bildirilen aydınlatma talepleri aynı gün içinde değerlendirerek, sonuçlandırılmaya çalışılmaktadır. Mahalle muhtarlarından gelen mahalle ve sokakları kapsayan aydınlatma talepleri de, iş programına alınmakta ve aydınlatma tesislerinin genel bakımları yapılmaktadır. Çankaya İşletme Müdürlüğü aydınlatma ekibimiz, Çankaya Harbiye Mahallesi Muhtarı ile aydınlatma sorunlarını görüşmek üzere biraraya gelmiştir. Görüşme sonrasında, Harbiye Mahallesi cadde ve sokak aydınlatmalarının bakım çalışması yapılmış ve sorun giderilmiştir.”
- “BAŞKENTTE elektrik terörü” (6.10.2009) yazısına: “Kayıtlarımızda yapılan incelemede; Mehmet Değirmenci’nin 11712210 numaralı müşteriliğe, sayaç üzerinde tüketim bulunduğu halde kendi beyanı olan sıfır endeks ile sözleşme yaptırdığı tespit edilmiştir. Müşterimizin daha sonra şirketimize müracaat ederek tahakkuk ettirilen fatura bedeline itiraz etmesi üzerine, sayaç üzerinden optik bilgi alınmış ve söz konusu müşterilikte Mehmet Değirmenci’den önce kullanım yapan kişinin binanın müteahhidi olduğu anlaşılmıştır. Gerekli işlemlerin yapılabilmesi için müteahhidin adres bilgileri kendisinden talep edilmiş fakat geri dönüş alınamamıştır. Müşterimizin, sayaç üzerinde tüketim bulunduğu halde başlangıç endeksini sıfır şeklinde yanlış beyan ederek sözleşme imzalamasından kaynaklanan bu hatalı işlem düzeltilmiştir. 5 Ekim tarihinde de, müşterimizin ödediği fatura bedeli şirketimizce hesabına aktarılarak, iade edilmiştir.”

KISA... KISA...

HAYVAN Hakları Federasyonu’nun düzenlediği Gazeteci-yazar Bekir Coşkun, Prof.Dr. Üstün Dökmen ve Av. Ahmet Kemal Şenpolat’ın katılacağı “Hayvan Haklarına Saygı Paneli” 24 ekim cumartesi 15.30’da Ankara Barosu Eğitim ve Kültür Merkezi’nde.
- “II. Mülkiye Genç Sosyal Politikacılar Kongresi” 22-23 Ekim tarihlerinde A.Ü. Siyasal Bilgiler Fakültesi Prof. Aziz Köklü Salonu’nda saat 10.00’da.

Biliyor musunuz

TÜRK Psikologlar Derneği’nin 33. Kuruluş Yıldönümünün 25 Ekim Pazar 17.00’de Türk Psikologlar Derneği Eğitim Merkezi’nde verilecek kokteyl ile kutlanacağını...
Yazarın Tüm Yazıları